anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce anume crează curcubeul?

Răspuns Câştigător
| Northern a răspuns:

După biblie curcubeul este legământul între Dumnezeu și Noe, ș-anume că nu va mai pedepsi niciodată Pământul cu apă. Fizic, este un fenomen optic care apare atunci când lumina Soarelui suferă fenomenele de refracţie, reflexie şi difuzie la întâlnirea cu picăturile de apă din atmosferă.

11 răspunsuri:
| elenamaria11021 a răspuns:

Curcubeul este un fenomen optic care apare când lumina Soarelui suferă fenomenele de refracţie, reflexie şi difuzie la întâlnirea cu picăturile de apă din atmosferă; are aspectul unui imens arc multicolor desfăşurat pe cer. La contactul cu un strop mărunt de apă, lumina albă este descompusă în frecvenţe individuale corespunzătoare culorilor din spectrul vizibil, prin refracţie, la fel ca la intrarea într-o prismă optică. O parte din lumina din interiorul picăturii de apă este reflectată la contactul cu marginea opusă a stropului de apă, iar o alta se descompune încă o dată la momentul ieşirii din picătura de apă, amplificând separaţia culorilor, aşa cum se vede din imaginea de mai jos. Separarea în frecvenţele individuale combinată cu existenţa unui număr mare de picături de apă expuse luminii solare creează un curcubeu de formă circulară.

| Diana006 a răspuns:

Apa in lumina sau lumina in apa! A... scuze am vorbit prea repede?!
Apa...in...lu...mi...na...sau
...lu...mi...na...in...apa...
Apropo, cati ani ai tu?!

| Vi003 a răspuns:

Stai cu spatele la soare cand e la asfintit si stropeste cu un furtun sau arunca o cana cu apa in fata ta. Iti vei crea propriul curcubeu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Vi003):

You the first happy ai onoarea laughing

| Vi003 a răspuns (pentru anonim_4396):

OK!
Si-asa trebuie sa spal balconul! big grin

| ErrorFound a răspuns:

Curcubeul este un fenomen optic intalnit dupa ploaie, format datorita reflexiei luminii in picaturile fine de apa. Acest fenomen se datoreaza modului in care lumina este impartita in spectrul culorilor. LCand lumina intalneste picaturile de apa, datorita formei acestora, se creaza un efect de reflexie difuza care "sparge" spectrul in elementele sale primare(rosu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet).

| Inferno a răspuns:

Refractia luminii in vaporii de apa, ce functioneaza ca o prisma. Indicele de refractie este o functie a lungimii de unda, deci lungimile de unda diferite se refracta la unghiuri diferite.

| relian a răspuns:

Apa+lumina.Lumina lovind apa trece prin ea dar nu mai iese la fel cum a intrat, a fost desfacuta, sufera anumite midificari iar noi o percepem ca atare-curcubeu.E ca si cum ai baga carne in masina de tocat tu stii ca e carne o bucata si cind iese dicolo tot carne este dar arata diferit.Wow ce explicatie am dat.

| TheStory a răspuns:

Lumina soarelui se reflecta in vapori de apa care cad di cer si asa se formeaza curcubeul.

Întrebări similare