Nu exista o definitie. Fiecare simte si crede ceea ce poate si ce il face pe el linistit. Cum ti-am mai spus, nu trebuie sa compari oamenii. Nu sta in puterea noastr in a-i judeca.
De obicei cred ca ateii sunt niste pagani ce vor arde in focul iadului fiind pedepsiti pentru neincrederea lor in bunul Dumnezeu.
Depinde de la caz la caz.
Exista atei inteligenti, dar si atei lipsiti de inteligenta.
Tu din pacate faci parte din a doua categorie.
Eu nu cred intr-un mosulet cu barba cum il descrie Biblia pe Dumnezeu. Eu cred in ceva mai puternic decat ne putem noi inchipui. Eu cred ca exista o forta, o putere peste intelegerile noastre care a creat universul acesta vast si care a dus in cele din urma la crearea noastra ca oameni pe acest pamant, un firicel de praf in vastul univers.
Da, sunt diferiti la nivelul creierului. De obicei oamenii slabi, care nu au alinare si isi doresc sa isi umple golul interior sunt oameni credinciosi. Oamenii care au trait traume sunt credinciosi sau pur si simplu oamenii care nu au citit mai mult decat bilbia si care nu au dorinta de cauta raspunsul existenti noastre sunt oameni credinciosi.
Atunci Forta sa fie cu tine.
Da-mi si mie citatul unde Biblia il descrie pe zeul evreilor ca un mosulet.
Biblia il descrie ca pe un criminal insetat de sange,nervos, gelos, razbunator, lenes, etc.
Ce sa aiba? Nu au nimic. Pur si simplu nu cred intr-o indoctrinare.
Religia este o indoctrinare. Nu poti judeca oamenii dupa ceea ce gandesc si ce fac. Fiecare om este responsabil de ce gandeste si ce face. Tu ca indivit nu este de datoria ta sa te bagi peste ei. Daca vrei sa ii crestinizezi le explici de ce esti tu crestin si de ce crezi in ceea ce crezi si atat.
Bineinteles ca este o carte a crimelor Biblia. Mos cu barba este descris la crestini. Asa si l-au imaginat crestinii, pentru ca cica am fi facuti dupa chipul si asemanarea sa.
Oamenilor le place sa se dea destepti si sa para ca le stiu eu pe toate, fara niciun fel de indoiala. Pe mine, sincer, genul ala de crestin care orice fel de intrebare i-ai pune, el stie raspunsul, faptul ca imi da o impresie ca el stie TOT, ma cam enerveaza. (ciudat este ca unii stiu ce s-a intamplat acum mii de ani, dar nu stiu sa scrie. Anyway. trecem peste). Eu unul accept faptul ca suntem niste fiinte vai de capul nostru si care ar mai trebui sa treaca inca cateva sute sau mii de ani, cat sa evoluam, sa devenim mai destepti si sa aflam raspunsul la acele intrebari. .
Multi nici nu stiu cei aia, uni care stiu spun ca trebuie sa crezi,dar daca le intrebi de biblie habar nu au,cei mai fanatici sunt sectancti,aia daca aud asa ceva te ar arde pe viu, sunt foarte curiosi ei, ce religie ai? unde stai? nu vi sa te pocaiesti? hai la noi la biserica, si de astea, desi esti botezat crestin de exemplu catolic ei spun ca esti cu diavolul, deci dumnezeu si iisus si sfinti sa te pazeasca de sectancti
Amin
Pai si atunci care este rolul unui univers asa vast si complex pentru un firicel de praf undeva la marginea unei galaxii foarte foarte indepartate de momentul big bang-ului? Era suficient sa faca doar un sistem solar.
Pf..sincer, nu am chef de tine acum. Daca esti credincios, bravo tie, nu ma intereseaza, daca esti habotnic regilios, imi este mila de tine. In rest noapte buna.
Pai daca erai asa destept si important pe cat te crezi ti-ai fi dat seama din raspunsurile mele ce cred eu.