| hypothesis a întrebat:

Ce credeti ca este mai importanta:cultura generala dobandita pana la un anumit moment sau inteligenta omului (=capacitatea intelectuala de a intelege si lega foarte bine informatiile)? Puneti in balanta 2 persoane:UNA inteligenta care proceseaza usor informatiile,dar care nu a fost asa de "umblat" astfel incat sa cunoasca multe lucruri,capacitate are,dar nu a putut fi folosita si o alta care a avut ocazia sa cunoasca,educatia l-a ajutat sa se cultive si sa citeasca,deci un om cult,care insa nu se descurca la fel de bine de exemplu,la calcule matematice,statistici, etc.
Bine e sa le ai pe amandoua. Dar dintre ele 2?

Răspuns Câştigător
| T0T a răspuns:

Logica de care vorbesc constă în capacitatea deductivă și legarea lucrurilor, informațiilor cum trebuie. Nu, nu toate creierele sunt la fel. Totul ține de moștenirea genetică. Asta este un lucru. Alt lucru constă în faptul că abilitățile intelectuale se pot dezvolta. Este adevărat că este un avantaj mare să fii ajutat de "natură" dar dacă nu îți pui la lucru logica, mintea, tot degeaba. Stagnarea din punct de vedere intelectual duce chiar la degradare. Contează deci foarte mult și acest lucrul. Oricine se poate dezvolta și oricine poate acapara cunoștințe, numai să vrea. Nu trebuie să ne axăm pe faptul "m-am născut prost". Este o greșeală foarte mare asta.

4 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Îți trebuie logica ca să poți lega informațiile pe care le ai, să le armonizezi. Degeaba ai una dacă nu ai alta. E bine să le ai pe amândouă.

| hypothesis explică (pentru T0T):

Intra si prin "bataie de cap", crede-ma. laughing

| hypothesis explică (pentru T0T):

De fapt,logica de care vorbesti este asimilata de creier,nu? Deci ai nevoie de un creier "performant". Un creier "performant" este o consecinta sau este o cauza? Toate creierele sunt la fel? Daca nu,el este cauza.
Daca am pleca de la premiza ca "Toate creierele sunt la fel", atunci denumirea de "om cu creier performant" ar fi o consecinta a studiului, invatatului, cititului fiecaruia.
Insa, nu toate sunt la fel. Multi sunt ajutati mai mult de natura. Deci au capacitatea/performanta mai mare. Eu la asta faceam referire.

| T0T a răspuns (pentru hypothesis):

Logica de care vorbesc constă în capacitatea deductivă și legarea lucrurilor, informațiilor cum trebuie. Nu, nu toate creierele sunt la fel. Totul ține de moștenirea genetică. Asta este un lucru. Alt lucru constă în faptul că abilitățile intelectuale se pot dezvolta. Este adevărat că este un avantaj mare să fii ajutat de "natură" dar dacă nu îți pui la lucru logica, mintea, tot degeaba. Stagnarea din punct de vedere intelectual duce chiar la degradare. Contează deci foarte mult și acest lucrul. Oricine se poate dezvolta și oricine poate acapara cunoștințe, numai să vrea. Nu trebuie să ne axăm pe faptul "m-am născut prost". Este o greșeală foarte mare asta.

| Suck a răspuns:

Aici ar merge o comparatie intre un om invatat care sta acasa cu diploma in mana si un alt om care are "scoala vietii".

Întrebări similare