Logica de care vorbesc constă în capacitatea deductivă și legarea lucrurilor, informațiilor cum trebuie. Nu, nu toate creierele sunt la fel. Totul ține de moștenirea genetică. Asta este un lucru. Alt lucru constă în faptul că abilitățile intelectuale se pot dezvolta. Este adevărat că este un avantaj mare să fii ajutat de "natură" dar dacă nu îți pui la lucru logica, mintea, tot degeaba. Stagnarea din punct de vedere intelectual duce chiar la degradare. Contează deci foarte mult și acest lucrul. Oricine se poate dezvolta și oricine poate acapara cunoștințe, numai să vrea. Nu trebuie să ne axăm pe faptul "m-am născut prost". Este o greșeală foarte mare asta.
Îți trebuie logica ca să poți lega informațiile pe care le ai, să le armonizezi. Degeaba ai una dacă nu ai alta. E bine să le ai pe amândouă.
Aici ar merge o comparatie intre un om invatat care sta acasa cu diploma in mana si un alt om care are "scoala vietii".
De fapt,logica de care vorbesti este asimilata de creier,nu? Deci ai nevoie de un creier "performant". Un creier "performant" este o consecinta sau este o cauza? Toate creierele sunt la fel? Daca nu,el este cauza.
Daca am pleca de la premiza ca "Toate creierele sunt la fel", atunci denumirea de "om cu creier performant" ar fi o consecinta a studiului, invatatului, cititului fiecaruia.
Insa, nu toate sunt la fel. Multi sunt ajutati mai mult de natura. Deci au capacitatea/performanta mai mare. Eu la asta faceam referire.
Curious2 întreabă: