Ce să credem în două vorbe?
Este un punct de vedere despre o fază a capitalismului care era dja depășită când el a publicat cartea. A fost folosită apoi ca argument ideologic de către comuniști. Ca orice carte monoideică, locul ei este pe un raft la cărți perimate.
Așa cum pui întrebarea se vede că mai mult decât titlul ei, nu știi nimic despre, așa cî nici răspunsurile de aici nu o să te ajute cu nimic.
Ce trebuie sa intelegi este ca partea de critica a capitalismului din opera lui Marx este ok, criticile lui Marx inca sunt de actualitate si putini oameni vor sa creada ca el a venit cu ele. Problema in ideologia lui e cu solutiile pe care le-a gasit la problema capitalismului.
E o carte buna care propune niste solutii la problema capitalismului mai bune decat Marx.
Gen capitalistii trebuie sa inteleaga ca specializarea duce la o munca plictisitoare si trebuie sa investeasca pentru a ii ajuta pe angajati sa inteleaga la ce asjut amunca lor.
A teoretizat cum bunurile de lux pot ajuta prin taxare sustinerea oamenilor saraci.
Cum ar trebui sa interactioneze statul cu bogatii ca sa-i faca sa faca chestii pentru societate.
Cum consumatorii ar trebui educati.
Pe scurt, Avuția Națiunilor, este de a lăsa guvernul pe oameni și afacerile private să prospere în felul lor, să fie cât mai puține taxe -sau zero taxe -, oamenii să obțină produsele în felul lor, fiecare cu profitul lui, etc, și fiecare individ este răspunzător de acțiunile sale individuale, pe care el le face. Practic, statul nu ar exista (sau doar 1%, pentru legi și alte regularizări, și implementarea acestora prin justiție), ci fiecare face combinații/business, fiecare cu castigurile proprii, iar cei care nu fac combinații, poate să și moară, că nu-i treaba nimănui... doar dacă cineva vede un business și la treaba asta.