Viata sentimentală, normal. Tu pentru ce vei lucra? Eu voi lucra mai mult ca să îmi întrețin familia, cam asta e rolul profesiei, să îți susții viața sentimentală.
Toate trei sunt importante, nu poti neglija una ca sa ai parte de cealalta, intai si intai de toate vine viata sentimentala in care sunt inclusi cei dragi: familie, prieteni. Evident, intai si intai de toate muncesti ca sa te intretii, dar apoi? doar nu o sa traiesti singur.
Cred ca e important sa avem un echilibru intre cariera si viata personala/sentimentala, intre munca si distractie, nu ne putem concentra pe una, renuntand total la cealalta. Cred ca o viata fericita presupune sa ai si un serviciu interesant si provocator, care te motiveaza sa dai tot ce e mai bun din tine, pentru care muncesti cu placere si pasiune (foarte important, in aceasta directie, e sa alegi sa studiezi domeniul care iti place si la care poti fi foarte bun, nu mediocru), sa cunosti, sa studiezi, sa inveti in continuu lucruri noi, dar sa te bucuri si de timp liber, de o seara petrecuta cu familia, de o vacanta la munte/mare cu prietenii, de un spectacol, un film, o carte, o plimbare. Nu exista o ierarhie de genul cariera e pe primul loc sau viata sentimentala e pe primul loc, ambele sunt importante si pentru a adduce implinire e necesar sa se impleteasca armonios.
Ce anume consideri tu. Pentru mine este foarte important maturatul strazilor, imi da o senzatie de expansiune, de absolut. Si da, am o cariera foarte stralucita pentru ca fac ceea ce imi place, toata viata mea am visat la asta.
Există, dar una mai anostă decât ți-ai putea imagina. E o diferență între a trăi și a supraviețui. Poate tindem la lucruri diferite, dar lucrul la care tind eu îți aduce mult mai multe satisfacții decât orice lucru la care te-ai putea gândii tu, și sunt realist când spun asta, sunt realist căci sunt conștient ce poate să ofere cu adevărat satisfacție, și e trist că în capul tău chiar crezi că ești realist spunând asta. Probabil tu ești cel anost. La ceea ce faci tu referire nu se numește realism, eu cred că mai degrabă e ceva foarte anost. Cât despre mine, cum ți-am mai spus, pot să corșetez foarte bine atât cu umanismul cât și cu realismul, doar că problema e la tine să percepi cu adevărat acest realism. Mereu am fost cu picioarele pe pământ și nu am luat nicio decizie pe care să o regret. Asta înseamnă cu adevărat să fii realist, pe lângă chestiile care țin mai multe de domeniu, totuși sunt acolo, altă dovadă cum că ceea ce am spus nu este eronat. Mereu am fost mai bun la materiile care țin de realism dar știi ce se întâmplă dacă nu implici nici măcar puțin umanismul? Devii anost, exemplul ești tu, fără supărare. Poate îți vei da seama mai târziu căci acum e prea devreme și la cât de căpos ești nici nu te vei gândi mai bine la ce ți-am spus acum.
Andrei_Stroia_1990 întreabă: