Nu e la fel, pe fiecare îl face fericit altceva. consider că fericit ești în momentu în care reușești să vezi frumosul în orice. de exemplu faptul că te duci la muncă, în loc să zici „vai ce oribil e la muncă, urăsc că trebuie să merg la muncă" să te gândești „ce frumos e drumul până la muncă!", "ce bine mă înțeleg cu colegul x, abia aștept să-l văd și mâine!", „abia aștept pauza de cafea cu colegii!" „abia aștept să merg într-o vacanță cu banii strânși!" și tot așa. Creieru trebuie antrenat să vadă frumosul iar concentraându-te mereu pe părțile rele te amărăști singur. Lucrurile sunt cum alegi să le vezi în cea mai mare parte a timpului
Din punctul meu de vedere, fericirea e foarte subiectiva si depinde de persoana. Eu pot deveni fericita pentru ca mananc prajitura mea preferata, iar tu poti deveni fericit pentru ca ti-ai achizitionat ultimul model de telefon. Cred ca sunt doua tipuri de fericire: cea temporara, datorata de mici factori precum cei mentionati anterior (lucruri materiale, vacante) si cea indelungata, datorata acceptarii propriei persoane si dorinta permanenta de dezvoltare. Cea din urma se poate obtine ceva mai greu deoarece necesita timp, insa e bine sa invatam sa fim fericiti si datorita unor experiente neinsemnate, caci pas cu pas, zambet cu zambet, vom putea fi cu adevarat fericiti.
"Este fericirea un termen cu o definitie ce difera de la persoana la persoana"
ai cont de FB, presupun. Așa-i că ești fericit dacă la o banală postare de-a ta ai primi una mie like-uri?
Poate nu credeti, dar chiar sunt oameni care nu stiu ce este aceea fericire, din pacate. Nu ai nevoie de multe lucruri sau de multi oameni ca sa fii fericit. De cele mai multe ori, fericirea vine din lucrurile mici, din atentia pe care ti-o acorda persoana iubita, atunci cand te intalnesti cu o persoana pe care nu ai mai vazut-o de mult timp, atunci cand iti depasesti propriile limite etc.
Nu stati sa cautati definitia fericirii, pur si simplu incercati sa fiti fericiti, mai ales din lucrurile mici si sa zambiti cu gura pana la urechi, exact ca niste copii.
Fericirea sunt niste hormoni secretati in creier de exemplu: Dopamine, Serotonin, Oxytocin, Endorphins.
Dar, tocmai aceasta fericire indelungata, provenita din acceptarea de sine si din dorinta de dezvoltare continua, nu ii face oare pe oameni sa realizeze ca de fapt, in multe privinte, fericirea poate fi generala, obiectiva, avand in vedere ca sunt anumite chestii fara de care niciun om nu poate creste, nu se poate dezvolta?
Si, de ce un om care nu sa acceptat pe sine insusi si care nu isi doreste sa se dezvolte, nu poate fi fericit pe o perioada mai indelungata de timp?
Intr-adevar, este bine sa fi o persoana optimista si nu una negativista Dar, din pacate, eu nu pot vedea chiar mereu doar partea plina a paharului
Tinand cont de faptul ca ai spus ca omul poate fi fericit doar in momentul in care reuseste sa vada frumosul in orice, asta nu poate duce, intr-un fel, si la ideea unei fericiri ce, o data atinsa, nu prea se mai diferentiaza asa mult de la persoana la persoana? Bine, asta doar in cazul in care toti oamenii am fi asa multumiti si recunoscatori fata de totul.
Pai si cum a aparut el asa in dictionar, daca nimeni nu stie ce este?
Nu poți acum, dar cum am zis, creierul poate fi antrenat să fie așa, la început e un efort, să iei la puricat orice situație și să cauți acel lucru de apreciat, cât de mic și de prostesc e, cum ți-am dat exemplu mai sus.
Nu chiar, unele pot fi comune dar nu toate. Legându-mă tot de exemplu de mai sus, eu pot aprecia drumul spre muncă, tu pauza de cafea cu colegii, amândouă găsim ceva frumos dar diferit de apreciat în aceeași situație, deci amândouă ne formăm fericirea în același lucru după același concept dar găsim lucruri diferite de care să ne legăm
Fericirea are la bază niște reacții chimice în organismul nostru ce au legătură cu neurotransmițători, ca dopamina.
https://editiadedimineata.ro/......de-creier/
Stare de mulțumire sufletească intensă și deplină.
Așa scrie în DEX.
Dacă dta cunoști pe cineva care știe, trăiește asta, să mi-l arăți.
Dacă are această iluzie, eu îl ajut să îi treacă.
Dacă nu reușesc, îl trimit la Predica de pe munte a lui Isus, unde este vorba numai despre feririci.
Nu este singurul moment când găsești în dicționar termini lipsiți de conținut.
Asta dacă gândești, ceea ce dicționarul nu te învață.
Fericirea e relativa depinde de fiecare persoana.
Daca vrei strict definitia din dictionar :
Dicționarul limbii romîne literare contemporane dă următoarea definitie pentru FERICÍRE:
FERICÍRE, fericiri, substantiv feminin Stare de mulțumire intensă și totală determinată îndeosebi de satisfacerea unei năzuinți.
https://www.qdictionar.com/definitie-dex/fericire.php
Dar daca te uiti doar la care sinonime are fericirea iti dai seama de diversitatea ideii:
mulţumire
bucurie
satisfacţie
euforie
beatitudine
noroc
https://www.esinonime.com/sinonim/fericire.php
Daca vrei din dictionar e asa:
Stare de mulțumire intensă și totală determinată îndeosebi de satisfacerea unei năzuinți. Iaca fericirea visată de mai înainte, cum s-a împlinit!
https://www.qdictionar.com/definitie-dex/fericire.php
dar nu cred ca ne putem rezuma la definitia din dictionar cand vorbim despre fericire
Cred ca intr-un fel asta este fericirea. Expusa asa mai pe scurt, daca este sa ne raportam la ce spune dictionarul.
Dar tu cum vezi fericirea, de spui ca fericirea nu se poate rezuma doar la ce spune dictionarul?
P.S. Sunt impresionata putin de faptul ca ai reusit sa gasesti intrebarea asta