Timpul este o măsură a duratei evenimentelor, eu aș zice mai degrabă că evenimentele se scurg în timp, timpul este o dimensiune, împreună cu spațiul, față de care tot ceea ce există este în dependență. Când vorbești de un anumit fenomen sau eveniment prima oară te întrebi când și unde, lucrurile esențiale pe care trebuie să le știi despre fenomen. Atât spațiul și timpul sunt relative iar viteza cu care trece timpul este și ea relativă și ține de anumiți factori cum ar fi factorul însuși viteza la care e supus un corp care e raportat la dimensiunea temporală la care faci referirea și viteza altuia cu care faci referința și factorul gravitație. Pe timp nu îl pune nimeni în mișcare, ci lucrurile sunt puse în mișcare datorită acestuia. Timpul și spațiul sunt factori independenți de care ceilalți factori sunt dependenți. Ce se mai poate spune despre timp e că sensul său de referință e unul pozitiv și este ireversibil, din câte cunoaștem deci metaforic putem spune că este ceva ce se scurge în nicăieri. Efectele acelui ceva continuă să se observe în funcție de intensitatea fenomenelor care au existat deci lasă urme pentru că e ceva ce a existat însă e ceva ce dispare pentru totdeauna. Timpul nu este efemer însă momentele acestuia sunt.
Se zice ca inainte Big Bang nu exista timp.Deci calculeaza de la Big Bang pana in 2016.
Multi vor să știe răspuns la întrebările tale.Nimeni nu poate răspunde exact, sant doar teorii dar care la baza nu au nimic.Uni zic ca timpul l-am inventat noi pentru a ne măsură nevoia de,, timp'', alti inventează fel si feluri de teorii.
Timpul este o unitatea de masura, nu este un obiect sau o chestie palpabila in sine. Poti sa-i dai orice poveste sau sens pentru tine, nu uita, incearca sa-l aduci langa femei. Adu timpul in femei si femeile iti vor da timpul lor si iti vor cumpara inghetata daca le rogi frumos.
Bafta!
La scoala ne intalnim in mod curent cu timpul "t", la rezolvarea problemelor de fizica. Toate fenomenele mecanice sunt functii de timp; f(t). Cum aceste fenomene sunt reversibile, nu e ceva neobisnuit sa-l intalnim si pe f(-t). In viata de toate zilele oricine stie ce e timpul - la ce ora ne sculam, la ce ora mergem la scoala sau la serviciu, cat dureaza programul etc. Desi pare atat de simplu, in realitate timpul nu e deloc usor de definit. Dificultatea apare datorita caracterului lui trecator combinat cu starea de prezent vesnic. Timpul trece si totusi este mereu prezent. Ce trece de fapt? Cand trece un tren prin gara, stim cu totii ce trece. Dar cand spunem ca timpul trece, ce anume trece? ca nu se vede nimic sa treaca. Explicatia pe care o auzim mereu ca nu timpul trece, ci noi trecem este superficiala. Cand spunem ca trecem prin fata unui magazin, afirmatia are sens; ca trecem pe acolo. Dar cand stam pe un scaun, cum trecem?
La intrebarea "ce este timpul" eu as raspunde: nimeni nu stie exact ce este.
Nimic din ce este viu nu poate fi dependent de ceva ce nu exista! Daca timpul nu ar fi viu adica, daca ar fi amorf, fix, nu ar putea influenta (in masura in care o face viu fiind) nici celelalte marimi/valori si nici pe sine! Cred ca viteza timpului este o marime variabila pe turnanta -spatiu-timpul se incovoaie, el creste si, simt ca tocmai aceasta inconstanta a vitezei timpului produce efecte negative in Univers, dar energia orgonica -care la randul ei nu e raspandita uniform in univers, "repara" aceste efecte ale inconstantei vitezei timpului...