In primul rand, are o imagine foarte proasta despre el insusi.
Lasitate
Invidie
Razbunare
Manipulare
minte de ingheata apele, pe urma se minte pe sine
Frica
Nevoia de validare
Nevoia de atentie
Tot felul de rani. Acesti oameni sunt "defecti"
Si ce i-a facut defecti?
Eu cred ca toti ne nastem cu potential infinit.
Asta stiu doar ei si Creatorul
Traume, abuzuri (petrecute la varste fragede). Poate nici nu-si amintesc de ele.
Ia facut defecti fabrica normal. Daca tu lucrezi la strung si pui date gresite in computer, sau nu prinzi piesa bine unde trebuie iese ceva defect, sau mai slab calitativ.
Asa si cu oamenii, fabrica care la facut, cindva pe cel care a raspindit acel defect, a stat in conditii necorespunzatoare, fatul, adica piesa a suferit ceva modificari, n-a fost strunjita dupa norme, ca urmare individul respectiv, adica piesa a avut ceva altfel decat trebuia, ceva mintal altfel decat programul normal, asa ca omu se apuca sa sape, are intentii de astea ca el vrea sa aiba mai mult, ca ar fi mai bun, sau ca trebuie sa fie mai bun, asa ca sapa pe altii sa fie el vindut ca piesa buna
Nu ne nastem toti cu potential infinit, nu ne nastem toti nici macar cu acelasi potential, de infinit nu putem vorbi, deci nu suntem la fel, poate ca am fost cindva, dar nu mai suntem asa.
De ce? Pt ca in orice populatie, nu conteaza de care, si bacterii si ciuperci, fac si indivizi cu defecte.
De unde apar acele defecte? Cum am spus, apar in procesul de formare, de fabricare, doar ca in natura, astfel de indivizi, sau specimene, nu vor putea tine pasul cu restul si se vor elimina singuri.
La om s-a intamplat ceva deosebit, el a inceput sa gandeasca mai mult si sa se impotriveasca naturi, dar in felul asta si-a facut rau singur, asa am ajuns noi, specia umana cea mai bolnava specie din tot lantu asta al vietii.
De aia speciile salbatice arata toate la fel, nu le poti deosebi, deci toate sunt la fel zici cas trase la imprimanta, la fel sunt si sub aspectul a ce au in cap si sanatate, doar omul are diferente in cadru speciei lui.
La om na mai exista selectie, lasa ca merge si asa, pe criteriul asta sa mers.
Natura nu s-a putut impotrivi, omul sa aparat de natura cu inversunare si uite ca am ajuns aici unde suntem astazi, sefii acestei planete, dar bolnavi putrezi si defecti
Omul in prostia lui si ura asta impotriva naturi, ca el vrea sa faca ce vrea, na invatat nimic si nici acum cand stie asta, nu incearca sa faca ceva in acest sens, el tot merge pe vechile drumuri, ca face el ca drege el, nu vrea sa urmeze cursul naturii.
Daca natura are un drum, batut de milioane de ani, sa fim siguri ca incercat toate variantele posibile si astea sunt, ce le vedem astazi.Sa incercam noi acu de cateva mii de ani sa ce? Sa rezolvam cea na putut natura prin miliarde de incercari si miliarde de ani? No sa reusim.
Se baga miliarde in probleme care nu vor fi rezolvate poate niciodata, tocmai ca suntem incapatinati si avem ochelari de cal.Nici macar nu recunoastem, da frate atit putem, hai sa urmam calea nanturii, dar in acelasi timp incercam si sa rezolvam pe alte cai.
Se putea, se poate si acum, dar aceasta incapatinare si prostie ce zace in om ne face sa mergem tot asa.
Inteleg, nu putem sa eliminam indivizi care au defecte, nu-i moral, nu-i stiu si eu cum.
Dar putem sai impiedicam sa duca defectele mai departe, sterilizati, stai frate si bucrate de viata, dar numi duci tu mie cancere si legume de oameni mai departe.
In feleul asta, poate ca neam curata specia, am deveni si noi mai uniformi ca specie, mai sanatosi, mai fara defecte si n-o sa mai fie tradare si prostie
Scuze ca team luat prin invaluire, dar am zis sa fac asa o poveste mai frumoasa.
Doar Dumnezeu poate ști!
Dacă nu există sinceritatea, loialitatea între doi oamenii de la bun început se ajunge și la trădare fiindcă atâta poate acel om n-are altă putere!
Depinde cu ce trădează, dacă e în dragoste e pentru ca nu mai are un interes asa de mare față de persoana aceea așa că își permite orice. Dacă e în prietenie, acel om nu era decât cu zece fete de la început și cauta sa se foloseasca. Poate trăda și din invidie sau ca să se scape pe el deci din frica. Depinde de context oricum.
Unele persoane tradeaza din razbunare, altii din plictiseala. Dar depinde si daca este o tradare in dragoste.
Samariteanul întreabă: