Au anumite metode care îi ajută să te descopere şi să te descoperi şi tu totdată, precum observarea anumitor ilustraţii pe care pacientul trebuie să le descrie aşa cum le vede, efectuarea unor desene de către pacient care sugerează anumite temeri ascunse pe care psihologoul le va identifica.Pe lângă aceste metode practice, conversaţia liberă cu pacientul rămâne principiul de bază pentru că aşa îi poate observa şi limbajul trupului cu atenţie, dar pentru asta e nevoie de multă experienţă...
Seară bună, psihologul este ca un părinte pentru tine îi spui tot ce ai pe suflet şi te ajută mereu, este o persoană modestă şi care are răspuns pentru orice problemă. Dacă ai nevoie poţi apela oricând la el.
O seară minunată!
Am citit de curand un articol care combatea prejudecata potrivit careia mersul la un terapeut este o consecinta clara a problemelor psihice si o abordare inutila pentru majoritatea dintre noi. Tot mai multi oameni, in principal tineri, se pare, recurg la psiholog pentru a isi "traduce" viata si pentru a afla cum sa traiasca in armonie cu sine si cu ceilalti.
Ceea ce, la o adica, nu poate fi decat o veste buna. Exista situatii si probleme care pot fi supuse propriei analize si solutionate in intimitatea propriei camere, printr-o judecata simpla, la rece, si mai exista si contexte care devin prea dificil de inteles doar prin prisma propriei experiente sau prin cea a apropiatilor.
Scopul terapeutului este de a il ajuta pe pacient sa elucideze modalitatile prin care poate avea o viata mai buna, prin care poate trai impacat cu sine si cu ceilalti, prin care poate deveni fericit. El nu da verdicte si nici nu impune linii directoare, ferindu-se de a oferi solutii pentru problemele pacientului. Un psiholog nu iti va spune niciodata ce sa faci, ci te va indruma spre propria analiza, pentru a gasi tu cele mai bune optiuni.
E adevarat, din ce in ce mai multi tineri calca pragul cabinetelor de psihologie. Din pacate, romanii au inca mari prejudecati privind acest gen de terapie, pe fondul lipsei de informatii sau interpretarii gresite a acesteia. Personal, cred ca atunci cand situatia il reclama, ajutorul unui specialist este binevenit. Cel mai important aspect al unei astfel de intalniri este dialogul final cu sinele, care poate, in cele din urma, sa furnizeze si solutiile pentru o viata reusita.
Ştiam asta. Dar, cum te ajută? Mi s-a spus că " îţi pune în aşa fel problema, încât să vezi tu greşelile ". Aşa fac ei? Sau.
PSIHOLÓG, -Ă, psihologi, -ge, s. m. și f. 1. Observator fin, dotat cu capacitatea de a sesiza și de a analiza viața sufletească a cuiva; cunoscător al sufletului omenesc. 2. Persoană specializată în studiul psihologiei. – Din fr. psychologue
"Psihologul este o fiinta legala si un profesionist." (Ghiglione si Richard, Curs de psihologie, 1992)
Obiectul activităţii unui psiholog îl reprezintă studiul omului în toate ipostazele sale, atât cel sanătos cat şi cel bolnav sau aflat în dificultate.
Este un fel de doctor al sufletului care te ajută să treci peste depresii, anumite tulburări emoționale cauzate de stres și nu numai. Dacă apelezi la un psiholog nu înseamnă că ești nebun, nicidecum, înseamnă că în suflet s-au adunat prea multe, lucruri de care nu te poți descărca pur și simplu.
Cam asa ceva. Mai mult povestesti tu ce ai pe suflet. Prin intrebari te ajuta sa "scoti " tot la suprafata. O problema o rezolvi numai daca o recunosti si o accepti fara a te invinovati.
Abureala.Nu face decit sa asculte si sa fie impartial.El este martorul.Normal si normal te vindeci singur descarcindu-te.
Nu face absolut nimic şi nici nu te ajută. Doar îţi ia banii, oferindu-ţi iluzii că te-ai cunoaşte mai bine. Trist e că sunt unii oameni atât de cretini încât chiar se duc la psiholog ca să vadă dacă sunt defecţi la mansardă.
Deci psihologia criminalistică e un nimic la care apelează doar oamenii reduşi mintali ca să iasă în evidenţă cu ceva, nu ca să descopere adevărul...
Te intelege iti da sfaturi fiindca a studiat comportamentul oamenilor.
www.nlpmania.ro
Cu psihologia criminalistică poţi prinde doar criminalii extrem de idioţi. Ceea ce ar putea face şi un om normal, care nu are diplomă în psihologie.
Cu psihologia criminalistică prinzi doar idioţi care au omorât o babă din Dorohoi după care au violat-o şi au fost găsiţi în beci, morţi de beţi. Cam la atât se reduce psihologia criminalistică.
Criminalii în serie, care-s de mii de ori mai inteligenţi decât 10 secţii de poliţie, nu-s prinşi cu niciun fel de psihologie, pentru că nu se încadrează în tiparele învăţate de ei la şcoala de psihologi sau unde crucea lor şi-au luat diploma.
Iti toarna gogosi. Practic, nu-ti zice nimic din ce tu nu stiai deja, bani aruncati la cosul de gunoi.
Nu am văzut până acum nici un caz gen baba din Dorohoi la care să fi participat vreun psiholog în găsirea criminalului, pentru că aceştia sunt de fapt criminalii idioţi, uşor de identificat.
Cazurile deosebite au nevoie de asistenţă psihologică pentru a putea identifica următoarele mişcări ale criminalului. Oricât de inteligenţi ar fi ei, tot trebuie să le scape ceva..chiar dacă e vorba de un obiect lăsat acolo intenţionat sau o altă crimă care să ducă în eroare poliţiştii.De aceea, este nevoie de o intervenţie venită din partea unei persoane cu cunoştinţe în psihologie.
Dar uite, îţi dau alt exemplu în care psihologia te salvează de la moarte. După cum ştii şi tu, cancerul este o boală incurabilă şi fatală...dar cum se face că unii au reuşit să-l îndepărteze din organism şi să-şi trăiască viaţa de la început? În mod clar, nu este vorba de un miracol sau de vreo intervenţie divină....altcineva a intervenit, şi anume psihicul omului.Psihologia a adus în vigoare noţiunea de " efect placebo", care funcţionează pe fond psihic.Desigur că la început toată lumea a fost sceptică în privinţa acestei descoperiri,considerând-o o aberaţie şi o insultă adusă la adresa tratamentului medicamentos şi a tehnologiei medicale.Dar după mai multe experimente făcute de oncologi şi psihologi,s-a dovedit că acest efect placebo dă rezultate şi drept urmare,mulţi oameni s-au vindecat de cancer.Şi acesta nu se utilizează numai în medicină sau în cabinetele de psihiatrie,ci poţi să-l foloseşti şi tu în viaţa de zi cu zi.
Psihologia nu e joacă, o miniciună, aşa cum o consideri tu...ea chiar te ajută. Până şi tu o foloseşti, uneori, fără să-ţi dai seama sau intenţionat.
E incredibil cât de uşor pot fi prostiţi oamenii. Adică, mă gândesc că ăştia care cred în psihologie sunt aceeaşi oameni care cred şi în încălzirea globală sau că planeta ar trebui salvată de la poluare.
Sfat: nu mai lua în serios toate studiile făcute pe ceva, care includ cifre neverificate atent de tine. E uşor să spui că cercetătorii X, Y, Z, au făcut nişte descoperiri, să dai şi vreo 2-3 exemple de grafice cu numere pe care nu a stat nimeni să le verifice, că doar ăia sunt cercetători, ştiu ei ce spun.
Dar e amuzant să văd cât de uşor se lasă oamenii manipulaţi.
Continuă, te rog.
Nu are rost să mă mai chinui să-ţi explic, pentru că nu vrei să crezi în psihologie.Şi oricum nu ai lua în considerare părerea cuiva care poate fi uşor de manipulat.
Pai, daca te referi la efectul placebo ala chiar tine de psihiatrie si se experimenteaza in spitale si la testarea medicamentelor. Medicii de regula si mai ales psihiatrii urmaresc evenimentul asta.
Psihologii sunt aia care iti iau bani ca sa-ti povestesti copilaria si sa-ti zica ca nu te intelegi cu mama Psihologii au terminat psihologia nu medicina, deci nu au treaba cu sanatatea
Psihologia are legătura cu psihiatria.Personalitatea se leagă foarte mult de creier. Efectul placebo se leagă de psihicul uman, iar etimologia cvântului psihologie se referă la pshic.El a fost descoperit de psihologi celebri şi utilizat de toate ramurile umaniste.
Să înţeleg că şi tu ai fost pe la psiholog, având în vedere că ştii atât de multe în legătură cu ceea ce se petrece pe acolo.
În fine, văd că tu vrei să mă contrazici neapărat în orice. Distrează-te în continuare.
E mai mult efectul DHS, pentru ca din cate stiam, Placebo se extinde pana la cele mai neinsemnate boli, DHS se ocupa de legatura dintre creier si o boala cronica.Placebo poti sa-l duci pana intr-acolo incat sa se ocupe de raportul tau optimism/pesimism prin autosugestie sau persuasiunea unui tert.
http://www.vindecator.com/noua-medicina-legatura-creier-boala/
PS : Criminalii in serie fie vor sa fie prinsi (Berkowitz/Son of Sam), fie se plictisesc sau se activeaza niste declicuri interesante in ei(Manson, care a si zis ca daca nu se opreau el si Familia, erau inca multe victime)
Păi trebuie să te descarci însă contează ce poate produce asta. Psihologul te ajută să o faci, deoarece te ascută, îți intră în minte și astfel găsește cauza gândurilor, a ceea a provocat asta în realitate. E posibil să nu știi ce ți-a provocat asta și atunci devine util psiholog. Să zici că e abureală înseamnă să te gândești în sine că psihologul e doar un angajat plătit de a zice niște cuvinte fără noimă, cu scopul de a sfătui/informa pe cineva. Dar nu este chiar așa. Are capacitate de a se implica în vindecare.