| Diiisclosure a întrebat:

Ce face un psiholog? Cum te ajută?

Răspuns Câştigător
| Delicacy a răspuns:

Au anumite metode care îi ajută să te descopere şi să te descoperi şi tu totdată, precum observarea anumitor ilustraţii pe care pacientul trebuie să le descrie aşa cum le vede, efectuarea unor desene de către pacient care sugerează anumite temeri ascunse pe care psihologoul le va identifica.Pe lângă aceste metode practice, conversaţia liberă cu pacientul rămâne principiul de bază pentru că aşa îi poate observa şi limbajul trupului cu atenţie, dar pentru asta e nevoie de multă experienţă...

34 răspunsuri:
| DDCC a răspuns (pentru sabin89):

Adică cel ce se exprimă în așa fel încât să înțeleagă cel cu intrebarea la ce se referă. TPU nu e doar un site unde pui niște întrebări la întâmplare și răspunzi la ele, ci e unul în care persoanele se pot lămuri în principiu cu comportamentul uman, să vadă idei, poate prind ceva experiență, sau să caute ceva informații despre care unii au cu adevărat habar de acel domeniu. Să copieze eventual niște răspunsuri de pe net poate oricine(recunosc și eu am luat de pe net la această întrebare pentru că definiția unui psiholog, nu știam de ea, dar măcar știu cu ce se ocupă, restul mi-am descris opinia), însă să le argumenteze cât mai evident și inteligibil pentru toți e ceea ce contează celmai mult. Asta e în principiu la studierea comportamentului uman, la altele nu mă bag. Deci părerea contează și să știi ce scrii nu doar să înșiri cuvinte fără noimă,

| sabin89 a răspuns (pentru DDCC):

E bine cum zici. Cat despre comportamentul uman, cred ca niciodata nu-l vom intelege. Daca eu cu greu pot sa ma inteleg pe mine, cum sa ma incumet sa-l analizez pe altul?
O zi buna!

| Delicacy a răspuns (pentru Dumnez?u):

Nu m-am gândit la DHS atuncithinking ....mulţumesc pentru precizări.

| DDCC a răspuns (pentru sabin89):

Păi putem să încercăm. Asta facem toată viața. Învățăm (din greșeli). Speranța moare ultima.