Probabil inseamna sa nu te folosesti de oameni pentru a-ti atinge scopurile dar sa folosesti mijloace pentru a castiga inima unui om. Un fel de promovare a valorilor umane. Asta cred ca inseamna.
Am avut si eu aceeasi intrebare la ora de civica sar la un test si am luat 10
Stai un minut ca zcriu acum
Bună.
Să îţi iubeşti aproapele, indiferent cine ar fi, şi să nu te foloseşti de el doar pentru interesele tale.
Pa, pa.
Îl folosești doar ca sa obtii ceva pentru tine dar nu si pentru el.Nu vei discuta cu el nu-i vei atrage atenție după ce-ți obți scopul.
Of doamne...deşi întrebarea ta îmi aduce aminte de coşmarul verii mele încheiat cu cel mai mare succes profesional de până acum, definitivatul, am să îţi dau un răspuns. din ceea ce am studiat eu până acum. tratarea omului ca scop şi nu ca mijloc se referă la noi şi la felul în care ne modelăm reciproc. scopul fiecăruia este de a evoula şi această evoluţie poate fi realizată prin ceea ce realizăm/ lăsăm ca moştenire. prin urmare degeaba ne folosim de ceilalţi dacă nu încercăm măcar să le transmitem noi ceva pozitiv. sper să te ajute cu ceva răspunsul meu.
Inseamna sa ajungi la om, nu sa te folosesti de el (pentru a-ti atinge scopurile)
Am mai postat dar nu stiu de ce nu a aparut mi se intampla des oricum daca iti mai trebuie uite :"Persoanele trebuie tratate ca scop deoarece au gandire proprie, vointa si trebuie sa fierespectati.
O persoana nu trebuie tratata ca mijlocdeiarece nu e un obiect, are sentimente si daca nu exista respect reciproc intre oameni societatea nu mai este
CatGirl întreabă:
Danielairina întreabă: