| Stegaroiu_Andrei_1997 a întrebat:

Ce inseamna conditia omului de geniu?

5 răspunsuri:
| DiamondEyes a răspuns:

Un om ostil aflat intr-o societate incapabil de a-l intelege.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un om neinteles.

| greenakaweed a răspuns (pentru DiamondEyes):

O fiinta superioara aflata intr-o societate INCAPABILA de a-l intelege!

| LifeisALL a răspuns:

Dupa parerea mea, un om de geniu este acela care, neinteles de cei din jurul sau, are niste scopuri nobile pentru care lupta. E trist ca uneori lumea il considera un ratat, desi el, probabil ar aduce o contributie la o viata mai buna daca l-am intelege. E ca o stea, de neatins, se intereseaza de probleme existentiale nu de vecina care iar s-a imbatat.

| Radix95 a răspuns:

Problema poate fi abordata din mai multe perspective, cel mai adesea se acorda o nota filosofica, in care se aduce pe prim plan capacitatile intelectuale ale persoanei insa fara a se lua in considerare posibile boli mintale. Da, putini stiu ca unele personalitati precum: Mihai Eminescu, Issac Newton, Ludwig van Beethoven sufereau de sindrom maniaco-depresiv (cunoscut astazi ca tulburare bipolar afectiva). O boala care afecteaza dispozitia persoanei, de la stari de manie (nivel ridicat de energie) la depresie severa (nivel scazut de energie) si care are impact predominat negativ pe plan social (persoana poate suferi de agrorafobie - frica de spatii deschise, anxietate sau tulburari de stres post traumatic, insomnie/hipersomnie etc.). Tratamentul consta in antipsihotice + antidepresive, iar in perioada de dinainte de 1950, oamenii cu aceasta tulburare mentala isi duceau existenta la periferia oraselor sau sfarsiau intr-un spital de psihiatrie.
Link: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_people_with_bipolar_disorder