| мιнαɛℓα36 a întrebat:

Ce inseamna intuneric? Exista intunericul?

Răspuns Câştigător
| Andrei7520152 a răspuns:

Foarte interesant. E putin offtopic, stiu, dar poti sa-mi dai te rog un link de unde pot cumpara aceasta carte (Dumnezeu vs Stiinta, in engleza God vs Science, din 1921). Ce zici mihaela?

18 răspunsuri:
| Ad1tza a răspuns:

Intunericul nu-l poti defini.Adica daca nu exista nimic este intuneric nu? Dar lumina e ceva nu poate sa existe nimic si sa fie si lumina in acelasi timp.Deci nu exista intuneric doar lipsa luminihappy

| Synevix a răspuns:

Intuneric este atunci cand stingi lumina laughing

| florin1979 a răspuns:

Lipsa luminii este intunericul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asteapta sa vina seara, aprinde lumina in casa si sparge becul, surprizeee surprizeee, ai facut cunostinta cu intunericul, daca o luam la figurat nu inseamna altceva decat umra, ignoranta, nestiinta etc.

| Mădă0611 a răspuns:

Nu poti defini intunericul fara lumina, dar nici lumina fara intuneric. Vad link-ul, stiu incontro bati, insa daca stingem stelele, e intuneric peste tot, moarte chiar, el exista fara lumina, lumina fara intuneric nu, e paharul in care pui apa, de exemplu.

| RAY a răspuns:

Lipsa luminii, in lipsa luminii creierul ne reda nimic

| WhatheWow a răspuns:

Da, am citit, desi nu-mi vine sa cred ca Einstein chiar a avut o astfel de polemica. Acum, sa revenim la oile noastre mioritice si referitor la intuneric vreau doar sa spun urmatoarele : pentru ca lumina sa-si faca simtita prezenta e nevoie de o sursa, fara aceasta sursa, lumina nu exista; lumina nu e constanta, poate fi mai puternica sau mai slaba, in functie de sursa ei. Deci, de ce o lumina slaba nu are randamentul de a lumina la fel ca una mai puternica? Pentru ca ceva i se opune si anume, intunericul. Intunericul nu are nevoie de o sursa, la fel ca si frigul, ele sint omniprezente. Stinge toate stelele din Univers si ramine intunericul si bine inteles frigul. Deci?

| MMihai a răspuns:

ÎNTUNÉRIC s.n. 1. Lipsă de lumină. 2. Fig. Incultură, ignoranță.
Exista intunericul?==da!
Și la propriu și la figurat

| Delicacy a răspuns:

Da,se află în fiecare dintre noi.

| 4b a răspuns:

Dupa cum exista si lumina...
Sanatatewinking

| shadovv a răspuns:

Intuneric: un spatiu unde nivelul de radiatie emisa este minim.

| Dandanache a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Te-a intrebat si Rigel. Simt ca vroia sa se asigure ca vei afla si tu ca lectura propusa de tine nu e autentica. Einstein nu a publicat vreo carte God vs. Science in 1921, si nu exista referinte scrise, altele decat cele de pe net, ca Einstein ar fi fost protagonistul intamplarii. Altfel, exluzand minciuna de la final, lectura e simpatica.

| мιнαɛℓα36 explică (pentru Dandanache):

Am tot cautat, am inteles unde batea Rigel! Nu am gasit nimic, doar ca aceasta carte totusi se vinde :
http://www.amazon.com/Religion-and-Science-ebook/dp/B0047Y0FVE/ref=sr_1_1? s=books&ie=UTF8&qid=1350871235&sr=1-1&keywords=god+vs+science+by+albert+einstein+1921

| мιнαɛℓα36 explică:

Http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss? url=search-alias%3Dstripbooks&field-keywords=god%20vs%20science%20by%20albert%20einstein%201921

| Dandanache a răspuns (pentru мιнαɛℓα36):

Cartea e de fapt alta carte, si e un articol aparut in 1930, in care nu vei gasi insa povestioara respectiva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, exista si este un fel de hainuta pentru grasi ce inseala psihic in timp ce fac sex, ca ei cica se simt mai sexy asa, adica nu le vede nimeni suncile.

| AvalohAlyn a răspuns:

Albert Einstein a spus ca lipsa luminii este intunericul.Tin sa-l cred pe cuvant.