anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce inseamna pentru voi libertatea de exprimare?

14 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

A vorbi fara nicio retinere si totodata a nu-ti sta in cale niste maimutoi oligofreni care sufera de o forma bizara de „moral high ground" si nu te lasa sa iti spui opinia. Valabil peste tot treaba asta, nu doar pe TPU.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Correct):

Nu ma intereseaza ce spune wikipedia, pentru ca am observat ca fiecare are alta parere despre ceea ce inseamna libertatea de exprimare

Răspuns utilizator avertizat
| LostInPark a răspuns:

Am inecat libertatea de exprimare cu prejudecati.Degeaba iti dai cu parerea daca orice cuvant te arunca intr-o anumita categorie.Rasist, xenofob, oligarh..bla bla bla
Important e sa nu-ti mai pese de nimic cand te exprimi.

https://www.youtube.com/watch?t=89&v=iR2nh_XmfkA

| Anonimuserr a răspuns:

Libertatea de exprimare reprezintă un drept fundamental al omului în statele democratice de a spune ce gândeşte, a avea propria sa opinie şi politică şi de a comunica fără limite comunica informații ori idei fără amestecul autorităților publice.
Libertatea de exprimare nu este importantă numai ca drept în sine, este esențială pentru respectarea altor drepturi fundamentale ca (libertatea politică, libertatea religioasă, drepturile minorităților naționale, sexuale) Fiecre stat democratic trebuie să pună ş mai mult accent pe acest drept fundamental şi de asemenea pentru a proteja valorile democratice ale statului. ŞI da, este foarte importantă libertatea de exprimare, este un drept câştigat la revoluţie cu mult sânge vărsat, cu preţul a mii de morţi şi răniţi. Pentru mine ca şi pentru alţii înseamnă multe, a te exprima liber a-ţi expune propriile opinii asupra unui, lucru, fenomen dar şi de natură politică ceea ce până 1989 era complet interzis. Securitatea era cu ochii pe tine dacă călcai strâmg să ai opinii politice diferite faţă de regimul represiv de atunci. Dar ca orice libertate într-un sistem democratic, totul are o limită şi mi se pare normal. Prea multă libertate va duce la prăbuşirea unui stat la toate capitolele. Te poţi exprima luber fără a leza pe alţii în vreun fel folosind jigniri (calomnie) sau a strica imaginea cuiva. Libertatea mea se termină unde începe libertatea altuia.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Adresarea independenta, cursiva, individuala si directa a gandurilor.

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Adică dacă eu cred că o fată ca tine e panaramă să i-o spun în față sau oriunde altundeva, am înțeles.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru T0T):

Ai inteles bine ce ai de facut.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Anonimuserr):

Da si Nu! Desi as fi de acord ca teorie, vrei sa-ti demonstrez ca Libertatea ta nici macar nu incepe daca respecti libertatea parerilor altora?
Eu cred ca e greu de definit si numai in contexte de timp si spatiu o poti avea sau afirma. In mod normal, in limbaj trebuie sa fii surdo -mut ca sa respecti libertatea altora sau sa spui surdo-mutilor parerea ta libera.
Dar definitia ta poate merge si la ONU. Este frumoasa exprimarea dar neaplicabila si neadevarata.

| oprescudorin11 a răspuns:

Libertatea de exprimare este acea libertate de a spune, scrie sau a te comporta asa cum sincer gandesti.Libertatea de exprimare se poate infaptui doar daca esti puternic dar nu in sensul respectarii libertatii de receptionare al celor pe care-i lezezi in libertatea lor prin libertatea lor.Este in principiu o libertate utopica.Precum toate libertatile.Din pacate pentru libertate a curs foarte mult sange, suntem atat de diferiti incat o putem manifesta doar in gand sau prin arta ermetica.

| oprescudorin11 a răspuns:

De asemenea Libertatea de exprimare poate fi de mai multe feluri:exprimare vorbita, scrisa, in arta, in politica, in familie in cercuri restranse in care se poate in cea mai mare masura exprima.Dar chiar si acolo, daca spui ceva necenzurat (chiar in gluma)celui mai bun prieten, te poti trezi cu gatul taiat!
Din acest motiv a aparut cenzura, diplomatia, eufemismele si figurile de stil.Nici o lege data in scopul afirmarii libertatii de exprimare nu a functionat pana in ziua de azi, mai ales intr-un context globalizat.Religiile sunt o marturie a exprimarii eufemistice care incercau sa gaseasca un punct comun in comunicare. Suntem extrem de diferiti sa acceptam libertatea de exprimare si prea slabi sa exersam libertatea de exprimare.De asemenea suntem suficient de perfizi ca sa acceptam ca este iluzorie!

| Dorotheea21 a răspuns:

Libertatea de exprimare o avem cu totii, indiferent de regimul politic sau de statutul individului, poti sa fii si detinut in China, si te poti exprima.
Ceea ce nu avem si ceea ce este sanctionabil, este libertatea de opinie.
Aici e o mica MARE diferenta greu de sesizat, exemplu fiind chiar raspunsurile date. laughing

Întrebări similare