Tara unde locuiesc si ma simt cu adevarat acasa si imi este draga cu toate necazurile prin care trece. Rusine celor care o jignesc, sunt destui pe afara nu mai era cazul si aici.Pacat ca noi oameni nu-i putem oferii macar pe jumatate din cate nea oferit ea noua.
Romania mai inseamna printre altele Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Vlad Tepes, Carol, Ferdinand.Romania e tara care a rezistat sute de ani atacurile si navalirile potrivnicilor, dusmanilor cotropitori.Romania a insemnat vitejie, speranta si curaj.
Acum in prezent este tara tuturor posibilitatilor. O tara cu bune si cu rele.Chiar daca relelele se vad si sunt multe, exista si bune, lucruri bune.
Romania e o tara pana la urma, cu rele, dar si cu bune.
E TARA IN CARE M-AM NASCUT!
Lucrul pe care ne vărsăm năduful atunci când observăm că nu suntem atât de inteligenţi pe cât părem.
Romania inseamna Carol 1, Bratienii, N. Titulescu, Ion Antonescu, N. Iorga, Emil Cioran, Constantin Noica etc. Ce vezi tu azi e sfarsitul unei natiuni.
Cred ca gasesti aici cel mai bun raspuns:
http://www.youtube.com/watch?v=zCf8NWJ8kzA
Romania este locul in care m-am nascut, am crescut si de care sunt legata sufleteste, tara cu Liiceanu si Paler, cu cele mai frumoase traditii, cu copii olimpici internationali si cu oameni de valoare care inca mai au optimism, harnicie si daruire pentru vatra lor.
Tara tutor posibilitatilor.
"Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul!"
Cuvântul România provine de la român, cuvânt derivat din latinescul romanus. Pierre Lescalopier scrie în 1574 că cei care locuiesc în Moldova, Țara Românească și cea mai mare parte a Transilvaniei, „se consideră adevărați urmași ai romanilor și-și numesc limba «românește», adică romana". (Sursa: www.wikipedia.org)
Pentru mine inseamna:Un loc de sprijin, un loc de liniste unde m trait si o sa teaiesc...
Daca vrei sa stii cu adevarat ce inseamna Romina asculta aceasta piesa:Nimeni altu-ingeri deasupra rominiei.Si s-ar putea sa intelegi, sa simti Rominia in tine.
De la roman, a venit Romania.
La fel ca si la celelate tari.
De la american s-a format America.
De la spaniol s-a format Spania.
De la francez s-a format Franta. Si tot asa.
Funda?