Problema cu necazurile este ca nu prea poti sa le categorizezi sau sa le ierarhizezi.
Fiecare om caruia i se intampla o nenorocire considera acel context centrul universului si nu este interesat de necazurile "mai mari" ale altora. Cand cuiva i se intampla un necaz pentru acea persoana, necazul ei este primordial, unic, cel mai important restul fiind doar detalii.
1. "Sometimes I truly fear that I am losing my mind. And if I did it... it would be like flying blind." Howard Hughes.
2. Majoritatea oamenilor spun "de ce? cat de nedrept e dumnezeu"
Acum depinde de fiecare persoana in parte.Suntem atat de diferiti si parca de multe ori ni se pare ca necazul nostru este cel mai mare.Dar un singur lucru stiu ca atunci cand oamenii trec prin necazuri ei se gandesc la Dumnezeu.De fapt acesta este scopul pentru care Dumnezeu ingaduie necazuri in viata noastra.
Singurul meu necaz din ultimii ani a fost că am căzut şi m-am lovit la genunchi. Dar se scuză că eram beat.
În rest, eu habar nu am cum este să ai necazuri... oare sunt eu defect?
Se gandeste cum sa-si faca rost de o capra sa o incruciseze cu o coţomârlă să rezulte o parachistuchiţa. Bai Sabine ai sarit gardu' ha ha ha, pai daca iti arde casa, la cât esti de cătrănit te mai gandesti la protozoare, sa zicem.
"Cine are nacaz mare, ala mare nacaz are!" Raba
Citeodata si folclorul popular ne mai ajuta!
Si sa nu fiu acuzat doar de ironie am sa-ti spun ca acum, cel mai mare necaz al meu sunt banii; dupa ce rezolv ( daca rezolv ) acest necaz, cu siguranta ca urmeaza altul in top. Si da, ma gandesc la multe altele, caci dovada o poti vedea aici, doar ca sa nu clachez gandindu-ma la cum sa castig mai multi bani pe timp de criza!
Intr-un fel sau altul, oamenii sunt masochisti. Mai mult sau mai putin, putem face fata acestor "nenorociri". Conteaza reactia noastra.
Banuiesc ca ai citit si despre nihilism, nu?
Masochismul e o "boala" relativ rara. Putini oameni sunt masochisti (chiar si numai "intr-un fel sau altul"). Aceleasi lucruri se pot spune si despre nihilism.
Da, stiu ce e acela un nihilist. Stiu si ce este un nifilist (sau moftolog);-)
Marck94 întreabă: