Întrebare recomandată | 4b a întrebat:

Ce parere ai despre oamenii care au putine argumente dar au multe convingeri?

Răspuns Câştigător
| M25M a răspuns:

Incer sa evit tendinta raspunsurilor deja date si vin cu o posibilitate...
Depinde foarte mult de temeiul/taria/adevarul acelor argumente. Este o posibilitate sa ai mai multe convingeri stabilite insa pe argumente ce-i drept putine insa foarte temeinice...Deci ar fi si asta o varianta iar parerea mea despre acel om nu este rea.

68 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Care vreti mă o capră?

| 4b explică (pentru Hombre):

laughingvai Hom, tu mai lipseai cu afacerea ta cu tat...

NOname
| NOname a răspuns:

Adică tipicul om religios?

| 4b explică (pentru NOname):

big grin NO mama, numa' omul religios intra in categoria asta?

| NOname a răspuns (pentru 4b):

Este cel mai elocvent şi cunoscut exemplu.
Marea majoritatea a religioşilor sunt convinşi că deţin adevărul absolut, în lipsa totală de dovezi.
Aş socoti-o ca pe o aroganţă şi inconştienţă intelectuală şi desconsiderarea celorlalţi.

| WhatheWow a răspuns (pentru NOname):

Înțeleg și eu ce vrei să spui dar totuși, oamenii religioși au o sumedenie de argumente care le întăresc aceste convingeri; e adevărat că stau prost la capitolul dovezi dar e bine că se chinuie să le fabrice. laughing

| NOname a răspuns (pentru WhatheWow):

"Argumente" e prea mult spus.
Filosofii, teorii, păreri personale sau implantate de alţii...prezentate drept adevăruri absolute.

http://i.imgur.com/hSFP4MP.jpg

| WhatheWow a răspuns (pentru NOname):

laughing

| Terentee22 a răspuns (pentru WhatheWow):

Exact, cea mai haioasa parte este ca argumentele oamenilor total religiosi este direct proportilonala cu argumentele oamenilor atei sau "atei"
pe scurt, orice ai zice, intotdeauna va veni un credincios sa-ti dea peste nas cu "misterioase sunt caine domnului" argument care nu ai cum sa-l contesti dar nici sa-l sustii.

| 4b explică (pentru WhatheWow):

Dragi utilizatori...nu fiti rai...

| WhatheWow a răspuns (pentru Terentee22):

Da, ăsta e cel mai tare argument în favoarea convigerilor lor. laughing Când toate celelalte nu dau roade ăsta cu siguranță că-ţi închide gura. laughing

| EmaS a răspuns (pentru WhatheWow):

Minunile lui Dumnezeu nu au nevoie sa fie fabricate, falsificate, ele exista.

| WhatheWow a răspuns (pentru EmaS):

Bineînțeles că există și tu ești una dintre ele! laughing

| Hombre a răspuns (pentru WhatheWow):

Credeai ca nu apare si miercurea din post, Ema, bigota in toata structura ei ca entitate. A si pus placa ei vesnica din prima, "vezi ca faci pacate" si stii directia din convingearea ei, iadul.

| anonim_4396 a răspuns (pentru WhatheWow):

Hahahhaha! laughing)))

| WhatheWow a răspuns (pentru Hombre):

Hombreeeee! Credeam că te-au mâncat ...caprele! laughing
Cât despre Ema... no comment!
PS : off topic; sănătoși îs iezii anul' ăsta? laughing

| Hombre a răspuns (pentru WhatheWow):

Nu m-au mancat, am scapat, dar pe Harciog (care era pe post de măgar la cireadă) sigur la bubuit vreo măgăreaţă ca nu mai apare deloc. laughing

| WhatheWow a răspuns (pentru Hombre):

Chiar mă gândeam și am vrut să te întreb ce-i cu rozătorul; poate a intrat în politică și acum e preocupat cu şpăgile. laughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru Hombre):

Mai nene, era vorba de unii oameni care au nevoie uneori de Dumnezeu sau de oricare zeu. Daca vrei sa le respecti decizia, o faci, daca nu, nu! ce-i asa de greu, iti desenez?
Dar stai ca voi sunteti veniti din luptele stupide cu crestini in care nici una din tabere n-are argumente, care-i scopul pana la urma?

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru 4b):

"Dragi utilizatori...nu fiti rai..."

Sunt niste... visatoribatting eyelashes

| Hombre a răspuns (pentru anonim_4396):

Am inteles eu partea aia cu respectul deciziei lor de a crede in zei, treaba lor, dar nu pot sa ma imbrobodesc singur ca tampitu' atunci cand imi spune ca cu 5 paini si trei pesti s-a hranit 5 mii de oameni si a mai ramas si 12 cosuri de frimituri. Si acum iar venim la oile noastre, cei care sustin asta sunt bigoti s-au nu? Dar tu crezi? Asta am zis si mai inainte nici cum ca-i sparg la dinti s-au ii ard pe rug.
"Dar stai ca voi sunteti veniti din luptele stupide cu crestini in care nici una din tabere n-are argumente'"
Ieri pe cand eram cu caprele la pascut un OZN-eu a aparut din senin si m-a muscat de fund, adevarat iti spun. Sper sa nu-ti treca prin cap a nu ma crede, am ziz.

| 4b explică (pentru мιнαɛℓα36):

laughing ce viata...cati visatori...

| anonim_4396 a răspuns (pentru Hombre):

Te cred pe cuvant.Din moment ce ai nevoie de existenta unei civilizatii extraterestre in viata ta si te ajuta, e alegerea ta in ceea ce vrei sa crezi, eu iti respect decizia de a crede si cand am zis Respect, n-o sa ma fac acum ipocrit si sa-ti zic ca esti bigot.

De ce nu recunosti ca si tu si Hombre ca amandoi ati fost la Biserica si ca v-a placut, ba chiar ati promis ca mai veniti?!

Mai venim, mai venim...tu nu înceta niciodată să ne aștepți! laughing

| Alphawolf a răspuns:

Naivi si superficiali. Fara argumentare nu ne-am putea intelege.
Pinochio!
Nu, Batman!

Apache
| Apache a răspuns:

Daca as spune sincer ce cred despre ei probabil ca ma aleg cu contul suspendat....si optional o plangere la politie.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Se numesc bigoti. Desi termenul e folosit in special pentru persoanele care "cred si nu cerceteaza", conform Bibliei, se poate aplica oricarei persoane care are convingeri in orice domeniu, dar nu are argumente ca sa le sustina.

| Leocerba a răspuns:

Teoretic: Parerile sunt cateodata un fel de convingeri cu putine argumente asa ca ma feresc sa am pareri despre "oamenii", poate despre fiecare om in parte, pe care am ocazia sa-l cunosc.
Sigur ca nu ma doare gura sa emit idei despre oameni, dar daca ele raman la stadiul de generalitati, daca nu vorbesc concret despre cazuri particulare, eu obisnuiesc sa ma intreb "La ce bun sa vorbesc din burta? de ce sa mai consum curent?".
Parerile despre cazuri generale mie imi par superficiale pentru ca nu aduc suficiente argumente sau ignora exceptiile, pe motivul ca exceptiile sunt numeric prea putine pentru a fi luate in calcul. Asa-i si-n democratie( democratia=o chestie pe care inca ma screm s-o pricep) dar ma enerveaza cand regula o face majoritatea cazurilor. De aia ma feresc sa am pareri generale si prefer situatiile particulare, fiecare situatie cu datele ei.
Practic: nu de putine ori, obisnuiesc sa sar peste toata poliloghia de mai sus si sa articulez un "Ce bou, parerea mea!"

| Shammal a răspuns:

Fiecare om are partea lui de jucat indiferent cat de indoctrinat ori deschis la minte este, este rolul lui
parerea mea, toti suntem minunati si jucam perfect

| PopândăuIRătăcit a răspuns:

Putine argumente sau niciun argument?

| Tlbi a răspuns:

Astia intra in categoria prostilor, no offence.

| zurick a răspuns:

Salut! Ii ador mai ales pentru faptul ca eu nu sunt ca ei.Pa,pa.

| Wøodenpints a răspuns:

Argumentarea este totul. Dacă nu ştii să argumentezi ceva atunci când eşti întrebat, ai putea să nici nu mai deschizi gura. Cineva care nu ştie să-şi susţină punctul de vedere cu argumente nu are dreptul la opinii.

| Duucu a răspuns (pentru Wøodenpints):

Nu ar trebui să aibă *
Lumea abuzează de opinii fără argumente.

| Lizzu a răspuns:

Ca sunt creduli,influentabili si iau totul asa cum le vine pe tava fara a pune intrebari, accepta tot, fara o analiza in avans, fara folosirea gandirii pe care o detinem toti, dar din pacate la unii se atrofiaza din cauza nefolosirii.

Trist.

| Lizzu a răspuns:

Fara argumente = fara gandire si analiza.

| WhatheWow a răspuns:

Părerea mea este că sunt superficiali iar convingerile formate și pe care nu au încercat să le întărească, atribuindu-le argumente, le pot schimba des ( mai des decât şosetele ). laughing

Deci ma invinuiesti ca mint si ca am false dovezi despre Dumnezeul meu?! Vezi ca iti faci pacate.

Eu nu te-am învinuit de nimic ci am spus că ești una dintre minunile Dumnezeului tău! Cât despre păcatele pe care tu consideri că le fac, nu am nici cea mai mică mustrare de conștiință atâta timp cât convingerile mele sunt cu totul altele. Iartă-mă dacă ai considerat răspunsul meu ca pe o jignire dar în afară de o mică ironie cu iz de glumă nu-mi dorisem altceva!
Acum, dacă tot suntem la categoria Filosofie iar prietena noastră "bb" nu se supără căci iubește filosofia și e creștină, hai să-ți explic puțin în termeni filosofici " esența credinței " raportată la puterea Dumnezeului biblic de a face minuni.
Dacă Dumnezeu ar fi existat, așa cum Biblia o descrie ar fi putut face o singură minune și astăzi 7 miliarde de oameni ar fi crezut în același Dumnezeu și ar fi respectat aceleași tradiții. În schimb, fără să aducem în discuție dovezi sau minuni contrafăcute, singura minune de necontestat a Dumnezeului biblic e aceea că a reușit să ne facă să ne îndoim de propria Lui existență. Sunt doar 2 miliarde de creștini în lume iar restul cred în altceva decât în povestea relatată de Biblie, deci implicit nu cred în același Dumnezeu. Din cele 2 miliarde de creștini care au viziuni diferite asupra lui Dumnezeu, cred că fiecare interpretează aceste dogme după raționamentul lui și îl raportează propriei conștiințe. Acest lucru înseamnă că Dumnezeu e unul personal și de fapt nu mai e doar unul ci 2 miliarde. Dacă eu îmi trădez conștiința și mă îndoiesc de rațiunea proprie acceptând raționamentul tău și implicit ceea ce conștiința ta și-a fabricat, îmi pierd identitatea și cu siguranță că devin ceva lipsit de originalitate. Chiar dacă mulți au anumite convingeri comune, inoculate de biserică, în interiorul lor Dumnezeu are o imagine diferită. N-am să-mi trădez niciodată raționamentul și nici nu am să mă debarasez de propria-mi conștiință acceptând convingerile altora.
E bine că ai credință, fie ea și una religioasă dar lasă te rog ca fiecare să-și asculte propria conștiință iar însoțiți de raționamentul dezvoltat să-și formeze propriile convingeri.

Speranta moare ultima!

| 4b explică (pentru EmaS):

Si totusi...moare...

| EmaS a răspuns (pentru 4b):

De unde stii?

Pai mama, mai citeste o data dedicatia ta lu' mister Filo legata de speranta...seara bunawinking

| EmaS a răspuns (pentru 4b):

Mister Filo o sa se pocaiasca.

Domnul stie...

| mixxjim a răspuns:

Asta ar fi formularea intelectuala pentru cei cu idei putine, dar fixe? laughing Nu sunt doar cei religiosi asa, macar aia se limiteaza la ale lor cumva, e plina lumea... Ce parere am? Trebuie sa existe si ei, sa avem ce dezbate noi aici si altii prin alte parti laughing Duminica placuta in continuare tuturor!

| 4b explică (pentru mixxjim):

laughingnu zici rau mix...placuta sa-ti fie si tie ziuawinking

| suffarstar a răspuns:

Multe convingeri se bazeaza pe experiente proprii,emotii,trairi care, in fond, nu sunt dovezi pentru altii, dar pentru propria persoana, da.

| LeMousiqe a răspuns:

Dacă te sfătuişte cum trebuie şi destul este ok, dacă nu..nu big grin

| reihiuke a răspuns:

Ca au magnetism.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai ma coplesesc...sad

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Convingeri cu totii avem, mai mult sau mai putin argumentate. Diferenta dintre noi o face felul in care le exprimam. Unii le exprima si atat, altii incearca sa le impuna.
Deci, nu ma deranjeaza deloc oamenii care au convingeri, este normal, dar ii ocolesc pe cat posibil pe cei care ma sacaie cu ele...de multe ori chiar si pe cei care au argumente. Imi disturba armonia interioara :-).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oameni cu prejudecati. Daca e convins de un lucru fara prea multe informatii insemna ca mai e si bigot, usor de manipulat de cei cu mai multe trese pe umar.Superficial pentru ca nu ajunge in profunzimea problemelor si prefera sa le ia doar fata.Arogant, pentru ca informatiile exista in fata lui cam in majoritatea cazurilor.
Daca e vorba de religii, acolo e doar credincios si ce am zgariat eu pe monitor mai sus, nu mai e valabil.

| Alphawolf a răspuns (pentru anonim_4396):

Si de ce nu este valabil si pentru credincios ceea ce ai zgariat tu acolo? Daca te rog ma lamuresti si pe mine.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Alphawolf):

Pentru ca in credinta nu trebuie sa sapi prea mult, e nevoie sa crezi si atat.Pe credinciosii adevarati, nu-i pot numi oameni cu prejudecati.Acum depinde de fiecare, ori alegi sa-i respecti convingerile religioase, ori il treci intr-o categorie de bigoti.Depinde cat de mult poti tolera religiile in general...

| Alphawolf a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu ma gandeam ca regulile trebuie sa fie aceleasi pentru toti. Necunoscute si convingeri sunt in orice domeniu, dar orice greseala si orice afirmatie atrag consecinte. Trebuie sa fie responsabilitate.

| Hombre a răspuns (pentru anonim_4396):

"Acum depinde de fiecare, ori alegi sa-i respecti convingerile religioase, ori il treci intr-o categorie de bigoti.Depinde cat de mult poti tolera religiile in general..."
Mai nea fanaticule, pai daca e vorba de "putine argumente dar au multe convingeri" ce-o mai zmotocim "Depinde cat de mult poti tolera religiile", aici nu-i loc de troc, sunt s-au nu bigoti, altfel ai năşit convingerea fara argument.

Răspuns utilizator avertizat
| oanaaa16 a răspuns:

happy Si eu am convingeri, dar nu am argumente. Despre tot ce se intampla, de la illuminatii pana la Biblioteca din Vatican. Exista ceva ce ne controleaza pe toti, si care face ca numarul de oamenii sa fiu cat mai redus. Cancerul! Am convingerea ca exista antidot, dar nu ne este descoperit. Suntem lasati sa murim, ca planeta asta sa aiba viitor in continuare. Daca nu muream de boli, razboaie, catastrofe ci doar de batranete eram multi mai multi decat poate incapea pe planeta asta happy. Exista ceva, dar nu ma pot justifica. Nu totul e asa cum pare!
P.s: Cancerul e doar un exemplu, sau numarul de oameni happy

| Terentee22 a răspuns:

Tu ce parere ai despre un kamikaze care vine spre tine sa te imprastie in 40 de bucati?

| 4b explică (pentru Terentee22):

laughingnu se raspunde la o intrebarea cu o alta intrebarea mei Ter...

| cacababa a răspuns:

Ar trebui sa ai putina incredere in ei daca au multe convingeri, dar trebuie si cateva argumente bune.

Sper ca te-am ajutat.

| post4you a răspuns:

Aidca mai pe scurt, omul prost.
Care este sigur dar nu stie de ce.

| yoa23na a răspuns:

Sunt oameni superficiali mai bine ai mai multe argumente pentru ca asa poti convinge

| PglzonecsRO a răspuns:

Nici o părere. Ar trebui să argumentăm cât mai mult. Dacă argumentăm, putem să ne dăm seama şi de răspunsul final. Putem să înţelegem decizia. Dacă doar luăm o decizie, nu putem înţelege de ce...

| FanShaormaCuDeTOATE a răspuns:

V'ati gandit ca poate unii nu vor sa'si argumenteze convingerile pe motiv ca nu le pasa ce cred altii sau doar pentru ca vor sa le pastreze pentru ei? As vrea sa nu'mi pese ce cred altii, eu mereu argumentez convingerile mele, dar de cele mai multe ori, oamenii ori nu ma cred, ori nu inteleg. happy Deci degeaba argumentam, dupa parerea mea.