anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce parere aveti de impactul psihologic pe care il are - acum sau pe termen lung - asupra omului ritmul acesta inalt in care au loc schimbarile in societatea moderna? Schimbam telefoanele mobile cum schimbam ciorapii. Nu apare bine un model nou, ca asteapta urmatorul sa-i ia locul. Si schimbari rapide au loc in toate domeniile, asta cu telefonul a fost doar un exemplu. Si in secolele trecute, si intotdeauna, au fost schimbari; ceea ce difera acum este ritmul. Ne grabim tare, apasam pe acceleratie. Facem pregatiri sa colonizam planeta Marte. E adevarat ca schimbarea este necesara, ea este in natura lucrurilor. O intalnim si in natura si peste tot in jurul nostru. Se schimba vremea. A venit iarna. Dar trecerea de la toamna la iarna nu s-a facut brusc, ci intr-un timp; si cu un ritm. Un copac nu creste intr-o zi, nici o floare, nici firul de iarba. Un copil nu se faca mare imediat. Nu-l putem trage de par sa creaca mai repede. Dar chiar si noi, cand iesim seara sa privim cerul instelat nu o facem pe fuga. Ne trebuie mai intai o stare de liniste si in plus ceva timp. O femeie nu o luam deodata in brate si o trantim pe pat. Ne trebuie un timp de curtare, pentru a ne cunoaste reciproc. Daca un mars funebru ar fi cantat pe un tempo mai repede, ce ar iesi? Un clinchet vesel de sunete. In general, o situatie care treneaza are o cu totul alta "savoare" si inteles decat una care ne surprinde, care se produce subit si care dispare tot atat de repede. Pentru ca suntem obisnuiti sa ne concentram atentia pe rand asupra fiecarei situatii, ritmul inalt in care curg situatiile pe langa noi complica mult intraga structura a vietii. Se mareste numarul rolurilor pe care trebuie sa le jucam si numarul schimbarilor pe care suntem siliti sa le facem.
Pentru a supravietui in societatea de acum si a se feri de "socul viitorului" individul trebuie sa gaseasca modalitati noi de a se ancora in viata, radacinile vechi - natiunea, comunitatea, familia sau profesia - fiind smulse in ciclonul accelerarii.
Ce credeti ca ar trebui sa facem? Avem vreo alternativa? Putem incerca sa temperam ritmul, sa-l aducem din mou pe fagasul obisnuit? Sau nu ne mai ramane dacat sa ne adaptam la cel actual? si ce-o mai fi o mai fi.
Ati avut rabdare sa cititi tot? happy

14 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Psihologi susțin că utilizarea masivă a internetului poate duce la pierderea răbdării. Cel mai rău lucru este să îi dai acces la internet prea mult unui copil de vârstă fragedă, practic îi nenorocești viața iar de exemplu o carte, o activitate calmă, școala îi vor părea de-a dreptul monotone. Internetul îți dă ție controlul, îți dă posibilitatea să accesezi informația când și cum dorești, poți vedea orice dorești și imediat poți schimba în altceva, iar acest control ce îl ai nu poți spune că îl ai și în viață iar aspectele mai liniștite ți se vor părea monotone. Nu tuturor ne este implantat acest efect dar cred că internetul este principala cauză a acestui dinamism și al pierderii răbdării.

| sabin89 a răspuns (pentru T0T):

Esti o persoana care gandeste. Si internetul are side-effectul lui, ca si medicamentele.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Totul e impus de sus prin manipulare. Sunt exploatate fricile si dorintele omului, emotivul este dirijat acolo unde le convine lor, spre NWO. Omul de rand contribuie din plin la asta fara sa rationeze. Elitele sunt fermierii iar noi vitele. Suntem complici.

| sabin89 a răspuns (pentru Popescu_Eugen_1964):

Teoria conspiratiei? Nu toti cred in ea.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru sabin89):

Termenul asta de " teoria conspiratiei" a fost dezvoltat tot de manipulatori sa zapaceasca lumea. Daca esti suficient de rational incat sa pui lucrurile cap la cap si sa-ti dai seama ca nimic nu e intamplator esti cu un pas inainte. Iti spune cineva ca Imparatii romani, Alexandru cel Mare sau altii au facut conspiratii? Nu, toti au vrut sa dobandeasca puterea globala. De cand e lumea sunt si vor fi astfel de oameni. Dar azi cand totul a inceput sa fie dat pe fata, Bush spune public de NWO, papa de la Roma la fel, altii si altii fac declaratii in acest sens, cand sunt atatea mijloace de informare, sa spui ca totul este o teorie mi se pare ca unii chiar nu vor sa vada. Din comoditate, frica, lipsa de responsabilitate. Ai vazut inaugurarea tunelului Gotthard?

| sabin89 a răspuns (pentru Popescu_Eugen_1964):

Nu, n-am vazut. Ce a fost semnificativ acolo? Am auzit ca au participat personalitati marcante (sefi de stat).

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru sabin89):

Iti dau cateva secvente. Spectacolul a durat 1, 5-2 ore, a costat 8, 8 mil. Eu am auzit ca "au participat "(poate le-a fost dedicat) cele mai importante personalitati ale EU.
Oare ce-o fi insemnand astea?
https://www.youtube.com/watch?v=0kKj0RcNdws

| sabin89 a răspuns (pentru Popescu_Eugen_1964):

Zapaciti happy

| Deaad a răspuns:

Am avut.
Ritmul nostru in lumea moderna...
Suntem ca niste roboti.
Nu stiu daca are legatura cu intrebarea, dar eu cand sunt la Unirii seara si vad marea de oameni care urca scarile, mereu ma abtin sa nu rad.
Suntem niste grabiti robotizati.Rutina ne-a robotizat.

Schimbarile de telefon, e vorba de moda.
Oamenii au invatat ca trebuie sa le pese de parerile celorlalti si isi iau noul iphone 32 dupa doar cateva luni sau un an maxim de iphone 31.Sau cand apare un alt telefon la moda.
Samsung galaxy S 60.

Alternativa nu exista.
Eu spun ca trebuie sa asteptam o situatie mortala pentru societatea naostra.
Cum ar fi un meteorit gigantic.
Sau o furtuna solara.
Sau razboi mondial.
Sau orice alta catastrofa de proportii planetare.
Pentru a creea ceva trebuie sa distrugi vechiul cum spunea cineva.

Lumea are nevoie de o furtuna solara pentru a se distruge curentul si toata electricitatea pentru a se intoarce la origini.
Sa vedem ce va mai fi la moda atunci, in afara de mizeriile alea de haine.
Nu stiu daca ti-am raspuns la intrebare.
Daca nu, nu am inteles.

Dar e un subiect si asta.

| sabin89 a răspuns (pentru Deaad):

M-ai cam speriat cu "catastrofa de proportii planetare". confused

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu am citit nici 5 % dar am prins ideea.

Se numeste revolutie tehnologica.

| sabin89 a răspuns (pentru anonim_4396):

E bine ca poti prinde ideea asa repede. Daca pentru citirea intrebarii ar trebui un minut, 5% inseamna 3 secunde. Ai economisit 57 secunde. In secolul vitezei cand trebuie sa facem totul pe fuga asta e un bun avantaj. happy Schimbarile rapide nu au loc numai in domeniul tehnologiei.

| Beres_Andrei_1982 a răspuns:

Vad ca va place sa scrieți povesti poate scrieți vreo carte