Nu prea, nu văd cum. Mai ales la realitatea din jurul nostru, ca să nu zic românească.
Pamantul e bolnav de o plaga numita Oameni!
deci da! se aplica perfect citatul si in realitatea pe care o traim!
Da,poate fi aplicat.Desi,in serial, Vandal Savage vorbea despre o avansare la o scala mai larga.
Se aplica tot citatul sau doar o parte cum ar fi sa forteze rasa umana sa evolueze intr-un program mai avansat, sau Pamantul sa isi ia locul de drept in centrul cosmosului?
Ce parere am?
Ca "Liga" este o...Biserica.
"Liga" unora care sunt in acelasi timp: "garanti ai status qvo-ului societatii" si al "protejarii omenirii de evolutia ei glorioasa", in contrapartida cu niste insi care propovaduiau egocentrismul uman.
Religiile, au facut aceste lucruri.
Pe ambele, si in acelasi timp!
Atat "calcifierea societatii umane", cat si egocentrismul uman si planetar.
"Omul: cea mai importanta creatie"/"Pamantul: pozitie centrala in univers"/slash/"Societate: stagnare la nivel".
Il proclam Smecker, pe cel care e in stare sa impace cele de mai sus.
"ăăă...pai sunt spusele unui ins nemuritor, din universul D.C.".
Atunci, bine!
Cand esti nemuritor, iti permiti sa pui omenirea muritoare, in "centrul" cui vrei tu.
Doar ca "Cosmosul" nu are un centru, (nici macar geometric), si nici nu-i pasa, lui, Cosmosului, de omenire sau de vreo entitate, nemuritoare sau nu.
Pentru ca imi place acest Sym_Tudor.
De multe ori m-am contrat cu el, dar ramane pentru mine un user interesant, caruia ii citesc intrebarile si raspunsurile.
Bine atunci..."Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului". Așa ceva pot sa țin minte...
Eu am o problema cu evolutia fortata din 2 puncte de vedere.
Daca evoluezi biologic mai repede decat evoluezi social si cultural, aspectele astea nu vor mai avea sens pentru noua rasa de oameni lucru care ii va deconecta de istoria lor si nu vor ami intelege ce a fost. Cultura onoreaza anumite aspecte specifice oamenilor cum ar fi durata de viata, evenimentele care deriva din natura noastra etc.
Daca evoluezi tehnologic mai rapid decat evoluezi biologic vom ramane in urma tehnologiei si ne va aliena. Imaginati-va ca maine s-ar inventa un Android in care vi s-ar putea descaraca constiinta si sa traiti vesnic. Treaba suna bine pe hartie dar mintile noastre, constiinta noastra nu poate percepe eternitatea, nu stim ce sa facem cand cei dragi mor pe langa noi, cand totul trece si doar noi ramanem, obiceiurile noastra marcheaza etape ale vietii, ce facem cand ele nu vor mai avea sens?
Cred ca evolutia sanatoasa este evolutia care merge pe toate palierele umanitatii, altfel o sa ajungem altceva si ramane de vazut daca va fi de bine sau de rau.
Pentru ca Dumnezeu nu forteaza evolutia pentru ca evolutia nu exista asa cum este ea inteleasa in teoria evolutionista. Dpdv bibic Pamantul este in centrul atentiei Lui Dumnezeu legat de universul material. De aici a aparut confuzia ca Pamantul ar fi in centrul universului material.
Materia are un inceput. "La inceput Dumnezeu a creat universul imaterial alcatuit din ingeri si apoi universul material si Pamantul" - Facerea 1:1. Inainte sa creeze Soarele cerul vazut de pe Pamant reprezenta universul intrucat Pamantul nu avea inca atmosfera in ziua zero de creatie ci era acoperit in intregime de apa. Din Biblie reiese ca Pamantul este prima planeta pe care exista viata din intregul univers material. Pana in prezent acest lucru este dovedit pentru ca nu s-a gasit nici o planeta locuibila in universul material in afara de Pamant.