E cea mai misterioasa stiinta a lumii. Telurile (desi imposibile) trebuie sa fi avut o baza stiintifica. Marii ganditori ai lumii au facut parte din secte alchimiste (sau cum se numeau gruparile de alchimisti).
Pai sa luam telurile lor in ordine:
1. E de-a deptu stupid sa crezi ca poti transforma plumbul in aur
2. Omul artificial nu am reusit sa il cream nici acum, d-apai sa il creeze atunci, din pietre si matasea broastei
3. Obtinerea unei licori care sa vindece toate bolile nu pare chiar asa de imposibil ca cele de mai sus, dar e destul de evident ca e cam greu de pus in practica
Per total, telurile lor erau total stupide, dar, sunt predecesorii chimiei moderne, asa ca e bine ca a existat.
ALCHIMIA= originile chimiei de azi. Adica tot un fel de stiinta, chimia fiind ramura ei. In trecut sau descoperit prin alchimie multe legi, teoreme, chestii, care se folosesc azi in chimie.
Ma bucur sa aud asta...dar ce ti se pare interesant la ea atat timp cand in vremurile astea toti oamenii o considera fantezie, prostie.
>:d< eu nu o cred asa. fantezie pe bune? alchimia nu a fost inventata ca o fantezie alchimia este mai mult decat atat e acel ceva care comunica cu acel ceva din tine
Poate ca tu nu crezi, dar da, pentru multi asta este. Poate chiar am folosit un cuvant prea frumos zicand "fantezie". Si sa fiu sincera sunt surprinsa ca cuiva de 15 ani ii place alchimia.
PS: Intelegi bine, dar nu tocmai bine. E mai mult decat placere.
Da stiu scuze..nu stiam cum sa explic acel sentiment..eu cred ca nu poate fi explicat nimeni nu te crede pana nu trece prin ceea ce treci si u...ps acum citesc tabla legii alchimice a lui hermes :X:d mersi pentru comentariu sincer apreciez gestu :X
A da si uite http://www.google.ro/......http?/url de aici citesc alchimie si tot ce tine de ea eu sunt dan :d incantat :))
A poti spune si asa da este un fel de chimie.dar si farmaceutica medicina tot din alchimie fac parte ai vazut ca la farmacii si ambulante spitale au un semn un sarpe care se urca pe un pahar ei bine este un simbol alchimic
Hey dan buna eu sunt titi si mie imi place foarte mult alchimia iar conceptele alchimiei sunt dea dreptul impresionante si merita descoperite