| IzvorulDeIntelepciune a întrebat:

Ce parere aveti despre cocălăreală? Ce credeti ca determina acest tip de comportament? Este cocălăreala un mod de viata eficient si/sau productiv?

Mai jos aveti o mostra de cocălăreala promovata in media, pe marginea careia am putea dezbate aspectele esentiale ale acesteia precum si conditiile necesare pentru a duce un astfel de mod de viata. Ia haideti sa filosofam nitel si pe chestia asta ca nu mai pot cu astral projection, bloody mary si illuminati.

>--www.youtube.com/watch?v=r7jIGg1EAXo

6 răspunsuri:
| Duucu a răspuns:

Nu stiu de voi, dar eu sunt mai curajos si am incercat sa devin un cocalar pentru cateva zile. Sa fac ce face unu, sa merg unde merge, sa mananc ce mananca. Te simti bine, esti intr-o zona de confort, n-ai treaba cu nimeni si nimic, eventual traiesti pe banii parintilor. Muzica care o ascultam era pupincurista, iti spunea cat de cool esti si ca trebuie sa o tii tot asa. Parca nu mai voiam sa revin, spuneam ca raman cocalar toata viata, e prea tare.
Mnah... acum sunt ok.

| sweetnov a răspuns:

Spre surprinderea multora mie mi se pare convenabila existenta lor. Ma face sa ma simt mai putin mediocru.

Ce determina stilul lor de viata? Pai e un comportament colectiv cu radacini chiar din familie. In general sunt si niste oameni tare rasfatati/razgaiati de mici copii si la maturitate ajung sa se creada printi si printese. Desigur ca banii cu nemiluita de la parinti reprezinta conditia necesara si suficienta pentru a deveni cocalar, altfel daca incerci un stil de cocalar pe banii tai nu merge.

| suffarstar a răspuns:

E un comportament scarbos imprumutat de la tigani si alti oameni de "valoare " pe un fundament cultural egal cu 0.

| THCC a răspuns:

Cred ca acest comportament e determinat de proasta educatie si instinctul de turma. De obicei acesti oameni traiesc in ignoranta, in prostie, sunt niste oameni fara principii si caracter.

Media promoveaza "cocalareala" pentru ca scopul lor nu este de a informa populatia si de a-i educa, la fel si sistemul de invatamant in Romania, nu te ghideaza spre a actiona, crea, inventa sau a gandi critic, te invata sa memorezi lucruri, nu sa gandesti.

De ce? Pentru ca oamenii care nu gandesc sunt mai usor de prostit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cocalar inseamna un om care se da tot timpul smecher. Un tigan/un roman/un englez/un neamt/un ungur/orice. se da smecher cu ochelari si tigara in gura, cocalar mai este atunci cand cineva se da smecher ca are un tricou/o haina pe el pe care scrie mare "ADIDAS/PUMA/NIKE", aia sunt cocalari. Daca porti haine de firma nu inseamna ca esti cocalar, dar sa nu se vada acel scris pe toata haina. Practic, totul e simplu:
Cocalarism= Manelist/Manelista.

| IzvorulDeIntelepciune explică (pentru anonim_4396):

Manelismul este cocalareala combinata cu meltenism si kitsch. Poti fi cocalar si fara sa fii manelist. In trecut cocalar era echivalent cu tigan bisnitar.

Întrebări similare