anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce parere aveti despre,,echilibrul dintre bine si rau"? Care... nu este tocmai un echilibru pentru ca, dupa cum ii vad eu pe cei din jur, incep sa cred ca predomina raul. Adevarat, fiecare are o latura buna si una rea, dar la majoritatea, este mai mare cea rea. (parerea mea. no hate) Si deseori mi-am pus intrebarile: De ce sunt majoritatea asa? :'(. Oare ce s-ar intampla daca toata lumea de pe pamant ar fi buna la suflet? Da, stiu ca omul se naste,,neutru" (ca sa zic asa) si ca devine bun sau rau dupa educatie / mediul in care a crescut. etc. dar. dupa cum am spus mai sus, majoritatea sunt mai mult rai. Si cand spun asta, ma refer la adolescentii din ziua de azi care o sa fie peste cativa ani parinti, iar copiii, nu o sa fie,, departe" de comportamentul lor. (daca ma contraziceti, nu am nimic. Citesc cu cea mai mare placere orice opinie. Eu unul, asa ii vad pe cei din jur)

Răspuns Câştigător
| MihaelaElena67 a răspuns:

In primul rand trebuie sa tii cont de faptul ca traim in Romania unde posibilitatile sunt limitate si dupa ultimele statistici 44% din adolescentii sunt saraci. Iar din 44%, 15 % duc o saracie crancena. Un salam e bucuria maxima.
In al doilea rand lumea din ziua de azi pune pret mai mult pe situatia materiala. Cu ce fel de firme este imbracat, ce telefon ai, ce freza ti-ai facut luna asta la nu stiu ce frizerie de fite. Cei care nu-si permit asemenea lucruri sunt uitati ori nu sunt bagati in seama ori sunt batjocoriti. Vreau sa precizez ca printre adolescentii cu probleme, care nu-si permit multe am vazut copii cu potential. Si potential in multe domenii. Sport, IT sau modeling. Ce am intalnit cel mai des. Adolescentisuper inteligenti dar care s-au nascut in familii sarace. Fiind da-ti la o parte de catre societate, pentru ca nu-si permit multe, ei la randul lor creeaza o suparare imensa. Imagineaza-ti urmatorul scenariu (care este real). Esti un adolescent care arata bine, esti istet, stii cum sa inveti, cuminte, educat, o personaliate si o gandire buna. Ai toate astea si societatea de respinge ce pe un gunoi doar pentru faptul ca nu detii niste bani sa te imbraci de la mall. Cum crezi ca se simt acesti adolescenti? Cazul asa se intalneste cel mai des din cauza situatiei tarii noastre. Este un fel de "razboi " intre adolescenti. Si mai pot spune faptul ca sunt influentati maxim de catre internet. Iar pe internet vezi in mare parte pornografie, rautate, "smecherie", bani si mafie. Majoritatea vor sa reprezinte acest lucru. Poti verifica si tu acest lucru. Pagini cu milioane de like uri care promoveaza gangsteri si banii. Toti vor sa devina "Iron man ", in mintea lor ei sunt cei mai destepti, "smecheri" etc.Scopul lor in viata este sa aiba un comportament rau... Un alt motiv de ce este atata rautate in ziua de azi. Sper ca ai inteles cate ceva din opinia mea. Good day! happy

Răspuns Apreciat de Editori
| MeForeverAlone a răspuns:

Nu cred ca o să te contrazică nimeni. Adevărul ăsta e, nu neapărat ca suntem mai mult răi decât buni, ci că în general oamenii aleg să se folosească de partea rea pe care o au.
O legendă chinezească spune că noi avem înăuntrul nostru doi dragoni, unul rău și unul bun. Iar cel pe care îl hrănim mai mult devine stăpânul și preia controlul.
Acum să fim sinceri, dacă tot am ajuns la asta. Chiar dacă noi în sufletele noastre am vrea să fim buni și curați, nu putem. În ziua de azi, dacă suntem sinceri suntem considerați naivi, iar dacă suntem buni suntem călcați în picioare. Suntem cumva obligați să devenim mai duri și mai puternici, să scoatem și partea rea la suprafață, ca să supraviețuim.
Întotdeauna va exista un echilibru între bine și rău, dar faptul că mulți oameni continuă să aleagă partea rea pe care o au, asta e partea a doua. E vorba despre alegerile noastre, nu avem mai mult rău decât bine în noi, ca să zic așa, doar că noi acceptăm rău și astfel îngăduim lucrurilor și gândurilor rele să intre în mintea noastră și să ne controleze faptele, iar partea bună din noi ajunge undeva pe la fund.
Eu însă cred că există tot atâția oameni buni pe lume cât și oameni răi. De fapt, dacă un om foarte rău ar vrea să devină bun, n-ar trebui decât să caute în adâncul sufletului său acea parte amorțită și uitată de vreme, care a rămas ascunsă undeva în amintiri.
Și acum cu întrebarea ta, dacă ar fi toți oameni buni la suflet probabil ar fi bine. Cred că am fi ca în Canada happy Acolo toți oamenii au bani și nu prea au de ce să fure sau să se omoare între ei, mi se pare că e a doua țară cu cea mai mică rată de criminalitate din lume happy
Iar adolescenții din ziua de azi sunt doar adolescenți, însă într-o zi o să se maturizeze și ei. Ori o să umble din floare în floare până la 30 de ani, ori o să le vină mintea la cap și o să renunțe la lucrurile stupide și fără sens pe care le fac.

15 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Omul s-a nascut rau. Natura omului este una rea si nu buna. Chiar daca pruncul inca nu a ajuns la varsta sa deosebeasca binele de rau, asta nu inseamna ca este bun. Daca este iubit, este din pricina vulnerabilitatii lui(ca si animalele isi iubesc puii lor). Ca omul sa faca binele trebuie sa smulga raul cu radacina cu tot din inima lui; si asta este destul de dureros.
Dar daca omul vrea sa fie fericit, trebuie sa lupte sa-si invinga defectele de caracter.

| Clorox a răspuns:

Pacea nu a existat niciodata!
Raul mereu castiga, nu exista bine fara rau si nu exista rau fara bine, in lume predomina raul deoarece... Nici eu nu stiu de ce, dar se intampla, asta conteaza!
Daca toti oamenii din lume ar fi buni, darnici, altruisti lumea ar fi de miliarde de ori mai buna, nu ar mai exista razboaie, nimic! Ar fi pace!
Din pacate sunt doar visewinking

| ALGator a răspuns:

Există o mare diversitate care face imposibila tragerea unor concluzii in alb-negru.
Binele și răul pot avea diferențe in definiție.
Percepția cantității de rău e locală, ca și percepția stării vremii. Nu știi exact cum e in afara orizontului tău.
Specia umana numără aproape 7 miliarde. E un sistem enorm, greu de controlat și uniformizat. E de mirare că nu merge și mai prost.
Oamenii se nasc cu instincte sociale. De exemplu să fie buni cu ceilalți de teamă să nu fie excluși. Să atace în interes propriu sau al propriei colectivități, sau prin presiunea psihică exercitată de ceilalți.
Unii copii își imită părinții, alții ii neaga din ce în ce mai mult atunci când se maturizeaza.
Asa vad eu lucrurile cel puțin. Nu există răspunsuri scurte.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Omul nu se naste neutru.
Vine deja cu un caracter si problemele nerezolvate din alte vieti.

| Nemessys a răspuns (pentru MihaelaElena67):

Stiu perfect cum se simte acel adolescent care este dat afara din societate doar pentru ca este cu o buna educatie, personalitate si gandire. (pentru ca si eu ma aflu in acea categorie... :'( ) Si nu e vorba ca nu imi permit haine de firma, telefon performant sau freze, doar ca nu-mi place. Vreau sa fiu eu... de ce sa fiu,, el" cand pot sa fiu,, eu"? Mi-a placut ce ai scris si am inteles tot.

| Nemessys a răspuns (pentru MeForeverAlone):

Acea legenda mi se pare intr-un fel adevarata. Dupa parere mea, in prima parte a vietii, cu ajutorul parintilor, gragonul bun preia controlul. Dar dupa, pe masura ce creste omul invata cam cu e realitatea, este dat la o parte de societate pentru ca este bun si uite asa ii mai da si putina hrana gragonului rau ca sa se mai schimbe putin situatia. Dar uite ca. de aici incepe sa-l hraneasca din ce in ce mai mult pentru a fi respectat si uite ca incepe sa se comporte asa mult timp, pana cand gradonul bun,, moare incet, incet" si cel rau preia conducerea. Iar asa, partea rea din interiorul lui, este mai mare decat cea buna.

| Nemessys a răspuns (pentru Clorox):

Nu sunt doar vise. Eu unul cred ca putem face asta dar nu vor, asta e nu vor si daca ar vrea, nu s-ar tine de treaba. Daca suntem uniti putem face ORICE, multi oameni vor o lume mai buna (cine nu ar vrea?) dar nu toti vor sa depuna putin efort pentru asta.

| T0T a răspuns:

Nu se naște deloc neutru omul, toți ne naștem diferiți. Majoritatea se gândesc numai la ei, sunt egoiști și pot călca peste cadavre ceea ce înseamnă că duc lipsă de empatie și de asta pot fi considerați răi. Mulți sunt slabi și modelabili de societate iar în societate asta predomină, egoismul.

| MeForeverAlone a răspuns (pentru Nemessys):

E adevărat ce spui, dar eu nu cred că într-un om partea rea este mai mare decât cea bună. Eu tot cred că este un echilibru, doar pentru că uită tot ce e bun din el nu înseamnă că acea parte bună nu mai există.
Ai auzit de,, iubire criminală"? Atunci când un criminal în serie, sau unul mai priceput chiar, are o anumită persoană pe care vrea să o protejeze și îi ucide pe toți cei care reprezintă o amenințare sau se poartă urât cu ea. Este partea bună din el care vrea să protejeze, în comparație cu partea rea din el, care vrea să ucidă, să facă rău altor oameni.

| T0T a răspuns (pentru MeForeverAlone):

Nu ai auzit de psihopați care omoară din plăcere sau chinuie, torturează pentru că asta îi excită?

| T0T a răspuns (pentru T0T):

Și chiar și în exemplul tău se vede clar un dezechilibru între partea rea sau bună. Nu poți compara niciodată un criminal cu unul care nu a făcut rău nimănui indiferent de circumstanțe.

| Dorotheea21 a răspuns:

Cred ca oamenii sunt mult mai buni acum, in comparatie cu evul mediu sau antichitatea.
Oricum bine si rau sunt concepte de discutat, binele pentru unul, poate insemna raul pentru altcineva, mai exact, cate interese sunt pe lume, atatea intersectii de "bine" si "rau" gasesti. happy

| RAY a răspuns:

Man cateodata cei din jurul tau te fac sa fi rau, daca esti bun esi luat de fraier si toti isi vor bate joc de tine, omul doar atunci stie de tine cand da de necaz, nu e vb de ca esti rau sau bun e vb ca dupa multe de dezamagiri isi dai seama ca IADUL SUNT CELIANTI

| Minciunaa a răspuns:

Că sa judecam oamenii trebuie sa ne uitam și în jur. Daca stai puțin să observi ce se întâmplă vei vedea că a luat amploare moda, hainele scumpe de firma și imaginea. Toată lumea încearcă să fie superioara prin acestea, nimeni nu se mai gândește la binele altuia, toată lumea judeca pe toată lumea, privirile spintecătoarea sunt la tot pasul. Toate astea îi împing pe toți să fie așa, acest lucru este unul aparent specific generației z, din pricina răsfățului primit de la părinți.
Acum sa îți răspund la întrebare, până la urmatoarea criza, când toată lumea nu o sa mai aibă ce mânca și o sa umble în papuci rupti nu o se termine fitele!