O părere trebuie să aibă un criteriu, să văd ce te interesează.
Femeie în raport cu un bărbat.
Casnic în raport cu un angajat.
Deci ar fi femeie casnică în raport cu un bărbat angajat, ca cea mai mare diferență posibilă de analizat această gamă.
Să căutăm criterii de valoare în raport cu care să ne dăm cu părerea.
Casnic se referă la valori sociale familiate, angajat la criteriul de a face bani, echivalent cu a rezolva probleme pentru a face bani.
Deci casnic înseamnă a rezolva probleme acasă.
Concluzia, femeia casnică rezolvă provbleme acasă.
Dacă ar fi angajată, problemele de acasă și cele de la serviciu s-ar suprapune și femeia ar avea de suferit datorită supra aglomerării de sarcini și probleme.
Dacă suferă femeia, suferă familia.
Astfel am despre femeile casnice o părere bună. Ele se pot concentra asupra problemelor familiale astfel încât să le rezolve la mod performant.
Et voila!
Multa lume in prezent se plange ca femeile casnice ca nu muncesc, ca nu contribuie la stat etc. Dar ia uitati-va in istorie, la familiile bogate si nu numai din strainatate si chiar si din tara, de la cine primea in primul rand o educatie aleasa copilul? De la mama sa, care era casnica. Pe atunci, doar barbatii munceau, dar nici femeile nu stateau degeaba, dragii mei. Femeile acelea se regaseau cu adevarat in zicala "In spatele unui barbat puternic se afla o femeie si mai puternica". Acele femei erau un pilon important al casei, toate erau in grija lor, insa cel mai important, copiii plecau in lume cu o educatie bogata si aleasa din partea mamelor, care stiau intr-adevar sa-si creasca copiii, sa le povesteasca despre lume, sa-i puna sa citeasca, sa-i invete sa devina gospodari, intr-un cuvant, sa-i invete sa fie descurcareti in viata, cititi si niste oameni de oamenie. Acum ce vedeti, in ziua de azi? Femei grabite spre serviciu, pentru care copiii sunt o povara, de dimineata de cand formeaza un trafic infernal in fata gradinitelor si scolilor pentru ca sa-si dea toate copiii jos din masina, pana seara cand vin rupte de oboseala la ei acasa si nici nu le mai acorda atentia cuvenita copiilor. Vad mame care-si scot copiii in oras si nici sa comunice cu acestia nu stiu. Vad mame atat de ocupate prin institutii unde vin cu treaba, care le arunca un telefon sau o tableta in mana copiilor numai ca sa taca din gura. Vad copii crescuti de bone, rasfatati si alientati fata de lumea in care traim. Vad copii cu probleme (numai pe site-ul asta cati sunt!) care ar vrea si ei sa se destainuiasca unei mame blande si ascultatoare, insa aleg mai degraba sa se increada in internet sau in prieteni pasageri. Nu contest rolul femeii in societate si la locul de munca, ba chiar ii apreciez ambitia de a progresa, insa de multe ori, o femeie casnica se ocupa mai bine de copiii ei si de caminul sau. E adevarat ca sunt si exceptii, de ambele parti, insa sa improsti cu atata noroi in femeile casnice, fara argumentare solida, e prea exagerat. Mai cititi istoria, doamnelor si domnilor!
Nu-i ușor să fii nici casnică dacă ai 3 copii acasă. Încerc să nu-mi dau cu părerea despre asta pentru că sunt foarte diferite cazurile, nu poți generaliza ca buba de AnaMaria.
Acum multi ani când fratele meu îmbolnăvit și a stat mama cu el internat în spital tata a trebuit să își ia liber de la munca să poată face treaba in casă și să meargă la spital.
Și concluzia lui după ce o revenit mama a fost că e la fel de obositor ce are de făcut o femeie in casa cu munca lui de zi cu zi de la servici.
Și mai ales că obosești dublu mintal.
Deci asa cum zicea și mama mea pe când era casnică : sa lucri in casa e ca și cum ai avea un servici doar că nu te plătește nimeni.
Și acum că muncește zice : când am o zi libera lucru mai mult în casă decât eram la servici.
O parere buna pentru ca daca nu ar fi ele barbatul stie bine ca nu ar rezista, pentru ca sa obisnuit cu ea sa obisnuit ca ea sa ii mai ea din treburi si il face si pe el fericit + ca ele sunt limitate.
Adica, sa nu ai tu nici o ambitie, decat sa stai acasa si sa fii casnica?!
Mi se pare extrem de plictisor, in plus te plafonezi naibii, devii limitata.
Am fost casnica 2 ani in viata mea, cand am stat in concediud e maternitate cu copilasii si personal mi s-au parut 2 ani plictisitori, exceptie facand bucuria de a-mi creste copilasii si de a fii cu ei, dar profesional, m-a legat de casa si mi-a limitat timul si accesul la tot ce-mi place sa fac.
Nu-mi imaginezi o viata de casnica, pentru ca nu-mi doresc asta. Poate pentru o femeie fara aspiratii si mai lenesa, sa fii casnica este ceea ce-si doreste, dar eu am gramada de preocupari si nu m-as vedea niciodata "casnica" si vegetand.
Multe nu sunt respectate de familiile lor cum ar trebui, se ocupa de copii si de casa, uita sa se mai aranjeze si sotul umbla dupa altele. Munca de casa nu e usoara ca sa fie casa curata si sunt copii sau batrani de ingrijit. Daca au un barbat din acela care le controleaza viata si le bate ca pana la urma el aduce banii si painea pe masa imi pare rau pentru ele. Acum nu cred ca mai e ok femeia casnica pentru ca e greu sa traiesca o familie dintr-un singur salariu, daca e minimul pe economie. Un serviciu part-time ar fi solutia ideala, asa ai timp de casa si in plus faci si un ban, nu mult dar conteaza.
Da, tu ești preocupata rău sa etichetezi alți oameni in timp ce vegetezi la munca și te ascunzi in spatele ei.
Pentru ca lucrez in propria mea companie si-mi permit sa fac ce vreau!
Bravo tie!
Și de asta te avânți așa la etichetat alți oameni? Ce legătura are asta cu faptul ca ai afacerea ta?
Femei fara initiativa, sperante, mandrie, origoliu etc. Femei care se supun altor persoane in schimbul anumitor beneficii. Nu ma incanta deloc, casnicia nu este un loc sigur, personal nu m-as putea baza pe un barbat din chiar toate punctele de vedere oricat de bun si intelegator ar parea initial. Situatiile se schimba, oamenii se schimba, lucrurile pot escalada, pot lua anumite intorsaturi mai putin placute si atunci o femeie casnica ce face? Nu s-a asigurat, a avut incredere ca o calamitate naturala nu ii va degrada bunurile si in cele din urma pierde tot.
Loreddana întreabă:
AvalohAlyn întreabă: