| Teffan a întrebat:

Ce parere aveti despre Marcus Eli Ravage si despre articolul lui scris in 1928?
https://imgur.com/a/s9vdK

Nascut in Barlad,evreu,a emigrat in America.
Poza este pentru a arata faptul ca intr-adevar,a fost publicata,scrie pana si pe wikipedia,pentru "sceptici".

O parte din textul "a real case against the jews", urmeaza cam asa:

"You have not begun to appreciate the real depth of our guilt. We are intruders. We are disturbers. We are subverters. We have taken your natural world, your ideals, your destiny, and played havoc with them.

We have been at the bottom not merely of the latest great War but nearly all your wars, not only of the Russian, but of every other major revolution in your history. We have brought discord and confusion and frustration into your personal and public life. We are still doing it. No one can tell how long we shall go on doing it..."

din gura(mai exact cerneala) lui.
Pune acest articol niste semne de intrebare sau este un fals?
Sau a vrut sa spuna altceva?
Sau este un text invelit in metafore prin care de fapt vrea sa isi exprime iubirea fata de noi?

7 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Teorie paranoida a conspiratiei atribuita unui evreu.

| SG1995 a răspuns:

Bravo exista fanatici, deci cum ai ajuns la concluzia ca evrei vor sa cucereasca lumea? Stiu, stiu site-uri Nazi.

| minrest a răspuns (pentru doctorandus):

Dar citeste eseul lui Marcus Eli Ravage, draga doctorandus, este magistral. De la pagina lui M E Ravage din Wikipedia te trimite la eseu. Numai teoria paranoida a conspiratiei, care il orbeste, il face pe Teffan sa vada in el o recunoastere de catre evrei a cine stie ce.

| minrest a răspuns (pentru SG1995):

Teffan, fiind orbit de ura, crede ca a citit o recunoastere de catre evrei a vinilor inventate de el si ceilalti neo-nazi. Eseul este foarte bun, ajungi la el prin pagina de Wikipedia a lui Marcus Eli Ravage. Te salut.

| Teffan explică (pentru minrest):

Eu nu te-as saluta.
Imi place cum e a 3-a oara cand vorbesti de mine la persoana a 3-a la intrebarea mea, in loc sa imi raspunzi la intrebare.
Esti evreu?
Prea e "foarte bun" si "magistral" eseul domnului Ravage pentru tine.
Nu sunt orbit de ura, ei sunt cei care ne urasc pe noi toti.Eu doar ma apar.

| minrest a răspuns (pentru Teffan):

Nu, nu sunt evreu. Ce daca imi place eseul, a placut multora. Nu se deduce din text ca te uraste Raval, nici ca te urasc evreii. Contra nazismului nu sunt in primul rand evreii, ci cei cu alte optiuni politice. Motivul este simplu; nazistii ajunsi la putere ii omoara pe cei cu alte opinii, si introduc un sistem totalitar.

| minrest a răspuns (pentru Teffan):

Tu nu mai saluta, tu m-ai omora pentru ca nu sunt nazist. Observ ca ai dat trimitere la o poza cu pasajul dorit de tine, in loc sa dai trimitere la eseu.