Întrebare recomandată | killmereb a întrebat:

Ce parere aveti despre piramida lui Abraham Maslow?

10 răspunsuri:
| Kaℓi a răspuns:

Am o parere destul de buna big grin
Aproape la fel de buna ca si despre tabelul lui Mendeleev!winking

| pwp a răspuns:

Aceea cu necesitatile? Sau gresesc?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este piramida necesitatilor, folosita atat pe scara larga cand se doreste un nivel de trai decent, cat si pe scara mica in privinta nevoilor personale. Aplicata in motivarea angajatilor in companii (multinationale mai ales) si pana la nivel individual in viata de fiecare zi. Este introdusa pentru studiu la nivel avansat: studii superioare, MBA-uri etc.
Parerea mea este ca are sens, mi-a fost aplicata ca angajat si o aplic ca si angajator si tin cont de ea cand vine vorba de nevoi personale.

| trisha88 a răspuns:

Se foloseste si in psihoterapie, eu cred ca e folositoare se pot constientiza anumite lucruri.

| Șdeorna_Vlăduț_1998 a răspuns:

Cauta pe Google daca vrei sa vezi pareri. dupa parerea mea. e faina.

| unknøwn a răspuns:

Ce-a mai greşită piramidă a necesităţilor din câte am văzut.
Nevoia de dragoste, relaţii înaintea nevoi de stima de sine?
Păi dacă n-ai stimă de sine, ce relaţii de dragoste o să atragi?
Catastrofale!
Dacă n-ai calităţile de pe a 5-a treaptă, cum posezi calităţile de pe a 2-a?
Nevoile de bază sunt universal valabile.
Restul...în funcţie de individ.

| mixxjim a răspuns:

Pe mine ma amuza "ciclicitatea" ei, cum ajungi rapid la baza imediat ce-ai ajuns in varf, ori de cate ori ai ajunge in varf happy Si ca oricat de in varf ai fi, tot baza primeaza...

| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună.

Am o părere foarte bună. Consider că Abraham Maslow a avut mult creier când a conceput-o.

Pa-pa.

NOname
| NOname a răspuns (pentru Hydrangeaceae):

Iar înainte şi după mai puţin?hee hee

| valentin123 a răspuns:

Deși toate nevoile sunt instinctive, nu toate sunt la fel de puternice. Astfel, nevoile cele mai puternice au fost așezate la baza piramidei trebuințelor. Cu cât o nevoie urca spre vârful piramidei, cu atât este mai slabă și specifică individului respectiv. Se observă astfel că nevoile primare sunt comune atât tuturor oamenilor cât și animalelor. Ele includ necesitățile fiziologice (cum ar fi cele biologice ca hrana, apa, aerul, igiena), somnul, sexul și o temperatura relativ constantă a corpului.

Odată ce individul își satisface acest nivel de necesități, se poate concentra pe nevoile de siguranță. Acestea au de a face cu stabilitatea și consistența într-o lume relativ haotică. Ele țin mai mult de integritatea fizică, cum ar fi securitatea casei și a familiei. În unele cazuri, nevoia de siguranță motivează unii indivizi sa devină religioși, religia oferindu-le confortul unei promisiuni de siguranță printr-un loc paradisiac. Nevoile de siguranță sunt cruciale pentru copii.

Urmează apoi nevoia, de iubire și apartenență. In acest nivel se includ nevoia de prietenie, familie, apartenență la un grup, sau de implicare într-o relație intima non-sexuală.

La nivelul patru sunt nevoile de stimă. Acestea cuprind atât recunoașterea venită din partea altor indivizi (care rezulta în sentimente de putere, prestigiu, acceptare, etc) cât și din respectul de sine, ce creează sentimentul de încredere, adecvare, competență. Nesatisfacerea nevoilor de stimă rezulta în descurajare, și pe termen lung în complexe de inferioritate. O nevoie pronunțată de acest fel (de exemplu nevoia pentru admirație) are la bază nesatisfacerea unor nevoi care stau în vârful piramidei, cele de auto-actualizare estetică.Deci..Chestia asta de ajuta totusi!big grin