De fapt inceputul metodei stiintifice a fost renuntarea la realismul naiv: Pamantul nu e plat, cum ni se pare in mod ochiometric, Soarele nu se invarteste in jurul Pamantului, cum ne apare, un mobil neinfluentat de alte forte se afla in miscare rectilinie si uniforma (nu se opreste din miscare fara o alta cauza), nu exista repaos absolut, ci doar repaos in raport cu un sistem de referinta, etc.
Mi se pare subiectiv.
Poate eu percep anumiţi oameni ca fiind răi şi nedemni de încredere, însă altcineva îi vede buni.Dar asta nu înseamnă că ei sunt exact aşa în realitate. Însă fiecare percepţie este adevărată pentru persoana care o are.
E aleasa asa pentru ca stiinta nu se vrea a fi o credinta dogmatica, dar legat de perceptia ta https://drive.google.com/......NTRid/view
Nu,dar isi recomand cartea https://drive.google.com/......rAl7sOAbbZ
Da, am citit.
N-am nici o părere.
Sunt prea bătrân pentru așa ceva.
Vreau să mor prost și fără dureri de cap.
))))
Fiecare om percepe lumea in modul lui,la baza este starea lui, sunt si vorbe de genul:''vezi lumea in roz'';''vezi lumea in alb-negru''.
In opinia mea, nu exista un nivel si nici o masuratoare pentru realism fiindca nici macar noi nu stim ce inseamna ''realism''
Tot ceea ce vezi sunt teorii, opinii ale oamenilor, asa fiecare om poate sa isi exprime conceptia a realismului.
Asta e parerea ta...
Gadurile nu sunt materiale, si totusi exista, asa-i?
In fine, nu vreau sa intind discutia, fiecare crede ce vrea pana la urma.
Daca nu ai avea deloc memorie, n-ar mai exista nici gandire fiindca nu mai exista o legatura dintre gand si ''partea hard'' ca sa vorbim in termenii nostri care ne plac.Dar asta nu inseamna ca gandirea nu exista.
Neuronii sunt partea hard, amintirile sunt softul iar gandirea este o unda nemateriala care te face sa actionezi si chiar sa depozitezi idei in acei neuroni, asta e fizica cuantica.
Imaginatia e tot un gand care se poate folosi de memorie, cum sa iti explic...gandul este un ''adaos'' pe langa ceea ce memorezi cat sa schitezi ceea ce vrei sa vezi.
Si in legatura cu religia:Este o interpretare a ce scrie in biblie incat sa prosteasca masele ca sa mearga bine afacerea, pe ce bani isi mai ia Cyber-Mega-Protopopul Dorel mertzane si bemveuri?
Nimeni nu vede realitatea asa cum este ea, de obicei ne Formam incã din primii ani de viata ce perceptii sezoriene avem, dar nu ca intreg ci ca modul de influentare al experientelor. Sunt 5 tipuri de moduri ale personalitatii in care o vedem,
modelul de plecare
modelul de fuziune
modelul de susținere
modelul agresiv
modelul rigid
alexx102428 întreabă: