Este o filosofie care ne împacă puțin în interior dar este centrată pe noi și iară uităm de natură și de efectele simțite de planetă. Mă face să mă gândesc la o teorie alternativă a filmelor Matrix care spune ca matricea este ca un joc ca o lume pe care noi am creat-o dupa ce am distrus planeta ca să ne țină sănătoși mintali. Adică cam asta se întâmplă și în film dar ei zic ca au distrus planeta să omoare roboții. Eu cred că roboții ddefapt reconstruiesc planeta în timp ce aia stau virtualizati
Imi pare ca ar trebui impuse niste limite pana unde se ajunge cand vine vorba de imbunatatirea omului. Altfel distrugi omul, chiar daca ti-a reusit "imbunatatirea".
M-am rezumat doar la definitia prezentata de tine, nu am urmarit video-ul.
E felul omului de a incerca sa fie Dumnezeu, doar ca asta va produce o cantitate uriasa de rau si de suferinta. Incercarea de a produce modificari de natura biologica (spre exemplu, manipularea genetica) va putea fi folosita pentru a crea soldati perfecti, incercarea de a elimina anumite gene care produc unele boli va fi utila intr-o prima faza, dar ulterior vor aparea nenumarate efecte secundare (spre exemplu, acea gena are si alte roluri in fiziologia umana, iar eliminarea ei aduce cu sine alte boli, necunoscute pana atunci) si tot asa. Prostia nu se poate vindeca prin stiinta, intrucat ea nu tine de datele sensibile ale lumii, ci de cele inteligibile (a se vedea Aristotel si categoriile realitatii). Ideea ca stiinta rezolva problemele umanitatii e nu doar absurda, ci poate fi de-a dreptul criminala. Sa ne amintim ca asta spunea si Mengele cand voia sa creeze "rasa perfecta" si multi alti psihopati de-a lungul istoriei. Stiinta NU poate rezolva problemele omului intrucat stiinta are legatura cu zona epistemologica, pe cand problemele omului rezida in zona ontologica. Cu cat umanitatea va respinge religia si va cauta salvarea in stiinta, cu atat mai mult rau se va produce (si asta in mod exponential). Asta nu inseamna ca stiinta nu are utilitatea ei; desigur ca operarea in cadrul zonei sensibile are numeroase avantaje, DAR daca folosim stiinta ca sa schimbam natura umana sau ca sa incercam sa rezolvam probleme ale omului care prin definitie sunt ontologice si nu tin de domeniul stiintei (nu pot fi atinse in niciun fel prin stiinta), atunci nu vom face decat sa inmultim suferinta si sa inmultim raul.