| diNNozo a întrebat:

Ce parere aveti despre visele lucide, a incercat cineva, a reusit? Va multumesc!

Răspuns Câştigător
| tonyc7 a răspuns:

E prima oara cand aud de asa ceva. Si nici nu cred ca exista. Visele se intampla doar in timpul somnului si sunt descarcari ale inconstientului, deci e imposibil sa fii lucid asupra lor.

16 răspunsuri:
| diNNozo explică (pentru tonyc7):

Sunt multe tutoriale despre "lucid dreams" dar nu cunosc pe nimeni sa fi reust experienta.

Răspuns utilizator avertizat
| tzionut a răspuns:

Nu iti recomand sa incerci asa ceva. Aceste experiente pot genera traume asupra creierului tau cu efecte pe termen lung. Ele sunt posibile prin privatiuni ale somnului. Se foloseau si cred ca se mai folosesc ca metode de tortura.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu ai cum să încerci așa ceva.

| StrongHeart a răspuns:

Voi nu stiti ce sa faceti sa aveti vise lucide, eu nu stiu ce sa fac sa mai scap de ele.

| Alex08062018 a răspuns:

Nu am incercat...

| mastadont a răspuns:

Am avut multe vise lucide de-a lungul timpului, e chiar distractiv dacă știi ce faci. Trebuie însă un control fin al minții, o disciplină de fier pentru a nu avea traume ulterior. Cred că e o experiență pe care toată lumea ar trebui să o încerce măcar o dată. Îți recomand să practici meditația mai întâi pentru a-ți disciplina mintea.

| Mirel4412 a răspuns:

Cred ca e mai ok sa spui daca a experimentat cineva, nu daca a incercat.
Eu mi-am dat seama de cateva ori in timpul visului ca visam, si am putut sa controlez evenimentele sau chiar sa ma trezesc "la comanda" )))

| Frank51 a răspuns:

Bravo că ai dat fundă greșit! Visele lucide există și poți fi conștient în timpul lor, să acționezi cum vrei, practic ești șeful deciziilor tale. Problema este că se învață extrem de greu, durează ani de zile.

| ItzAltraz a răspuns:

Desi sunt o groaza de tutoriale pe Youtube, nu cred ca i-a iesit nimanui

| Fatamuntilor a răspuns:

Citesem undeva ca exista oameni care nu numai ca sunt lucizi cand dorm, dar ca isi pot programa visele! Si ce si cand sa viseze.
Asta dupa ani de exercitiu!

| Zuzu1991 a răspuns (pentru tonyc7):

Deci sunt zeci de documentatii si tutoriale, un concept care e deja cliseu si oameni care se antreneaza in draci ca sa ajunga sa fie in stare...
care toate NU exista, doar pentru ca tu nu ai auzit si tu nu crezi, si mai iei si funda d'aia... esti "TARRRE", imi dai voie sa te ating?

la fel pentru cel care a intrebat, faptul ca tu ai auzit, dar nu vrei sa crezi, nu inseamna DELOC, ca nu exista, singura problema e ca iti trebuie antrenament serios, si nu prea sunt documentatii in romana:
https://www.google.com/search?q=how+to+lucid+dream

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da. Mi s-a intamplat sa ma trezesc de 2 ori, adica m-am trezit, m-am ridicat in capul oaselor si apoi m-am mai trezit o data. Mi s-a intamplat asta de mai multe ori.
Mi s-a intamplat si sa fiu constient ca visez, iar visul a continuat bine-mersi.

| Meme10Memu a răspuns:

E posibil ca oamenii inspirati de Dumnezeu sa fi avut vise lucide de la Iehova Dumnezeu cand au scris Biblia.

transă sf [At: ENC. TEHN. I, 106 / Pl: ~se / E: fr transe] Stare psihică specială în care se găsește o persoană hipnotizată sau aflată în rugăciune sau în meditație, deosebită atât de starea de veghe, cât și de cea de somn.

www.jw.org.

| Andrei226035 a răspuns:

Nu am incercat

| Marcus99 a răspuns:

Nu am incercat