Este o întrebare milenară, la care în diverse perioade de timp, au existat genii care au lansat diverse teorii, au găsit răspunsuri parțiale, dar un răspuns clar și concret nu a existat și nu există.
Este unul dintre multele mistere nedeslușite ale omenirii!
Tot ce este e un sistem inchis care se cauzeaza pe sine insusi producandu-si miscare.
Un om nu se misca daca nu vrea.
Deci materia se misca pentru ca vrea cineva.
Jucaria nu are vointa proprie ca componenta a tot ce este insa tot ce este are vointa proprie.
Se poate spune ca vointa proprie e cauzata de miscarea unor electroni prin creier. Dar si pe acei electroni ce ii pune in miscare?
Asadar raspunsul la aceasta intrebare nu se afla in domeniul material ci in domeniul imaterial sau spiritual.
Nu exista cauze infinite liniar in timp ci circular in timp insa in domeniul imaterial. Asta determina invariabilitatea legilor fizice.
"ar sta suspendate datorita gravitatiei dintre ele"
NU intelegi gravitatia NICI MACAR VAG
gravitatia e o forta de ATRACTIE
iar planetele stau pe orbita din cauza ca se invart in jurul soarelui asa ca forta centrifuga compenseaza pentru atractia gravitationala
in plus universul e in continua expansiune ACCELERATA, si nu exista o explicatie oficiala pentru asta, doar o teorie, numita "energia intunecata" (dark energy) care ar fi o energie care nu poate fi observata
De ce spui prostii ca nu stiu ce e aia gravitatie? Ce misca Soarele, Pamantul baietas?
Eu spun prostii, tu spui ca "leviteaza", dar eu spun prostii
iar bati campii, iar ma simt obligat sa te intreb cum e vremea la casa de nebuni?!?