| RAY a întrebat:

Ce rost are sa strangi banii o viata apoi sa mori castigi cu asta ceva?

25 răspunsuri:
| xBya a răspuns:

Ii lasi mostenire rudelor sau prietenilor care isi vor aminti de tine ca de un om muncitor si generos, nu ca de un bondar delasator si egoist.

| Menker a răspuns:

Frate, gândești cam bizar... Daca strângi bani pentru ceva anume nu vei muri în zadar. Dar dacă strângi doar pentru ai avea atunci, deja e o problema. Trebuie sa ai un scop în viața...

| dodicuta a răspuns:

Degeaba ii strangi daca nu ii folosesti.Trebuie sa ii cheltuiesti in timpul vietii.

| RAY explică (pentru Menker):

Frate, dar pentru tine ca persoana ce castigi find mort si avand avere?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca mori inainte sa te bucuri de ei, cam iei teapa.
Daca ii lasi copiilor, macar mori consolat.

| LAYILA a răspuns:

O intrebare buna! pai muncesti o viata ca sa...macar sa duci o viata decenta.ca acum rar muncesti ca sa strangi avere nu stiu daca m am explicat bine.dar daca tu muncesti sa strangi avere si dai totul din tine. dupa urmasii tai o sa faca macar pentru putin viata frumoasa si poate nici macar nu o sa isi aduca aminte de tine ca ai muncit tu.

| RAY explică (pentru LAYILA):

Corect asa e, vorba aia mortii cu mortii, vii cu vii

| ƛƝƊƦЄЄƛ a răspuns:

Da!happy
Când o să mori soţia/soţul/copii/nepotii tăi/tău/ta nu vor suferi datorile la stat pe care le ai tu!
Şi crezi că îţi va mai păsa de banii pe care i-ai avut înainte să mori?hee hee
Te va interesa cum să ajungi mai repede în Rai.
N'seara!

| LAYILA a răspuns (pentru RAY):

Oricum e o intrebare buna...:-)

| Încrucişătorul a răspuns:

Rascruce: fie la odrasle, fie la stat sau fie la un caine/mâţă.

| harciog a răspuns:

Baga-mi-as pusca in ele de mosteniri care as pute sa le las.Nu zic ca nu as putea dar ma bintuie sentimentul destul de uman, zic eu, ca s-ar putea ca respectivii vizati cu mostenirea mea sa nu se supere si sa nu-mi sara in cap precum ca i-as desconsidera.

| WhatheWow a răspuns:

Pe aici pe unde sint eu se spune ( si asta nu sub forma de gluma ) ca, mai mult de jumatate din datoria pe care o are EUROPA, adica citeva zeci de mii de miliarde de euro, trebuie inapoiati doar la 25 de familii din lume; ce zici?

| WR104 a răspuns:

Pai ai nevoie de ei sa traiesti.
Tu faci foame stangand banii?
Eu ii cheltuiesc.

| AlbaAura a răspuns:

Daca te referi la traiul de toate zilele cred ca banii sunt o necesitate in masura in care sa traiesti cat de cat confortabil si decent, fara sa ai grija zilei de maine.In cazul in care preferi sa te tarasti sau sa te spetesti muncind, renuntand la un trai modest doar de dragul de a agonisi bani, mi se pare o prostie.Iar in cazul celor avari, daca s-ar cladi casa banilor cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.

| DyNo a răspuns:

E mai bine sa fi bogat decat sarac, nu? Este mai bine sa traiesti intr-o vila decat pe strazi, nu? Este mai bine sa ai o familie pe care poti sa o intretii mai bine, daca ai posibilitatea materiala, decat sa iti abandonezii copii sau sa ii cresti in niste conditii jalnice, cum fac unii parinti, nu?

| Kaℓi a răspuns:

Da, o sa fii cel mai bogat din cimitir...

| euforiaa a răspuns:

Castigi respect pentru tine, stiind ca ai realizat ceva in viata..cred eu, insa nu trebuie sa ne lasam orbiti de lucrurile materiale; sa strangem doar cat avem nevoie pentru a duce o viata decenta.

| NoShit a răspuns:

Sunt şi de ăştia care ţin strâns în dinţi banii pentru înmormântare. Fiecare priveşte diferit, deşi nu-s de acord cu ideile lor. Da' într-adevăr nu mă prind ce fac unii cu bani de şi-i îndeasă în fund, cu vreo 3 vile în localităţi diferite, două apartamente, vreo 3 maşini plus alte pământuri. Şi p-alea şi le iau în mormânt? Strâng toată viaţa ca nişte nesătui ca să lase totu-n urmă. N-are sens, părerea mea. Şi principiul cu moştenirea. Asta-i pentru oameni cărora le este lene să-şi mişte fundul la treabă şi primesc totul de la părinţi.

| Menker a răspuns (pentru RAY):

Păi eu averea mea o voi da fiilor mei înainte de moarte...

| shadovv a răspuns:

Rost?! Ha ha ha!

| pinkycarmen a răspuns:

Un om cu bani o duce efectiv mai bine, se respecta pe sine=>respecta pe cei din jurul lui. (nu ma refer la burtosii cu lanturi de 1 m la gat).
Ce rost are sa-ti bata vantul prin buzunare o viata intreaga? Ai impresia ca mori mai castigat, mai intelept?happy

| Alikke a răspuns:

Nu. Nu castigi nimica.
Corbi si testoasele nu au bani si totusi traiesc cu sutele de ani.
Oamenii sunt complicati...
Dar daca nu o facem noi nu o va face nimeni.

regis
| regis a răspuns:

Nu, nu castigi nimic strangand banii o viata, dar crede-ma ca nu castigi nimic nici aruncandu-i la gunoi.

| Prototypul a răspuns:

Banii te ajuta sa traiesti insa dupa un timp cand esti mai batran ii strangi pentru urmasi tai, pentru ca ei sa aiba o viata mai buna decat a ta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e obligatoriu sa-i strangi, poti foarte bine sa-i cheltuiesti.