Sa fie LINISTIT! Mie asta mi se pare implinirea suprema - starea de a fi zen. Sa fii in armonie cu tot ce e in jur, sa accepti chestiile pe care nu le poti schimba si sa lupti pentru a le schimba pe alea pe care poti. Fara violenta, fara incrincenare, fara stres.
Ai idee macar cum are loc evolutia? Crezi ca ne trezim asa genii, cu 3 picioare si 2 creiere peste noapte? Cred ca tu confuzi lumea reala cu pokemonii.
Pentru a avea evolutie e nevoie de selectie. Ti se pare ca noi oamenii mai avem selectie?
Fara selectie nu ai evolutie. PUNCT.
Evolutia e pur si simplu o ereditate cu variatii genetice urmata de selectie pe parcursul unei perioade mari de timp.
"Realitatea ne dovedește contrariul."
Nu, realitatea ne arata ca evolutia exista. Dar trebuie sa stii ce cauti.
Pana si unele boli sunt ereditare. Conform Dicționarului evoluție = 1. modificare treptata a calității spre un nivel superior.
2. dezvoltarea in timp a unui fenomen sau proces, a unui eveniment sau a unei ființe.
Întreb: cum s-a ajuns la apariția omului din nimic? Ale cui gene le moștenește? Cum s-a selectat nimicul? Eu stiu ce caut dar nu găsesc răspuns decât in Biblie. Iar realitatea dovedește ca se nasc copii cu Sindromul Dawn, cu Autism, si alte boli psihice, ca sa ma refer doar la psihic si nu si la fizic. Unde e selecția?
Nu sunt de acord cu definitia de pe DEX, definitia asta e mai buna "the process by which different kinds of living organism are believed to have developed from earlier forms during the history of the earth".
"cum s-a ajuns la apariția omului din nimic?"
De la evolutia altor forme de viata. Fericit acum?
"Ale cui gene le moștenește?"
Sahelanthropus tchadensis si ale fiintelor dinainte si dupa. Fiecare mostenind genele predecesorului (predecesorilor) in mod recursiv.
"Cum s-a selectat nimicul?"
Intrebarea asta o sa ma bantuie noaptea la cata logica are. De ce presupui ca nu a fost nimic inainte?
"Eu stiu ce caut dar nu găsesc răspuns decât in Biblie."
Aha, fix asta e atitudinea de care e nevoie sa gasesti ceea ce cauti. Mai mult de atat cred ca nici nu vrei sa gasesti.
ar realitatea dovedește ca se nasc copii cu Sindromul Dawn, cu Autism, si alte boli psihice, ca sa ma refer doar la psihic si nu si la fizic."
Unele boli nu au treaba cu evolutia. Daca eu imi rup mana accidental asta inseamna ca e evolutie?
Dar ce a fost? Daca era ar fi trebuit sa fie ceea ce este si astăzi si chiar mai evoluat. Pe parcursul anilor evoluția pare a fi involuție. De ce se susține ca omul a evoluat? După Biblie omul când a fost creat a fost perfect din toate punctele de vedere. Si de la perfect si pana la ce vedem in zilele noastre e cale lunga. Ce va fi in continuare rămâne de văzut de generațiile viitoare.
Daca era ar fi trebuit sa fie ceea ce este si astăzi si chiar mai evoluat.
Exact. Omul e un Sahelanthropus tchadensis evoluat.
Realitatea ne arata ca evolutia exista dar din pacate ne mai si arata ca am inceput sa evoluam invers. Adicatelea sa involuam...
Daca un bebelus din anul sa zicem 1000 s-ar teleporta cumva in 2020 S-ar dezvolta ca oricare alt copil. Totul tine de educatia mai superioara de azi si disponibila tuturor +alimentatia mai bogata in proteine si nutrienti necesari creierului.
Am oprit evolutia naturala cu mult timp in urma circa acum 10.000 de ani.
Diferenta dintre generatia de azi si cea din antichitate, este ca un copil e crescut de o societate mai evoluata ca mai demult
Deci consideri ca la nivelul creierului nu se produc schimbari in continuare, de la o generatie la alta?
Consider ca nu se produc schimbari in sensul de evolutie. Totul tine de educatie Un copil acu cateva sute de ani sau mii de ani nu primea educatie mai deloc exceptie daca era copil de nobil si educatia aia era des eronata.
Ok si de ce nu puteau cu totii citi in gand toata propozitia si trebuiau sa o rosteasca cuvant cu cuvant inainte de a o spune cu voce tare? Proteina de vina? Educatia slaba, lipsa de exercitiu?
Nu stiu despre ce vorbesti, dar nici 10% din populatia lumii nu putea citi acum 1000 de ani.
Educatia era doar pentru nobili.
Doar cei mediocri citesc pana in ziua de azi cu voce tare si învăța pe de rost ca pe o poezie totul. Aceștia sunt analfabeții funcționali din ziua de astăzi. Eu nu am studii superioare. Dar niciodată nu am citit cu voce tare lecțiile in cei 12 ani de școală. Si pana in ziua de azi rețin mai bine ceea ce citesc eu in gând decât sa ascult aceleași cărți transmise audio.
Sebastian Tartarau, un roman adventist a aflat de o insula in apropiere de Vanu Atu care era populata cu oameni, desi se știa despre ea ca nu era populata, si s-a dus acolo împreună cu fratele sau. Au găsit 800 de oameni care nu știau de existenta altor teritorii sau oameni in afara de ei. Erau îmbrăcați in costumul lui Eva si Adam, din frunze si pene. La a doua vizita făcută de Sebastian Tartarau acești oameni au primit telefoane mobile si ascultau Biblia tradusa in limba lor. Nu erau reduși mintal cum s-ar putea crede. Puteți viziona videoclipul lui cu vizita in Vanu Atu.
AvalohAlyn întreabă: