Asta rezultă din modul în care va fi afectat Internetul. Serverele de Internet nu sunt localizate. Cripto monedele nu sunt localizate pe servere. E complicat de dat un răspuns simplu.
Daca se prajeste tot ce are microcip pe planeta cu exceptia celor tinute oprite in custi faraday, sa zicem ca in 5 ani se reconstruieste tot ce tine de transformatoare, ar mai putea exista block chainurile din ziua 1 2008/2009, e waleturile,.
Serverele de Internet nu sunt localizate. > da sunt tinute undeva si merg legate la un fir deci un emp le poate praji
Cripto monedele nu sunt localizate pe servere. > dar unde sunt tinute?, chiar nu le-ar putea atinge in emp?, pana la urma sunt tot undeva in spatiul virtual.
A fost o furtună solară de aceeași magnitudine în 2012, însă am avut noroc că nu a atins planeta, trecând doar pe lângă. O asemenea furtună solară se produce o dată la 150 de ani, deci probabil n-o vom prinde pe următoarea.
Gândește-te că ar fi priorități mai importante, precum centralele nucleare care nu au sistem de rezervă decât pentru câteva zile.
În principiu se vor prăji multe transformatoare, dar nu toate cipurile cum cred unii. Serverele de internet vor fi offline, însă nu se vor strica.
Blockchain-ul va fi oprit. Nu vor fi mineri sau tranzacții. Va fi ca o pauză, ce va dura până se reface infrastructura.
Chiar și așa, nu va fi afectată toată planeta 100%, vor fi zone care-și vor putea reface infrastructura electrică într-o săptămână, iar cele foarte afectate mult mai mult, până la 1 an.
Guvernele nu sunt interesate să ia măsuri, deși un astfel de eveniment e inevitabil.
Criptomonedele vor fi cea mai mică problemă a noastră, pentru că vor fi probleme mult mai mari: nu vom avea lumină, nu vom putea cumpăra mâncare. Industria alimentară ar fi în colaps (nu merg utilajele, camerele frigorifice, transportul, magazinele). Nu va funcționa benzinăria.
Am avut noroc în 2012.