O alta consecinta ar fi producerea si eliberarea unei cantitati enorme de energie.
Din ce in ce mai multi cercetatori pun la indoiala faptul ca viteza luminii ar fi o constanta de 300.000 km/s. Aceasta idee, care a fost lansata pentru prima oara catre sfarsitul anilor '90, va fi testata in cadrul unuia dintre cele mai mari experimente derulate pana acum.
Nu se intampla nimic deosebit. Asta daca reușești să ajungi la viteza luminii. Probabil ca vei fi foarte aproape dar ca sa o atingi devine imposibil.
Dar sigur nu o sa călătorești în timp.
A...si poate iti iei si amenda pentru depășire
Nu se cunoaste viteza mai mare ca viteza luminii. Tind s cred ca nu se intampla nimic special. De exemplu daca intrebarea ar fi ce se intampla dupa atingerea vitezei de 100 km/H, raspunsul ar fi...te deplasezi in continuare la o viteza mai mare.
Ies in pierdere cei care produc manale de fizica deoarece vor trebui sa faca altele
De ce? Iti pare ca le citeste cineva?
Ne obliga sa le citim
Nu putem atinge viteza luminii. Lumina care părăsește un corp va călătorii mereu cu 300.000 km/s, oricât de mult am încerca noi să facem un anumit obiect sa călătorească mai repede. De exemplu, daca rostogolim o bila cu 3 m/s pe o bandă care călătorește cu viteza luminii, atunci multi ar spune ca bila a depășit viteza luminii, dar e greșit, fiindcă lumina care iese din bila va călători tot cu 300.000 km/h, peste tot in Univers. Sper că m-am făcut înțeleasă, nu am știut cum altcumva să explic mai simplu.
Viteza luminii este o constantă și, în condiții normale, este acceptat că nimic din Univers nu o poate depăși, dar se pare că lucrurile stau altfel.https://playtech.ro/2017/viteza-luminii-poate-fi-depasita-chiar-de-lumina/
Întrebarea e confuză. Ce se întâmplă cui, unde, când? Niciun corp/particulă de materie cu masă nu poate atinge viteza luminii prin simplul motiv că are masă și o stare fizică, deci un om nu va putea atinge niciodată borna asta (teoretic, în cazul în care teoria relativității restrânse nu e greșită). Tot teoretic, doar ceva fără masă, materie vibrațională (energie), fără stare fizică poate atinge viteza luminii.