| benny7 a întrebat:

Ce se întâmplă în continuare, după atingerea vitezei luminii?

16 răspunsuri:
| benny7 explică:

Pentru telespectatorul Pământului, nimic nu se schimbă în mediul său!

| PainTech a răspuns:

Teoretic, e imposibil sa depasesti viteza luminii.

| PainTech a răspuns:

V = distanta / timp
O consecinta "teoretica" ar fi calatoria in timp.

| PainTech a răspuns:

O alta consecinta ar fi producerea si eliberarea unei cantitati enorme de energie.

| Uvox a răspuns:

Nu se intampla nimic deosebit. Asta daca reușești să ajungi la viteza luminii. Probabil ca vei fi foarte aproape dar ca sa o atingi devine imposibil.
Dar sigur nu o sa călătorești în timp.
A...si poate iti iei si amenda pentru depășirehappy

| Lucian2473 a răspuns:

Nu se cunoaste viteza mai mare ca viteza luminii. Tind s cred ca nu se intampla nimic special. De exemplu daca intrebarea ar fi ce se intampla dupa atingerea vitezei de 100 km/H, raspunsul ar fi...te deplasezi in continuare la o viteza mai mare.

| A1b2cdefgh a răspuns:

Ies in pierdere cei care produc manale de fizica deoarece vor trebui sa faca altele

| Uvox a răspuns (pentru A1b2cdefgh):

De ce? Iti pare ca le citeste cineva?
big grin

| A1b2cdefgh a răspuns (pentru Uvox):

Ne obliga sa le citim

| Ltyiiol a răspuns:

Nu putem atinge viteza luminii. Lumina care părăsește un corp va călătorii mereu cu 300.000 km/s, oricât de mult am încerca noi să facem un anumit obiect sa călătorească mai repede. De exemplu, daca rostogolim o bila cu 3 m/s pe o bandă care călătorește cu viteza luminii, atunci multi ar spune ca bila a depășit viteza luminii, dar e greșit, fiindcă lumina care iese din bila va călători tot cu 300.000 km/h, peste tot in Univers. Sper că m-am făcut înțeleasă, nu am știut cum altcumva să explic mai simplu.

| benny7 explică (pentru Ltyiiol):

Viteza luminii este o constantă și, în condiții normale, este acceptat că nimic din Univers nu o poate depăși, dar se pare că lucrurile stau altfel.https://playtech.ro/2017/viteza-luminii-poate-fi-depasita-chiar-de-lumina/

E vorba de Un român in experimentul CERN. multumesc! ok*

Literatura știintifico fantastică se bazează pe ideea că, în cazul în care bariera de viteză a luminii poate fi depășită, călătoria în timp ar putea deveni teoretic posibil...ok ***

| benny7 explică:

Din ce in ce mai multi cercetatori pun la indoiala faptul ca viteza luminii ar fi o constanta de 300.000 km/s. Aceasta idee, care a fost lansata pentru prima oara catre sfarsitul anilor '90, va fi testata in cadrul unuia dintre cele mai mari experimente derulate pana acum.

| SimionAlex97 a răspuns:

Întrebarea e confuză. Ce se întâmplă cui, unde, când? Niciun corp/particulă de materie cu masă nu poate atinge viteza luminii prin simplul motiv că are masă și o stare fizică, deci un om nu va putea atinge niciodată borna asta (teoretic, în cazul în care teoria relativității restrânse nu e greșită). Tot teoretic, doar ceva fără masă, materie vibrațională (energie), fără stare fizică poate atinge viteza luminii.