Vorbeste lenea din tine. Munca fizica prin Romania iti rupe carca pe 800 lei. Cine iti spune ca bacul si facultatea sunt lipsite de importanta sunt doar alte lepre ce se simt "superdemotivate". Am ajuns prin facultate si nu ma mai mira ca majoritatea tinerilor nu isi gasesc ceva de lucru dupa. Mai mult interes prezinta viata de camin si cluburile decat cursurile. Si cunosc persoane respinse in foarte multe locuri din cauza ca nu au bacul. Si nu esti obligata sa mergi pe profilul tau mai departe, poti alege orice doar ca pentru orice trebuie sa inveti. Sfatul meu : daca inca stai pe spatele parintilor si te simti "superdemotivata", pune-te pe carte. Lenea nu-ti da sa mananci. Si totusi, avem nevoie si de femei de serviciu... Bafta!
Daca vrei o motivatie pentru a invata, exista una reala. Indiferent ce studiezi, in ziua de azi, o diploma iti deschide mai multe usi in general. BAC-ul este un examen important, dar ceea ce faci dupa el iti poate ajuta la cariera pe care ti-o alegi. Si chiar daca nu studiezi ceea ce iti place, studiaza pentru tine. cu cat stii mai multe cu atat esti mai buna. sunt mii de persoane care au terminat facultati de drept sau management si sunt de fapt gradinari sau alte cele. daca poti urma o facultate care sa te ajute in domeniul pe care il doresti, cu atat mai bine. si, daca nu o sa ajungi sa lucrezi in domeniul in care iti doresti, fa in asa fel incat sa transformi ceea ce iti doresti intr-un hobby. o sa ajute mult.
Dar cine a zis ca voi face munca fizica in Romania? Am deja un loc de munca asigurat in afara, dar vreau sa-mi iau bacul pentru orice "eventualitate". Si nu, nu sunt femeie de serviciu :*. In Romania, oriunde m-am dus sa ma angajez mi-a cerut experienta, nu bacul. Facultatea o face orice prost in ziua de azi, asa ca daca nu faci medicina sau politehnica, e cam degeaba. Nu pot schimba profilul, fiindca nu e vorba numai despre invatat, ci si despre afinitatile mele. Degeaba ma apuc eu sa invat fizica, daca nu am creier de asa ceva. Meh.
Ce-mi place cum va aprindeti, voi astia "scolitii" .
Eu cred ca e important sa muncesti ce iti face placere. Ai nevoie sa inveti cum sa faci ce iti place si sa fii cea mai buna din domeniu. Vei avea rezultate excelente daca ceea ce faci o faci din placere.
Nu ma aprind, realitatea este ca nu imi pasa si bantui pe aici de plictiseala dar vorbesc din experienta, din ce am vazut si ce vad... Cunosc foarte putine persoane ce au "reusit" pe afara si foarte multe ce s-au intors mai rau de cat au plecat. Daca vedeam intrebarea ta prin timpul liceului ti-as fi dat dreptate . Am ajuns la facultate si mentalitatea difera destul de mult. Anul intai fiind, deja am vazut porti deschise. Doi din colegii mei, cu pregatire ceva mai avansata in domeniul informaticii(eu am facut un liceu economic, nu aveam habar de informatica sau fizica si multe prostii ce deriva din ea) au fost "recrutati" chiar inaintea examenului de info. Nu pot sa laud enorm de mult acest fapt, dar castiga 800 de lei stand 3 zile pe saptamana, cate trei ore in fata unui calculator. Urmatorul lucru, am intalnit studenti de masterat ce au un salariu frumusel aici, in Romania si strang doua suruburi pe zi. Si exemple negative... Mama mea lucreaza prin Spania de ani buni, iti garantez ca este foarte greu, oriunde afara. In cazul in care nu ai o familie stabila acolo si vreun neam ce te angajeaza in propria firma, nu poti da mana cu o viata prea frumoasa. Oferta de lucru am avut si eu afara, dar am avut o sansa si am preferat sa nu ii dau cu piciorul. Pentru stadiul muncii de jos sunt pregatit oricand.
In fine, depinde mult si de situatia ta si de un milion de alte lucruri.
Succes in orice alegi, numai bine!
Pentru ca vrei munca fizica iti recomand cresterea caprelor, o meserie si cu profit.
Apreciez oamenii ca tine, care recunosc că nu-i duce capul. E bine că ai reuşit să îţi vezi oportunităţile, şi să-ţi deschizi mintea, şi-ai realizat că doar munca fizică e de tine.
Referitor la întrebarea ta:
Curiozitatea, de obicei. Învăţ ceea ce se face la şcoală pentru că am realizat că îmi dezvoltă gândirea: matematica de exemplu, îmi dezvoltă gândirea logică. În plus, îmi place sentimentul de superioritate.
Şi aleg munca intelectuală. Munca fizică înseamnă supunere. N-aş putea niciodată să mă supun.