Culoarea cerului depinde de lumina primita de la soare si gazele ce formeaza cerul... poate ca exista undeva in univers o planeta ce are cerul roz
Tu-l vrei roz.
Ei îl vor bej ( http://www.click.ro/......15966.html )
Mie-mi place negru.
Seară faină!
Http://www.descopera.ro/mari-intrebari/10712947-de-ce-este-cerul-albastru
Si "universul" e "negru" deoarece soarele nu poate lumina intreg universul, plus, daca ar putea, ar trebui o nova ca sa aiba o asemenea putere, si gandeste-te la termenul "ani lumina", luminii ii trebuie o anumita perioada sa ajunga intr-un loc/timp.
Gandeste-te ca tu daca vezi o stea pe cer, poate ea a murit, tu vezi doar o "iluzie" ce reprezinta distanta/timpul in care a ajuns lumina de la steaua respectiva aici.
...
La: "de ce este universul negru", nu-ti va raspunde nimeni de aici, poate doar vreun istet, cunoscator al paradoxului lui Olbers.
Ca sa nu-ti scriu peste o suta de randuri, because intrebarea tampita in sine, necesita un raspuns extrem de complex, am sa-ti spun ca Universul e negru...pentru ca NU este infinit nici in spatiu, nici in timp.
Daca ai auzit de Heinrich Olbers si cunosti rezolvarea paradoxului sau, stii si tu raspunsul, in rest, ce iti scriu astia pe aici este...kur-papier.
Ozon, incultule.
Fiindca nu exista destule particule care sa absoarba lumina in spatiu, de aceea negrul ramane "culoarea" dominanta.
Impropriu spus "culoare", daca ai facut vreodata putina teorie plastica, ai stii ca negrul este o nonculoare fiindca nu reflecta unul sau mai multe(si nici n-absoarbe) vreuna din culorile spectrului de lumina.
Probabil pentru ca nu exista acel ceva care sa absoarba si sa reflecte lumina (oxigenul), deci e intuneric. Acum urmeaza "de ce in spatiu e frig daca departandu-ne de Pamant in directia Soarelui ne apropiem de el de fapt?"
Interesant, dar inexact Mada.
Intrebarea lui Aalexander, pusa de fapt de germanul Olbers este un paradox, si e atat de grea, incat va trebui sa te multumesti cu raspunsul: "Universul E negru, pentru ca nu este infinit in spatiu si timp". Sau altfel spus: Este FINIT, in spatiu si timp.
Acum ai mila de mine si socoteste de cate randuri am nevoie sa va explic de ce raspunsul este ASTA si nu altul, trecand prin Olbers si Newton.
Zic eu pe scurt. Universul are un inceput si un sfarsit, ca tot ce cuprinde, astfel stelele se nasc si mor, numarul lor fiind finit, apoi ele se grupeaza in galaxii si roiuri de galaxii, astfel nu sunt distribuite uniform, nu lumineaza Universul uniform. Eu tot raman la parerea mea, mai ales ca pe vremea lui Olbers nu se stia de atmosfera, ozon..., unde mai pui ca e vorba de distante mari, imense?
Luna reflecta lumina, la fel ca orice alta planeta. Tu o vezi cand e luna noua? Ajungem la altceva, doar ca desi nu stiu tot, de fapt nu stiu multe ca ultima ora de fizica a fost prin clasa a 9-a si cea de chimie cam tot pe atunci, tot imi permit sa pun la indoiala ce a zis nenea O., e cam ca si cum pe fiecare stalp ar fi un bec si distanta dintre ei ar fi de un km iar tu te miri ca becul de pe stalpul aflat la un km de tine nu lumineaza la fel ca cel de langa tine.
Universul nu este negru. Universul este doar intunecat datorita lipsei luminii. Negru este doar un cuvant pe care l-am inventat noi pentru a descrie intunericul ca non-culoare.
Pentru ca Soarele incalzeste pamantul si pamantul incalzeste atmosfera, dar aerul se raceste cand se departeaza de pamant, astfel, fiind mai greu coboara si il impinge pe cel cald sus, astea fiind vanturile.
Alta chestie interesanta: in desert ziua e foarte cald iar noaptea e foarte frig, pentru ca nisipul pierde caldura mai repede decat plantele sau pamantul.
Multumesc, draga domnule. Eu eram doar carcotas critic, n-am insinuat nimic, dar se pare ca unii nu pot gusta o gluma, fie ea si proasta.
Pai stimate domn, termenul de incult poate fi folosit in crearea unei glume doar atunci cand fraza respectiva este adresata unui prieten, nu unui strain.