| klau95 a întrebat:

Chiar a avut loc aselenizarea din 1969? s-au dus pe Luna? si care este faza cu steagu acelea care se miscastraight face?
Nu inteleg dc oamenii zic ca a fost o farsa, din moment ce Neil Anstrong poate vb...sa le zica oamenilor adevaru!

14 răspunsuri:
| Noob007 a răspuns:

Eu totusi cred ca a fost filmat in desertul nevada. CONCLUZIEtonguee luna nu e vant

| Aymon a răspuns:

Răspunsul este foarte simplu. Unii cred că a fost o "farsă" pentru că, dacă acum aproximativ 63 de ani Neil Armstrong a păşit pe Lună, acum, după ce tehnologia a avansat atât de mult, nu mai poate nimeni să se ducă acolo. Să fim serioşi... Dacă acum 63 de ani cineva ar fi păşit acolo, acum ne-am fi dus în vacantă pe Lună.

| AragorN88 a răspuns:

A avut loc aselenizarea. Steagul se misca pentru ca era facut din aluminiu si oscila. Daca aselenizarea era o farsa, Rusia era prima care sarea sa zica treaba asta.

| DBlack a răspuns:

Aragorn, daca tu spui asa, cum de ce nu se mai duce nimeni pe luna? mai ales americanii. vorba lui Aymon, acum trebuia sa ne ducem in vacanta pe luna. happy exista cateva conspiratii, care spun ca, pe luna sunt baze naziste, si ca primii oameni care au fost pe luna, sunt nazistii. care au fost acolo cu mult inaintea aselenizarii. oricum, luna este ciudata. pentru ca este singura "planeta, stea, satelit " sau cum vreti sa-i spuneti, care nu se roteste... si asta-i ciudathee hee si pentru inca o chestie, atunci cand americanii fac poze sa ne arate noua ce-i pe luna. de unde stim, unde sunt facute pozele? ca poate luna care o vedem noi. fata lunii, este linistita, dar pe partea ce-a lalta? sunt multe chestiihee hee astea-s mizilicuri

| AragorN88 a răspuns (pentru DBlack):

Au fost de 6 ori pe Luna in decursul a 4 ani mi se pare. Da conspiratii exista peste tot, hai sa credem toate tampeniile.

Motivul pentru care nu se mai merge pe Luna e pentru ca nu mai au de ce sa mearga acolo, nu mai au nimic de vazut, plus ca este destul de scump.

Luna arata aceeasi fata mereu din cauza unui fenomen numit rotatie sincronizata. Asta se intampla pentru ca perioada de rotație este egala cu perioada orbitala în jurul pamantului. Majoritatea satelitilor mari din sistemul nostru solar prezinta acest fenomen.

Uite aici poze cu partea cealalta a lunii http://en.wikipedia.org/wiki/Far_side_of_the_Moon.

Daca ar fi existat baze naziste am fi aflat deja, sunt sute de telescoape pe pamantul asta, si nu toate sunt de la vreun guvern, crezi ca putea cineva sa le tina gura alora?

Cred ca a-ti vazul prea multe filme, si mai terminati cu teoria conspiratiei ca sunteti ridicoli.

| klau95 explică (pentru AragorN88):

F.interesant nu m-as gandi vrodata la cealalta parte a luni, arata binehappy
Acum am inteles plus ca si tata a vazut aselenizarea in direct in 69 la Tv.
Ms pentru detalii vad ca sti multe despre astronomie, am mai putea vbwinking

| VladSilviu a răspuns:

Da sa ajuns pe luna in 1969, steagu PAREA ca se misca, de fapt acel steag era facut din staniol, si a fost impachetat prin rotire, atunci cand a fost scos el pare a se misca, tot se datoreaza impachetarii lui! Apropo baietii de mai sus sunt niste pusti de 16 ani. pe luna sa mers atunci cand nu se stia ce se afla acolo... sa mers sa luat praf lunar bla bla bla. inca ceva pentru baietii care au scris mai sus: daca nu stiti au fost pe luna 2 amatori, care au platit 16 milioane de euro, au fost cu o racheta ruseasca atunci cand rusia era,, in criza,, happy NASA nu mai are ce cauta acolo sau recoltat destule probe, in ziua in care s-a facut primul pas pe luna toata planeta se uita la filmarea in direct. atunci cand Neil Amnstrong a pasit pe luna spunand: Un pas mic pentru om un salt urias pentru omenire!
Cu asta am incheiat, ca de obicei fiecare crede ce vrea, exact ca mine. sunt ateu jur pe dumnezeu laughing

| muffy1 a răspuns (pentru klau95):

Da, din pacate nu s-a dat nici o explicatie corecta de ce am am ajuns pe luna in raspunsurile de mai sus, in primul rand steagul ala era un steag normal, posibil un material mai special, da nu era bloc de beton sau fier, tinem minte ca pe luna e vid, k, e atunci cand fixezi steagul pe suport si il bagi in pamant, tu il misti, acum reamintindu-ne de faptul ca pe luna e vid, nu exista frecare a steagului cu nimic, si astfel miscarea pe care o imprimi steagului dureaza foarte multa pana pierde din energie si se opreste, de aia parea a fi vant
dar oricum ai combate faza cu steagul, pe luna sunt oglinzi puse pentru a masura cu exactitate distanta lunii fata de pamant in fiecare an, prin trimiterea unui fasciul de laser pe luna si calcularea timpului care ii ia sa se intoarca, acele oglinzi nu puteau fi puse de o racheta si atat, era obligatoiu un om sa le monteze, ciudat cum orice teorie a conspiratiei tinde sa uite de asa ceva cand da detalii despre cum a fost in desert facuta filmarea
si explicatia de ce nu am mai fost, tine si de costuri, ca sunt enorme, dar tine mai mult de tehnologie, sunt deja proiecte sa se faca o baza permanenta acolo, ca am avea ce resurse si ar fi o pista de lansare increbila catre alte planete din cauza gravitatiei slabe, dar tehnologia din 63 nu permitea decat simple misiuni de cateva ore, ceva mai permanent sau mai des nu era viabil, dar cum am spus, deja sunt in desfasurare proiecte, si se preconizeaza pana in 2018 sa avem o minibaza acolo

| Swifthammer a răspuns:

Of of of. Cand ma uit ce raspunsuri, ma ia jalea. Bun ma desteptilor, sa presupunem ca explicatia cu steagu din staniol e adevarata, de ce nu treceti si la celelalte subiecte? Cum ar fi :
1 - Temperatura din spatiu : in spatiu temperatura este 0 absolut, adica -273 grade C. Explicati-mi si mie cum un costum facut din 3 bucati de plastic si una de staniol poate rezista la astfel de temperaturi? Cu un astfel de costum nu rezisti nici 2 ore la polul nord, si rezisti in spatiu la astfel de temperaturi? A sa-mi zica unu ca Luna e luminata de Soare si ca e mai cald. Temperaturile pe Luna pot oscila ziua pana la 200 grade C, iar noaptea ajung si sub -100 grade C, deci imposibil sa poti rezista la asa ceva. Plus ca pana sa ajungi pe Luna este spatiu in care temperaturile sunt de -273 de grade.
2 - Unul din argumentele care m-a convins total este cel al radiatiei. Dupa cum stiti, in perioada razboiului rece Rusia detinea suprematia in acest domeniu. Ei declarau ca pentru a rezista radiatiei Soarelui un om trebuia sa fie inconjurat de jur imprejur de 2 metri de plumb! 2 metri de plumb este enorm, faceti un exercitiu de imaginatie sa va convingeti! Astfel ca niciun organism viu nu poate trece de Centura Wan Hallen din pricina campului electromagnetic al pamantului care slabeste si nu mai poate rezista radiatiei solare. Si ei au ajuns pe Luna cu un costum din 2 cm de aluminiu? Am flanele mai groase decat costumul lor.
3 - Luminile paralele. Puteti sa va uitati la 2 stalpi, 2 bare verticale, etc, si comparati-le. Umbrele create de lumina soarelui sunt paralele! In filmarile de pe luna apar umbre care nu sunt! Concluzia? Mai multe surse de lumina, si cum nu este decat un Soare in acest sistem solar inseamna ca aceste surse de lumina sunt puse de om! Prezenta unor reflectoare nu m-ar surprinde deloc, ba chiar ar intari ideea unui platou de filmare!
4 - Stelele. In filmarile lor, pe cer nu apare absolut nicio stea! Probabil imi va spune cineva ca nici pe Pamant nu vedem stelele intotdeauna, insa tin sa precizez ca acest lucru este datorita atmosferei care uneori, din pricina mai multor factori, face trecerea luminii de la stele aproape imposibila. Cum pe Luna atmosfera nu pune astfel de probleme, vederea stelelor ar fi trebuit sa fie chiar mai clara decat pe Pamant, insa cei ce au filmat acele scene au facut incredibila eroare de a uita acest detaliu crucial. Acesti oameni care vor ca noi sa credem ca ei au fost pe Luna erau atat de "destepti" incat au uitat acest mic detaliu de a ne reprezenta niste stele in filmarile lor. Amuzant nu?
5 - Un alt argument este cel tehnologic. In acea perioada, America pe langa Rusia era mic copil, ei abia faceau experimente pentru ridicarea de la sol a unei rachete, in timp ce rusii trimiteau primii oameni in spatiu. Si apoi ei i-au intrecut brusc, instantaneu si dintr-o data ajungand pe Luna. Nu va spune nimic?

Mai sunt si alte argumente insa acestea sunt probabil cele mai importante.

Pentru mine aselenizarea lunii este cea mai mare minciuna regizata vreodata! Au incercat sa prosteasca lumea cu niste imagini atat de prost regizate. Si culmea e ca multi prosti chiar au si crezut, exemple avem si aici. Sa dea Dumnezeu sa va vina mintea la cap, ceea ce ma indoiesc ca se va intampla, da, ma rog. Numai bine!

| klau95 explică (pentru Swifthammer):

Ai argumentat bine si f. explicit dar, ce vrei sa zici cu asta ca nu au fost deloc, cu exceptia anilor 63-69? dar ma intreb cum au regizat daca ei nu stiau cum e pe luna? sa fim seriosi.cel mai ciudat mi se pare ca Neil asta trebuie sa zica tot adv si probabil la zis demult...
Poate ma lamuresti mai bine ca vad ca sti sa explici happy Ms anticipat.

| AragorN88 a răspuns (pentru Swifthammer):

Uite aici toate argumentele teoriei conspiratiei explicate : http://en.wikipedia.org/wiki/Moon_landing_conspiracy_theories
E in engleza.

| Andrei7520152 a răspuns:

Au fost multe tentative inainte de apollo 11. Iar dupa A 11 au fost inca 5 aselenizari, ultima fiind in 1972. Era si cazul unei misiuni in care echipajul s-a intors din drum din cauza unei probleme tehnice, dar sa fiu al naibii daca mai tin minte care era...as risca sa spun 15 dar nah, e posibil sa gresesc. Sunt destule dovezi sa ateste ca au fost pe luna. Ma intreb daca si celalalte misiuni au fost filmate intr-un studio!? Deoarece au fost, pana la urma, 10 misiuni inainte de prima aselenizare, si inca 5 dupa, din care au adus zeci de ore de film, sute de fotografii, cateva kg de roca lunara, si urme mai mult decat convingatoare ale omului pe luna ( primul lander, urmele roverului, care btw au fost recent fotografiate de LRO ale agentiilor ESA si NASA parca). E o problema ceva mai complicata, dar pot spune aproape sigur ca americanii si rusii au fost pe luna (rusii au trimis un rover in 1970). Controversa cu aselenizarea exista din alte motive.

si in cazul in care nu ma credeti:
http://blogs.discovermagazine.com/......ed-by-lro/

http://www.gizmag.com/nasa-finds-lost-soviet-lunar-rover/15382/

| GodBlessYou a răspuns:

Mai sunt si oameni conspirationisti, care simt o placere daca cred in ceva uimitor, contribuie si paranoia...(destul de mult)

| klau95 explică (pentru Swifthammer):

Sal da-mi si mie id-u tau dac vrei.