| Parakeets a întrebat:

Chiar nu crede nimeni în vrăjitoare?
Nici în chestii ezoterice?
M-am certat cu cineva și mi-a tăiat aripile zicându-mi că nu sunt dovedite științific.
Păi, acum pe bune, frate, chiar totul în viața asta trebuie explicat prin știință? Chiar totul în Univers se explică doar prin știință? Au fost și excepțiile de la reguli. Iar alea nu le poți cataloga într-un tipar. Nici măcar în tiparul "miracolului". Sunt lucruri mai mult decât ce se vede cu ochiul liber și le explică știința noastră și matematica. Pe bune acum, nu-i așa? happy

Fosta mea colegă de la faculta mi-a spus că se apucă de citit în tarot. De învățat. A zis că o să-mi citească și mie. Mi-a zis și de o tipă super cunoscută prin online. O altă prietenă cu care mai ies din an în Paște, mi-a zis când am ieșit că a fost la o doamnă, și i-a spus că vedea efectiv cum iese cu o fată prin oraș, că nu stă mult și că apoi fiecare se întoarce la casa ei. Îi expunea cum mai ieșeam noi din an în Paște. M-a înfiorat. Parcă și zicea ceva de orez sau cafea sau bob de nu știu ce, că citea în ele. Un alt cunoscut ce avea depresie mi-a spus că i-au spus șamanii că el orice ar face, veșnic nu va fi fericit, că mereu va avea un vid interior. Iar cel mai grăitor, mătușica mi-a povestit cum la ea la biserică vine o măicuță care l-a cunoscut pe Satan. Și nu doar mătușica crede asta, o putea minți măicuța, ați zice, dar povestea măicuței și a mătușicii mele, e coroborată și de alte doamne de acolo de la biserică ce o cunoscu pe măicuță și pare-se ar fi stat cu ea în timpul demonizării, îi povesteau doamnele acelea chiar mătușii mele că au stat cu ea în timpul acela, și că le era până și lor frică deși ele se rugau, să nu le facă și lor ceva. Și din tot ce mi-a spus mătușica, ce la rândul lor doamnele i-au povestit ei, ziceau că se dădea măicuța cu capul de pereți și se târa pe jos. Femeile fiind martore. Fiind cunoscutele mătușicii mele și măicută venind și azi la Biserică la mătușa. Măicuța i-a povestit mătușii mele, deoarece ea cum e caldă și sociabilă se bagă repede în vorbă cu lumea. Și doamna aceea, măicuța i-a povestit cum a rămas și cu hematoame la cap din cauza loviturilor de pereți. Nu o puteți băga la "schizofrenie" deoarece ea acum vine la Biserică normală și nu a luat tratament pentru schizofrenie. Acum e operată pe cap, dar e bine și vine încă la Biserică la mătușica. Iar doamnele de acolo, amicele/cunoscutele tot ale mătușicii, au fost martore. Ce știință explică asta?
Iar mătușica nu m-ar minți doar pentru că știe că mi plac mie poveștile sataniste. Ci mi-a zis chiar ca să am grijă. Că mă auzea că spun mereu că visul meu e să-l văd pe Satan. Și mă vedea dezamăgită că God nu-mi îndeplini dorința. Și mi-a zis că să am grijă ce-mi doresc, să nu mai spun asta că pot atrage asta. Și că într-o bună zi Dumnezeu chiar mi-ar putea îndeplini dorința. Și apoi mi-a trântit povestea. Și ca să fie totul și mai creepy, mi-a zis că ea chiar ar vrea să merg o dată cu ea ca să aud povestea chiar de la sursă, din gura măicuței, că a zis că îi e milă, mătușii mele de măicuță, după tot ce a pățit, dar și că i-ar plăcea să merem împreună și să-i ascultăm povestea.
Mai spuneți voi ceva la asta?
Chiar poate explica știința tot?

Răspuns Câştigător
| Smmo a răspuns:

Nu poate explica stiinta tot, dar nici ea nu e fixa, stiinta de la un secol la altul isi ajusteaza teoriile, uneori drastic. Pe de alta parte, sunt unii in zilele noastre care nu cred nici ca poti lua BTS prin sex, cu toate dovezile stiintei.
Se spune ca cel mai mare truc al diavolului a fost sa ne faca sa credem ca nu exista. Pentru unii chiar a reusit. Pentru cei care cred ca nu exista.
Pe de alta parte, ceea ce vrei tu sa afli nu prea poti sti decat cotrobaind prin locuri primejdioase. Pentru maicuta aceea nu mai sunt indoieli, sunt certitudini, dar nu cred ca ar dori cuiva sa treaca prin ce a trecut ea ca sa aiba certitudinile acelea. Nici eu nu iti doresc. Nu il vezi? Ii vezi efectele. La ce ti-ar folosi sa ii vezi una din miile sau miliardele de inchipuiri de duh? Cam tot ce este prin lume este presarat cu lucrarile lui. Ispita placerilor alimentare, sexuale, televizorului, internetului, ghicitului, ispita tristetii, ispita dezamagirii, a certurilor, a barfei, dependentele de orice fel, orgoliile, lacomia, razboaiele, atatea feluri de actiuni ilegale si imorale, de la cine sunt? Doar de la om? Hm... Mai mult de atat nu este bine pentru tine, om bun si inca relativ liber sa stii si sa vezi.
Despre niste amagiri mai mult sau mai putin moderne: Dionysios Farasiotis - Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie
Ai incredere in ceea ce scrie in Evanghelii, orienteaza-te mai mult spre partea pozitiva si caut-o pe aceea. "Iisus I-a zis: Pentru că M-ai văzut ai crezut. Fericiţi cei ce n-au văzut şi au crezut!"

35 răspunsuri:
| Sophieka a răspuns:

Sunt prea obosita sa citesc dar vrajiile si blestemele exista... Sunt energie provenita din intentie, cuvinte si emotii/e.
Cauta pe Youtube, sunt persoane care vorbesc despre aceste fenomene ca de exemplu in emisiunea Lumea nevazuta sau emisiunea unde sunt invitati Mihai Voropchievici si Lidia Fecioru

| Parakeets explică (pentru Sophieka):

Mulțumesc! happy

suntserios
| suntserios a răspuns:

"Chiar totul în Univers se explică doar prin știință? "

Da. Punct.

| nevermind1234 a răspuns:

Pe vremuri lumea credea in așa ceva pentru ca nu se cunoșteau infinit de multe boli si afecțiuni si simptomele/manifestările lor. De ce s-a operat la cap individa aia? de la niște lovituri? Nu, sigur avea ceva probleme la creier (nu boala mintală, ci vreun accident vascular, vreo tumoare, etc). De-a lungul timpului știința a explicat mare parte din fenomenele astea "supranaturale". Trebuie doar sa cauți informații si răspunsuri in cărți sau pe site-uri de specialitate. Cât despre vraji si blesteme, dacă crezi in ele si ești o fire slaba, vei fi predispus la tot felul de întâmplări negative si poți spune, da sigur, cineva mi-a făcut vraji. Lumea ca sa nu se responsabilizeze pentru greșelile pe care le face, mereu da vina pe "forțele nevăzute".
Suntem in 2023, informația e la putere. trebuie numai sa o cauți.

| StoicAnalysis a răspuns:

Da. prin stiinta. Nu exista vraji, blesteme sau citit in tarot sau mai stiu eu ce. Toate astea sunt porcarii. Gndeste-te ca in anii 1800, daca te vedea cineva cu telefonul mobil care se miscau imaginile pe el, erai ars pe rug din prima pentru vrajitorie si ca te-ai combinat cu satan rolling on the floor). Lumea atunci nu stia de legea lui Ohm, sau de principiul electromagnetic. Nu existau nici medicamente cine stie ce. Daca aveai pe timpul ala raceala, deja erau sanse de 50/50 sa mori, de aia se facea copii la greu, pentru supravietuire. Asa cum atunci nu se puteau explica multe lucruri si erau considerate magie, asa si in zilele noastre. Tot ceea ce nu cunoastem si o categorisim la magie, samanism si satan, sunt de fapt chestii pe care noi nu le-am descoperit inca.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ce nu e explicat INCA ar putea fi considerat semi-ezoteric, asa... In rest, e psihologie, manipulare, probabilitati si statistica.

| Dismally a răspuns:

Cred in vraji dar nu cele pe care le vezi prin filme si carti, in vrajile reale. Ce descrii tu cu ghicitul intra la divinatie, este altceva, nu are treaba cu magia.

| blackann a răspuns:

Multe fabule

| Parakeets explică (pentru Dismally):

Sincer da, nici eu nu cred în vrăjitoria din filme, că dărâmă ăia case și fac tornade laughing) Dar ceva acolo la nivel karmic și demonic există. happy Un fel de energie cum zisă userul Sophieka. happy
Iar cât de tarot, sincer Dumnezeu nu le vede cu ochii buni și zice că ar fi ori sataniste ori chiar doar minciuni. Acum nu știu ce să cred, unii oameni au prevăzut totuși moartea cu ajutorul lor. laughing)

| Parakeets explică (pentru suntserios):

Ooo, nu cred. Chiar nu cred. Și-mi exprim foarte serios acest punct de vedere. Punct. happy
Sper să nu mă înjurați domnule SuntSerios. laughing)
Sper că ați citit tot ce am scris. Mătușa mea nu minte și nu a vorbit cu oameni dubioși. Ci cu o măicuță ce vine la ea la Biserică. Dacă nu credeți asta, chiar înseamnă că da, apocalipsa are dreptate, Dumnezeu are dreptate, orice ar face sau orice dovezi ar arăta Dumnezeu, voi nu mai credeți oameni buni. sad Și aici mă refer la cât mai general, nu doar la dv. Oamenii s-au îndepărtat de El. Nu mai cred.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Parakeets):

Eeee, pai daca a zis o maicuta de la biserica da-o incolo de stiinta nu?

| Parakeets explică (pentru nevermind1234):

Păi informația e și despre Dumnezeu chiar multă și totuși o evităm din n motive.
Cred în boli, dar aia că totul poate fi explicat doar prin boli mi se pare exagerat. Am încredere deplină în mătușa mea, e oleacă îndoctrinată, n-am ce zice, dar la povestea asta nu am cum să-i spun pas. Și da chiar o să merg cu ea ca să aud pe viu treaba asta. Și "individa" e totuși o măicuță, hai să ne adresăm frumos la adresa oamenilor în sultană. Nu zic că nu șad monștri și pe acolo. Dar totuși un minim respect arătat lor, ni-l arătăm de fapt nouă.
Și da, crede-mă am citit mult despre posedări vs epilepsie. Unii susțin că de fapt "demonizările" astea ar fi epilepsie + schizofrenie. La unii da, dar la alții parcă e prea mult. Uită-te doar la pozele astea. Poți să ai o boală chiar dusă la extrem, poți suferi de retard mintal și să-ți bei urina, poți experimenta multe, dar oricum ar fi, cazul tipei ăsteia e too much de digerat doar prin știință. Părerea mea.

https://youtu.be/sq2Ndb87x_8

P.S. nu mă interesează fimele făcute pe baza ei, ci cazul fetei. Fata asta era albă și a ajuns vânătă din cauza loviturilor. Oricum ai da-o, există oameni care chiar nu mai văd capătul și se sinucid, dar să trăiești ca un om mort viu și să-ți mai și aplici singur atâtea torturi, trebuie să fim noi nebuni să nu credem. Dar mă rog, nu încerc pe nimeni să conving de nimic. Până și Dumnezeu a zis că oamenii rătăciți nu ai cum să i aduci pe calea cea adevărată a credinței. E suficient ca eu să cred și mai ales da, eu una încă susțij că vreau să experimentez posedarea. Sau măcar să-l cunosc și pe Satan. Pe Dumnezeu l-am văzut chiar l-am văzut în propriile mele frici pe care eu nu aș fi fost în stare să le depășesc vreodată și uite că după 7 ani mergând la Prislop(acolo da, loc sfânt) și rugile evlavioase ale mătușilor mele minunea mea chiar s-a întâmplat. Și care crezi că era minunea mea? Pur și simplu să am un job. Și după 7 ani da s-a întâmplat. Când până și eu renunțasem, ba chiar îmi închipuiam trăind din venitul mamei până murea apoi să mă sinucid ori să fiu homeless. Așa că nu știu în ce credeți voi, dar dacă aici nu e Dumnezeu, păi atunci cine e? Că eu tot aceeași persoană am rămas. Introvertă, tăcută, chiar fraieră, ba funny e că la fiecare vechi job la care mă duceam și mă luptam să rezist, dar nu o făceam de ce crezi că plecam? Doar din simplul motiv că mă simțeam inadecvată și proastă și anul ăsta de-o dată am prins curaj și am rezistat. Nici măcar nu am mai avut frica de avorbi în public, jobul meu fiind de a vorbi în fața unui public, elevii, aveam frica de a nu fi judecată de colegi, ce dă vezi, colegii ba chiar mi-au pus o mică grimasă când au auzit că am 27 de ani și nu am prea lucrat și cu toate astea m-a durut o clipă apoi am rămas la job. Și eu sunt aceeași tipă cu feelingul că nu sunt suficientă și că nu am ce să caut în lume, dar pentru prima dată am luptat fără gânduri, doar am luptat. Dacă aici nu a fost God, nu știu frate, cine dracu a fost?

| Parakeets explică (pentru StoicAnalysis):

Știința da, există, dar de ce vrem să depărtăm totuși știința de Dumnezeu?
Ok, aia cu tarotul sincer nici eu nu cred. happy Deși unii ghicesc adevărul și aici. Dar aia e. Nici eu nu cred. E doar o distracție și atât. Nu știu în schimb cât să cred în Ouija. laughing)
Dar are mătușica mea o vorbă. Dumnezeu de fapt ne-a lăsat să descoperim doar cât a vrut El. Chiar dacă noi credem că am atins infinitul și nemurirea sau totul, e doar o iluzie, tot Dumnezeu cunoaște totul. Cât despre medici și medicină, Dumnezeu cel puțin nu o neagă. Și toate au fost date cu un rost. Dar să spunem că știința există fără Dumnezeu mi se pare greșit. Asta e de fapt problema. Iar legat de rău, da, am văzut că nihiliștii dacă nu cred în bine nu cred nici în rău. Dar binele nu prea există de fapt fără rău, la fel cum nici răul fără bine. Iar așa că dacă Dumnezeu există, există și Satan. Eu așa cred și nu-mi schimb părerile și nu sunt nici de aia care nu citesc. Ba chiar citesc și despre medicină și despre spațiu și despre tot. Și la origini eu una chiar nu sunt o persoană curioasă, dar tocmai de când am început să mă izolez și să nu prea am ce face dar și să încep să aud de Dumnezeu am început și să-mi pun întrebări. Dacă El chiar există și cum există. Evident că mă atrage încă mai mult răul și întrebarea dacă el există, dar și Dumnezeu e fain și da, chiar va fi fain când vom afla adevărul. Deocamdată bănuim cel mult că nu ar exista, dar nu putem nici concret să spunem că El da, chiar nu ar exista. E exact cum spui tu, încă nu știm totul, deși pare că vrem să știm totul.

| Parakeets explică (pentru suntserios):

Dacă am râs la acest ușor sarcasm, e clar. Cred că nici eu încă nu sunt pe deplin convinsă că există. laughing)
Dar la cercetările mele din umbră nu renunț. Ăsta e visul și țelul meu, să mă conving că atât Lumina cât și Intunericul, binele și răul există. laughing)

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Parakeets):

Nu e o indepartare... Adica tot ce vreau sa zic este ca nu tot ce nu ne putem explica, este legat de supranatural... Ci doar ceva ce nu am descoperit.

| Parakeets explică (pentru blackann):

Tu ai citit tot Blackanne?!winking
Ai citit când am spus că cineva viu și din familia mea mi-a povestit ceva ce i s-a povestit de la sursă direct, care acea sursă e vie și merge pe două picioare după ce a cunoscut moartea. Și sursa nu e unica, mai sunt alte surse conexe care au stat lângă sursă, în timp ce i se citea. Cam dubios aici să nu crezi.
Chiar am să-i zic mătușicii să mă ducă la acea măicuță. Iar dacă ceea ce susține mai e și adevărat. Păi cred că încep să-mi schimb percepția despre ale mănăstirii, acolo pentru că e prea multă virtute e mai sigur pentru a-l întâlnit pe mister Lucifer. Cred că o să mă hirotonisesc în final. Cred că ăsta e scopul meu de fapt pe Pământ sunt prea atrasă de lumea aia mai mult decât de asta. Plus că dacă ajung la mănăstire tot pot studia și știința, filosofia, metafizica, acolo am mai mult timp liber. Părintele Arsenie Boca era călugăr și nu l-a împiedicat nimeni să nu facă și medicina și chiar din ce am înțeles mai și recomanda tratamente oamenilor ce-i călcau pragul cu diverse boli. Cred că am căutat greșit până acum, scopul meu în viață. laughing)
Offf, Blackanne, sper doar să nu mi interzică accesul la TPU dacă mă duc la mănăstire laughing) trebuie să declar lumii tot ce voi cunoaște din spatele ușilor.
Așa că, nu mai fi sceptic. happy

| nevermind1234 a răspuns (pentru Parakeets):

Uite eu ca sa fiu sinceră, sunt atee. nu cred in dumnezeu, dar știu că atunci când te ancorezi într-o credință/idee/doctrină cu speranță, vei primi ceea ce crezi. Poți sa crezi in d-zeu, in buda, allah, in superstiții, sau în tine însăți. Totul e valabil. Daca crezi cu tărie, vei primi ajutor sa obții ceea ce îți dorești. La fel si cu satan, blesteme, vrăjitorii. Dacă te lași pradă unor emoții ele se vor manifesta cumva in viața ta. Daca sunt pozitive (de la d-zeu de ex) vei experimenta chestii pozitive. Daca in schimb te abandonezi fricii, inconștient te vei trezi făcând totul pe de-a-ndoaselea, ca si când blestemele/superstițiile alea ar avea vreo putere reală. nu o au. tu le-o cedezi. Daca crezi in dumnezeu si nu te temi de satan sa zicem, nu prea ai cum sa dai ochii cu el. el e o manifestare a starilor negative, a gândurilor sumbre, etc. Eu zic eu viața e o oglinda a gandurilor noastre pur si simplu. Ai incredere in capacitățile tale, in tine, in viitor, si viața îți va surâde. Vei fi pregătită sa observi toate oportunitățile, toate ușile deschise. Dacă te inchizi in tine si îți repeți ca nu ești pregătită, adecvată, etc, atunci "functionezi" in mod eronat, nu te poți concentra pe ceea ce faci si îți vei confirma singura temerile.
Incerc aa ajut la modul cum vad eu lucrurile. fara supărare. doar ca simt ca viața e mai simpla văzută așa :" orice crezi tu e adevarat. dacă crezi in bine vei intalni mai mult bine. daca crezi in rău vei intalni mai mult rău."

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Chiar nu crede nimeni în vrăjitoare? Eu, da. De fapt, sunt eu însumi vrăjitor.
Ce știință explică asta? Psihiatria. Sindrom de histerie clasică. Simplu, lipsă acută de știi tu ce, dar nu mă lasă roboțelul să spun cu voce tare.
Mai spuneți voi ceva la asta? Da, lumea e cum ni se pare. Dumnezeu, Satan și alți comisari.

| Parakeets explică (pentru sadrian46):

Domnule Sadrian, nu glumesc să știți. Vă credeam deschis la orice idee. happy Ați spun să sunteți medium sad Nu pricep. sad

Răspuns utilizator avertizat
| Sophieka a răspuns:

Acum ca am citit totul...Cred ca trebuie sa fi un mare prost sau hanticapat mintal sa spui ca vrei sa il intalnesti pe demon ca nu ti se indeplinesc tie niste rahaturi de vise pe care fie nu le meriti, fie nu faci nimic pentru ele.

| Dismally a răspuns (pentru Parakeets):

Nu Dumnezeu are o problema cu ghicitul si restul practicilor oculte ci oamenii care au pus bazele crestinismului, pentru ca astfel de practici sunt cu cateva zeci de mii de ani mai vechi decat crestinismul.
Da, exista anumite energii care ne pot influenta si exista personae care stiu sa se foloseasca de aceste energii - poti sa le spui si spirite, zeitati etc. sunt acelasi lucru pana la urma indiferent cum le numesti. Ele exista printe noi si ne pot influenta viata in bine sau rau, acum originea lor nu este cea pe care o crede majoritatea oamenilor dar asta e alta poveste. Si nu, nu sunt demoni, nu exista demoni asa cum sunt ei vazuti de religia crestina happy

| blackann a răspuns (pentru Parakeets):

Mergi la calugarul ciprian din sihastria, o sa-ti dea lumea peste cap. eu am stat 10 ore la coada cu cineva care voia sa fie exorcizat (dar el nu face d-astea) asa ca am intrat daca tot am stat atatea ore acolo. recomand

| kGeorge a răspuns:

Atatea idei as putea sa insir pe subiectul asta, dar nu le pot pune in ordine.
Am sa spun doar atat. Nu exista, vrajitorie, blesteme, citit in cai verzi pe pereți. Cine refuza sa lase chestiile astea deoparte si sa aleaga stiința, refuza sa evolueze.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cat timp doar religiosii vad chestii paranormale si ateii nu, e destul de clar ca sunt iluzii auto induse care nu servesc la nimic, doar la dezvoltarea paranoiei si schizofreniei

| doctorandus a răspuns:

Fundatia Randi (JREF) a pus cateva zeci de ani o miza (premiu) de un milion de dolari oricui dovedeste in mod obiectiv puteri paranormale (asta incluzand homeopatia). Nu a luat nimeni acel milion.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Parakeets):

Nici eu nu am glumit deloc. Dacă nu ai înțeles sau nu ai vrut să înțelegi ce am transmis, este treaba ta, nu a mea, dacă pricepi sau nu.

| Parakeets explică (pentru kGeorge):

Eu aleg să cred în știință, dar aleg să cred că știința e dată tot de Dumnezeu nu o venit Big-Bang-ul să o creeze. Sau dacă voi crede și asta, voi crede de fapt că Big-Bang-ul e tot Dumnezeu. happy Apoi cred că dacă binele - Dumnezeu există, automat nu poate exista fără rău - Satan.
Cam sub forma asta cred eu în știință. Și e bine zis că nu am avansat. Dar că trebuie, deoarece știința va arăta totul abia când va demonstra că Dumnezeu există. Sincer încă recunosc că-s abia la citit de Biblie, așa că nu am ajuns să studiez și știința lui Dumnezeu. Dar cred că pe aici prin online au fost vehiculate și idei prin care știința ar fi putut demonstra cu legi astronomice și metafizice existența Lui.

Însă eu ca bunicuța aia din Biblie de care tot se amintește prin citatul ăla parcă "mântuiți cei ce n-au văzut și au crezut" mă rezum la cele mai înțelese minții mele oricum slabe și micuțe laughing) dovada vie, humans, îi asta, încălzirea globală. Dar cel mai grav, toate nebuniile din ultima vreme (cutremure/războaie/pandemii/inundații ca la prima Apocalipsă, fenomene stranii, iarnă în vară și vară în iarnă, ba chiar inversarea polilor aproape. Unde trebuie să fie frig e cald și unde trebuie să fie cald e frig. Din tot iar cel mai grăitor e că a doua oară se spune că venirea Lui va fi prin foc. Prima dată a fost prin apă, încălzirea globală e cheia. happy

| kGeorge a răspuns (pentru Parakeets):

Stiința neaga existenta lui Dumnezeu.
Inca nu stim cum a aparut lumea, cum se poate ca din nimic sa apara totul, dar facem progrese in fiecare zi.
Bine fara rau si invers nu se poate. Oricine cauta sa traiasca, va face la un moment dat un rau. Chiar si taiatul unui copac pentru a-l arde si de a obtine caldura sau omoratul unui animal pentru a-l manca e un rau. Un om 100% bun nu exista.
Oamenii cred in Dumnezeu pentru ca in lumea asta exista concepte care nu pot fi explicate, cel putin nu acum. Si e mai usor sa puna chestiile astea in mana lui Dumnezeu, o fiinta omni-potenta, prezenta, scienta. De exemplu, atunci cand a aparut ciuma, oamenii credeau ca este o razbunare a celui de sus pentru pacatele lor, si unii credinciosi se biciuiau pe spate ca sa ii se faca mila.
Bine-inteles, in ziua de azi daca ai face asta, ai fi considerat nebun, dar pe atunci, chestiile astea erau acceptate, pentru ca oamenii nu stiau de ce se intampla, si cum sa le rezolve, asa ca se rugau ca un mos imaginar cu putere sa le rezolve pentru ei.
Toate "nebuniile" din ultima vreme sunt ori dezastre naturale, ori conflicte etc, dar e greu sa explici asta oamenilor care au crescut cu ideea asta. Imagineaza-ti sa te duci la bunica-ta si sa ii spui ca nu exista Dumnezeu, iese cu bataie.
Incalzirea globala este rezultatul industrializarii, foamea dupa bani, si este o idee usor de explicat prin stiinta, nu e voia din cer a mosului. Si tot asa, ai prins tu ideea...

| DeMicUnCălător a răspuns:

Totul este lăsat la voi intrerpretării.
Miliarde de oameni care intrerpretează experiențele personale in miliarde de feluri și apoi le impărtășesc in miliarde de locuri după care miliarde de oameni le cred și le intrerpretează din nou in felul lor,,