Nu poate explica stiinta tot, dar nici ea nu e fixa, stiinta de la un secol la altul isi ajusteaza teoriile, uneori drastic. Pe de alta parte, sunt unii in zilele noastre care nu cred nici ca poti lua BTS prin sex, cu toate dovezile stiintei.
Se spune ca cel mai mare truc al diavolului a fost sa ne faca sa credem ca nu exista. Pentru unii chiar a reusit. Pentru cei care cred ca nu exista.
Pe de alta parte, ceea ce vrei tu sa afli nu prea poti sti decat cotrobaind prin locuri primejdioase. Pentru maicuta aceea nu mai sunt indoieli, sunt certitudini, dar nu cred ca ar dori cuiva sa treaca prin ce a trecut ea ca sa aiba certitudinile acelea. Nici eu nu iti doresc. Nu il vezi? Ii vezi efectele. La ce ti-ar folosi sa ii vezi una din miile sau miliardele de inchipuiri de duh? Cam tot ce este prin lume este presarat cu lucrarile lui. Ispita placerilor alimentare, sexuale, televizorului, internetului, ghicitului, ispita tristetii, ispita dezamagirii, a certurilor, a barfei, dependentele de orice fel, orgoliile, lacomia, razboaiele, atatea feluri de actiuni ilegale si imorale, de la cine sunt? Doar de la om? Hm... Mai mult de atat nu este bine pentru tine, om bun si inca relativ liber sa stii si sa vezi.
Despre niste amagiri mai mult sau mai putin moderne: Dionysios Farasiotis - Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie
Ai incredere in ceea ce scrie in Evanghelii, orienteaza-te mai mult spre partea pozitiva si caut-o pe aceea. "Iisus I-a zis: Pentru că M-ai văzut ai crezut. Fericiţi cei ce n-au văzut şi au crezut!"
Nu, te inseli: stiinta n-are nicio idee daca Dumnezeu exista sau nu. Existenta lui Dumnezeu nu este o problema a stiintei.
Nu-mi schimb părerea, domnule Doctorandus. Nu mi-o schimb la naiba. Dar nu voi deveni nici fanatică, cel puțin nu cu alți nemuritori și sufletele lor. Fiecare să creadă ce vrea. Chiar și dacă voi alege vreodată fanatismul, îl voi alege doar pentru mine. Însă...
Spune la Biblie că "Omul care l-a învățat și pe altul despre Dumnezeu, sau chiar îi salvează sufletul, se mântuiește." Așa că, dacă tot nu am reușit pe alții să-i aduc la El, dar măcar am vociferat, sper să țină El cont. Oricum la final, oricum aș fi, tot El va știi adevărul. Dacă am vorbit despre El în van, fariseic sau fanatic sau pur.
Nimic din New age nu e făcut prin puterea omului.
Vizualizări, mantrele, afirmațiile și restul doar te bagă pe o anumita frecvență, sunt niște duhuri, un fel de "te închini mie, îți dau lumea"
Însă pe mine mătușa mai m-a învățat că dacă eu te fac și pe tine să crezi sau te "învăț" în ale credinței, mă mântuiesc și eu și tu. Deci de ce nu aș avea dublu de câștigat. Evident că adevărul îl știu, că nu voi convinge pe nimeni de nimic. E pecetluit oricum. Nici nu se știe dacă și eu voi ajunge. Dar nu-mi pierd speranța, orice ar fi.