| Parakeets a întrebat:

Chiar nu crede nimeni în vrăjitoare?
Nici în chestii ezoterice?
M-am certat cu cineva și mi-a tăiat aripile zicându-mi că nu sunt dovedite științific.
Păi, acum pe bune, frate, chiar totul în viața asta trebuie explicat prin știință? Chiar totul în Univers se explică doar prin știință? Au fost și excepțiile de la reguli. Iar alea nu le poți cataloga într-un tipar. Nici măcar în tiparul "miracolului". Sunt lucruri mai mult decât ce se vede cu ochiul liber și le explică știința noastră și matematica. Pe bune acum, nu-i așa? happy

Fosta mea colegă de la faculta mi-a spus că se apucă de citit în tarot. De învățat. A zis că o să-mi citească și mie. Mi-a zis și de o tipă super cunoscută prin online. O altă prietenă cu care mai ies din an în Paște, mi-a zis când am ieșit că a fost la o doamnă, și i-a spus că vedea efectiv cum iese cu o fată prin oraș, că nu stă mult și că apoi fiecare se întoarce la casa ei. Îi expunea cum mai ieșeam noi din an în Paște. M-a înfiorat. Parcă și zicea ceva de orez sau cafea sau bob de nu știu ce, că citea în ele. Un alt cunoscut ce avea depresie mi-a spus că i-au spus șamanii că el orice ar face, veșnic nu va fi fericit, că mereu va avea un vid interior. Iar cel mai grăitor, mătușica mi-a povestit cum la ea la biserică vine o măicuță care l-a cunoscut pe Satan. Și nu doar mătușica crede asta, o putea minți măicuța, ați zice, dar povestea măicuței și a mătușicii mele, e coroborată și de alte doamne de acolo de la biserică ce o cunoscu pe măicuță și pare-se ar fi stat cu ea în timpul demonizării, îi povesteau doamnele acelea chiar mătușii mele că au stat cu ea în timpul acela, și că le era până și lor frică deși ele se rugau, să nu le facă și lor ceva. Și din tot ce mi-a spus mătușica, ce la rândul lor doamnele i-au povestit ei, ziceau că se dădea măicuța cu capul de pereți și se târa pe jos. Femeile fiind martore. Fiind cunoscutele mătușicii mele și măicută venind și azi la Biserică la mătușa. Măicuța i-a povestit mătușii mele, deoarece ea cum e caldă și sociabilă se bagă repede în vorbă cu lumea. Și doamna aceea, măicuța i-a povestit cum a rămas și cu hematoame la cap din cauza loviturilor de pereți. Nu o puteți băga la "schizofrenie" deoarece ea acum vine la Biserică normală și nu a luat tratament pentru schizofrenie. Acum e operată pe cap, dar e bine și vine încă la Biserică la mătușica. Iar doamnele de acolo, amicele/cunoscutele tot ale mătușicii, au fost martore. Ce știință explică asta?
Iar mătușica nu m-ar minți doar pentru că știe că mi plac mie poveștile sataniste. Ci mi-a zis chiar ca să am grijă. Că mă auzea că spun mereu că visul meu e să-l văd pe Satan. Și mă vedea dezamăgită că God nu-mi îndeplini dorința. Și mi-a zis că să am grijă ce-mi doresc, să nu mai spun asta că pot atrage asta. Și că într-o bună zi Dumnezeu chiar mi-ar putea îndeplini dorința. Și apoi mi-a trântit povestea. Și ca să fie totul și mai creepy, mi-a zis că ea chiar ar vrea să merg o dată cu ea ca să aud povestea chiar de la sursă, din gura măicuței, că a zis că îi e milă, mătușii mele de măicuță, după tot ce a pățit, dar și că i-ar plăcea să merem împreună și să-i ascultăm povestea.
Mai spuneți voi ceva la asta?
Chiar poate explica știința tot?

Răspuns Câştigător
| Smmo a răspuns:

Nu poate explica stiinta tot, dar nici ea nu e fixa, stiinta de la un secol la altul isi ajusteaza teoriile, uneori drastic. Pe de alta parte, sunt unii in zilele noastre care nu cred nici ca poti lua BTS prin sex, cu toate dovezile stiintei.
Se spune ca cel mai mare truc al diavolului a fost sa ne faca sa credem ca nu exista. Pentru unii chiar a reusit. Pentru cei care cred ca nu exista.
Pe de alta parte, ceea ce vrei tu sa afli nu prea poti sti decat cotrobaind prin locuri primejdioase. Pentru maicuta aceea nu mai sunt indoieli, sunt certitudini, dar nu cred ca ar dori cuiva sa treaca prin ce a trecut ea ca sa aiba certitudinile acelea. Nici eu nu iti doresc. Nu il vezi? Ii vezi efectele. La ce ti-ar folosi sa ii vezi una din miile sau miliardele de inchipuiri de duh? Cam tot ce este prin lume este presarat cu lucrarile lui. Ispita placerilor alimentare, sexuale, televizorului, internetului, ghicitului, ispita tristetii, ispita dezamagirii, a certurilor, a barfei, dependentele de orice fel, orgoliile, lacomia, razboaiele, atatea feluri de actiuni ilegale si imorale, de la cine sunt? Doar de la om? Hm... Mai mult de atat nu este bine pentru tine, om bun si inca relativ liber sa stii si sa vezi.
Despre niste amagiri mai mult sau mai putin moderne: Dionysios Farasiotis - Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie
Ai incredere in ceea ce scrie in Evanghelii, orienteaza-te mai mult spre partea pozitiva si caut-o pe aceea. "Iisus I-a zis: Pentru că M-ai văzut ai crezut. Fericiţi cei ce n-au văzut şi au crezut!"

35 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns (pentru kGeorge):

Nu, te inseli: stiinta n-are nicio idee daca Dumnezeu exista sau nu. Existenta lui Dumnezeu nu este o problema a stiintei.

| Parakeets explică (pentru doctorandus):

Nu-mi schimb părerea, domnule Doctorandus. happy Nu mi-o schimb la naiba. Dar nu voi deveni nici fanatică, cel puțin nu cu alți nemuritori și sufletele lor. Fiecare să creadă ce vrea. Chiar și dacă voi alege vreodată fanatismul, îl voi alege doar pentru mine. Însă...
Spune la Biblie că "Omul care l-a învățat și pe altul despre Dumnezeu, sau chiar îi salvează sufletul, se mântuiește." Așa că, dacă tot nu am reușit pe alții să-i aduc la El, dar măcar am vociferat, sper să țină El cont. Oricum la final, oricum aș fi, tot El va știi adevărul. Dacă am vorbit despre El în van, fariseic sau fanatic sau pur. happy

| kGeorge a răspuns (pentru Parakeets):

De aceeasi parere, fiecare are experientele lui, si judeca cum crede de cuviinta. Ce rost are sa te certi cu altii si sa duci dispute interminabile doar ca sa iti justifici credinta? Crezi in ce vrei, nu trebuie sa dai sau sa ceri explicatii altuia.

| Jus7t a răspuns:

Nimic din New age nu e făcut prin puterea omului.
Vizualizări, mantrele, afirmațiile și restul doar te bagă pe o anumita frecvență, sunt niște duhuri, un fel de "te închini mie, îți dau lumea"

| Parakeets explică (pentru kGeorge):

Însă pe mine mătușa mai m-a învățat că dacă eu te fac și pe tine să crezi sau te "învăț" în ale credinței, mă mântuiesc și eu și tu. Deci de ce nu aș avea dublu de câștigat. Evident că adevărul îl știu, că nu voi convinge pe nimeni de nimic. E pecetluit oricum. Nici nu se știe dacă și eu voi ajunge. Dar nu-mi pierd speranța, orice ar fi.