| christian a întrebat:

Cine este Dumnezeu pentru tine? Un "bau-bau" de care te temi si de care-ti este frica sau un prieten pe care te straduiesti sa nu-L dezamagesti?

Răspuns Câştigător
| joy a răspuns:

Dumnezeu este un prieten si un protector al meu personal. E normal sa ai frica de el, sa incerci sa nu-I esie din Voie. Daca nu mi-ar fi frica de el as pacatui cat m-ar tine!
Iar No God, cum sa-ti dea Dumnezeu un semn de viata cand tu l-ai negat tot timpul? L-ai cautat vreodata sincer si nu l-ai gasit? Tind sa cred ca ti-a tras multe semnale si ti-a trimis dovezi de iubire dar tu esti prea orb sa vezi asta.Chiar si pe site ai avut sansa sa afli mai multe despre El, dar tu l-ai luat in deradere, l-ai negat si L-ai blasfemiat. Tu ai ales.

37 răspunsuri:
| Parintele a răspuns:

Pentru mine d-zeu este bau-bau din copilarie care nu mi-a dat nici un sem de viata niciodata, care nu si-a dovedit existenta niciodata si care pentru unii este un amestec de bau-bau cu tata bun si rau legat cu respect din cauza fricii, un tata iubitor care te invata cum sa ucizi, cum sa fii antisemit, cum sa devi o planta, cum sa nu respecti femeia.

| Parintele a răspuns:

JOY...cand eram mic eram f credincios. dar in timp m-am prins ca e o manevra la mijloc si ca ceva nu e in regula.

| Parintele a răspuns:

Harciog ce e prolixul asta?! fa-te inteles...

Anna
| Anna a răspuns:

Pentru mine este prieten, confident, un Tata iertator si drept care ma iubeste si pedepseste pacatul-deoarece El este sfant si pacatul este impotriva naturii Lui.De Dumnezeu mi-e teama in sensul ca intr-o zi o sa fiu trasa la raspundere pentru faptele, gandurile si vorbele mele nepotrivite dar in acelasi timp ma straduiesc sa nu-L dezamagesc, desi de prea putin ori imi iese.

RaduCiocan
| RaduCiocan a răspuns:

Pentru mine e personajul fictiv favoritwinking

eileen
| eileen a răspuns:

Bineinteles ca trebuie sa te temi de Dumnezeu, nu te poti trage de sireturi cu El, dar de asemenea, nu trebuie sa il vezi doar ca pe un Dumnezeu atotputernic ci si ca pe un prieten cu care ai o relatie personala.

| juniper a răspuns:

Dumnezeu este celalalt prieten si Tara al tau, de multe ori se spune ca omul se hraneste cu mancare si apa, dar in realitate se hraneste cu dragoste si iubire primita de la Dumnezeu. El te intelege, El este alaturi de tine, altfel cine stie ce s-ar intampla cu tine sau cu familia ta, Dumnezeu are grija de tine.

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Pt mine Dumnezeu este cel mai bun prieten.toti trebuie sa avem frica de el. daca noi credem in Dumnezeu, el ne ajuta si este mereu aproape de noi.happy

daniela
| daniela a răspuns:

Cel mai bun prieten care mereu ma scoate din incurcaturi si ma ajuta sa merg mai departe, singurul caruia ii pot spune totul si care ma indruma ce si cum

| LoryM22 a răspuns:

Cred ca un parinte si prieten pentru mine, da uneori e normal sa te sfiesti daca faci ceva care ar deranja una din porunci, insa pe de alta parte EL iarta pe cei care au gresit de aceea este Tatal Nostru.

| Zoombe3 a răspuns:

Un lucru/persoana/spirit etc. care de fapt nu exista, dar care a fost inventat de oameni pentru ca, tot oamenii, sa se teama de ceva pe lumea asta. Ar fi fost prea frumos sa nu ne fie frica de nimic, nu?

| ICanLoveYou a răspuns:

TREBUIE SA TE TEMI DE DUMNEZEU PENTRU CA PUTEREA LUI ESTE INFINITA SI TREBUIE CA SA IL TRATAM CA PE UN TATA CARE NICI O DATA NU TREBUIE SA-L DEZAMAGIM SI SA NE PEDEPSEASCA.EU IL CONSIDER MAI MULT DECAT UN PRIETEN IL CONSIDER CA PE UN TATA CARE TREBUIE SA IL RESPECT SI SA NU-L SUPAR

| yadora a răspuns:

Daca ar fi fost un bau- bau era nasol pentru toata omenirea...fiindca daca nu ai credinta, nu ai nimic...la ananghie oricat de ateu ai fi tot rostesti cuvintele : AJUTA-MA SA TREC SI DE ASTA" si atunci cui te rogi? nu lui DUMNEZEU?!

| amberjuly a răspuns:

Dumnezeu ne-a facut dupa chipul si asemanarea lui, dar nu la trup, la suflet. Sufletul sau acea energie nevazuta care pune in miscare materia e divina. Nici bau-bau, nici prieten pe care nu trebuie sa-l dezamagesti. Dumnezeu trebuie sa fie calauza iar dumnezeirea scop(mantuire, eliberarea de trup, de lumesc in fiecare religie e numita altfel). Daca gresesti esti pedepsit... nu ca sa-ti fie rau, dar ca sa inveti din greseli pentru ca spiritul e trimis sa experimenteze materialul.

| 38499388seby29 a răspuns:

Salut, bai, cristi,... Dumnezeu pentu mine este totul. nu se concepe viata fara El cel mai bun prieten in multele amaruri din viata mea! nimeni nu m-a consolat ca El. viata are multe urcusuri si coborasuri, dar El era si este mereu in toate. iar lucrul foarte importan e sa nu uitam cu nici o exceptie ca suntem parte din El si noi ii apartinem total si pe deplin, Eleste sursa vieti noastre!

| Princessee a răspuns:

Cu siguranta un prieten pe care te straduiesti sa nu-L dezamagesti.

| Darry a răspuns:

... DUMNEZEUL EXISTA...sa incercam sa nu-l dezamagim...

| bisnitarpunctcom a răspuns:

Pentru mine dumnezeu nu este nimic, este doar un fel de iluzie, speranta pentru cei cu mintea in gusta, poate face si ceva bun acest dumnezeu inexistent, dar in general doar rau a facut si face.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti doresc sa ai otraire din aia intensa sa constientizezi ca faci parte din tot si totul face parte din tine si atunci ai sa descoperi singur dar spre linistea ta iti spun ca esti departe

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Religiile orientale spun ca Dnz.este energia suprema si fiecare avem in noi un piculet din aceasta energie in noi.Important ptr.noi este sa ne punem in contact picul asta de energie cu energia sup.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ptr.no.god.Adevarat iti spun ca afost un om de stiinta ateu.Lamoartea lui a fost intrebat un martor care a raspuns ca in toata viata lui nu vrea sa mai vada un necredincios murind

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand o sa va treziti sa vedeti ca dumnezeu e doar un concept de ingustare a mintii o sa avem parte de ras general. Cum, voi asa tarziu va prindeti? Nasol.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cind isus a spus ca el e fiul lui Dnz. ei bine treaba asta era valabila atunci ca si acum pentru. toata lumea dar cine sa inteleaga atunci ca si acum.Cinne are ochi de vazut sa vada

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dumnezeu este iubire. Nu ma tem de El. Sant fericita ca am credinta si ca am cui ma adresa in gadurile mele, in orice moment.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dumnezeu si-a facut salas in inimile celor care-l iubesc, care-l primesc sa locuiasca impreuna.
Dumnezeu este dragostea desavarsita.
Dumnezeu este cel care da puterea de a decide cand suntem pregatiti, asupra vietii celor pe care-i iubim si de care ne este foarte greu sa ne despartim.
Dumnezeu este cu noi si noi trebuie sa fim cu Dumnezeu.
Dumnezeu Tatal locuieste in Cer si Pretutindeni si nimeni in viata nu-l poate vedea;
Dumnezeu Fiul s-a nascut pe Pamant, a fost rastignit a inviat si a urcat la Ceruri;
Dumnezeu Duhul Sfant,, locuieste,, in inimile celor care vor sa-l gazduiasca.
Dumnezeu este Tatal Nostru, Stapanul nostru, Creatorul nostru... iar noi suntem copiii lui!
Dumnezeu este Cel care coboara si sfinteste apele in sfanta zi de Boboteaza.
Dumnezeu este cu noi prin Sfant Trupul Sau si Preacuratul Sau Sange.
DUMNEZEU ESTE TOTUL!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dumnezeu pentru mine e un SF prost, folosit de-a lungul timpului pentru cea mai nenorocita si grava manipulare a maselor. Nu exista nici cea mai mica urma de dovada ca ar exista pe undeva o fiinta divina, nici un miracol nu a fost vreodata dovedit stiintific, iar religia organizata este cel mai imputit cancer ce a ros vreodata omenirea. Si pe deasupra, imi este si bagata pe gat. Tine-ti Dumnezeul pentru tine, iar eu o sa-mi tin agnostismul pentru mine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu chiar ma intreb de ce, cei care nu cred in existenta lui Dumnezeu, se mai inghesuie atata sa raspunda la aceasta intrebare. Ei nici nu ar trebui sa stie cu ce sa echivaleze macar notiunea de Dumnezeu. Darmite reprezentarea acestei notiuni. De unde stiu ei cine este Dumnezeu, si cum este, daca El nu exista nici in lumea lor reala sau imaginara?! Nu l-ar recunoaste nici daca insusi Dumnezeu le-ar sta in fata si i-ar intreba cine este El. Va spun doar atat: ignoranta omeneasca e atat de tupeista si stupida incat e in stare sa dea chiar si o definitie a ceva ce nu cunoaste. Eu cred in Dumnezeu si stiu cum este El. Problema e ca, daca i-as expune aici toate atributele, multi din cei care nu-l iubesc l-ar trata ca pe femeia pacatoasa, improscandu-l cu pietrele necredintei lor. Si nu ar fi dureros si ciudat ca din nou cel vinovat sa ia primul piatra in mana gata sa o arunce spre cel care l-a eliberat de respectiva vina?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu pot sa cred ca unii au dat asemenea raspunsuri. Nu pot sa spun absurda ca nici eu nu sunt cel mai mare credincios. Dar totusi, uitati-va la voi si spuneti dupa, chiar aveti curaj sa spuneti toate prostiile cu voce tare?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dumnezeu a creat toata lumea chiar si oameni.

Întrebări similare