| iKronstadt a întrebat:

Cine este liber, cu adevărat, pe pământul ăsta? De ce?

40 răspunsuri:
| Maiaaiaia a răspuns:

Pasarile

| 4b a răspuns:

Suntem liberi pe contra senslaughing

| Artemis94 a răspuns:

Nu cred ca exista libertate (poate undeva sus) dar pe pamant nu cred pentru ca fiecare isi face griji dintr-o anumita cauza.

| idee a răspuns:

Cred ca cersetorii pentru ca nu au nimic de pierdut

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu! Fiindca am aripi!

| iKronstadt explică (pentru anonim_4396):

D-aia îmi tot vine să-ți spun "RedBull"winking

Răspuns utilizator avertizat
| iKronstadt explică (pentru 4b):

Ți se pare că am dat startul la glume? big grin

| sabin89 a răspuns:

Nu este nimeni cu adevarat liber. Toti suntem ingraditi de legi. Si legile cine le fac? Tot noi!

| iKronstadt explică (pentru sabin89):

Sabinule, este valabil și pentru legile nescrise?winking Și, dacă sunt nescrise, de ce trebuie respectate?

| mihaitaLGP a răspuns:

Persoanele cu un coeficent de inteligenta foarte scazut. De ce? Se iubesc si se considra cineva, nu isi pot vedea defectele, ei au doar calitati. Sunt ca niste gandaci de bucatarie care se adapteaza in orice mediu, nu duc griji, nu se consuma. Valorile lor sunt limitate, distractie. Nici o data nu ii vezi auzi sa se planga, chiar daca nu produc nimic vor traii de pe urma altora. Nu respecta oamenii, legile statului, nu au frica de nimic.Ei sunt cu adevarat liberi, nu duc si nici nu vor duce griji. Libertatea vine din ipocrizie, sunt salbatici. Ca om, bineinteles, oamenii care au mai mult de un neuron si ala sa nu fie julit, ca stat, nici o data nu a fost democratie. Si in timp daca ne uitam, tot timpul au existat reguli, scrise/nescrise. Pana si animalele au reguli, si cred ca nu e doar instinct. Repet, parerea mea esta ca persoanele cu adevarat libere, sunt persoanele cu creierul cat nuca, acele persoane care nu asteapta nimic de la viata, nu ii intereseaza nimic, oricum o data sau mai tarziu vor raspunde pentru libertatea lor. Viata de hotz e frumoasa, dar e scurta.

| sabin89 a răspuns (pentru iKronstadt):

Daca invoci divinitatea, no way.

| iKronstadt explică (pentru mihaitaLGP):

happy Corect! Nu exista democratie ADEVARATA pe pamant. Dar, pana si cei cu coeficientul ala mizerabil sunt limitati de CEVA. Ce-o fi?winking

| CoquineNoire a răspuns:

Arbitrul...liberul arbitru.

| mihaitaLGP a răspuns (pentru iKronstadt):

Nu prea stiu ce sa zic, daca sunt limitati la ceva? De ce nu respecta sau se apropie macar de o limita? Legii scrise sau legii morale? Oare sa aiba legi morale intre ei? Ai mare dreptate, dar nu pot explica in ce fel sunt limitati si nu ma refer la limita lor, limita de a gandii. Compar intrebarea ta cu o alta intrebare si brusc realizez, pot spune ca noi suntem cu adevarat liberi. Cu cat suntem mai avansati, avand alte valori sociale sau morale, descifrand raul, realizand binele, suntem intr-un fel liberi, liberi ca realizam cat de constransi suntem. Informarea si cultura inseamna pana la urma libertate?

| iKronstadt explică (pentru sabin89):

Sabinule, nu invoc nimic. Întrebarea mea a fost simplă: cine este liber cu adevărat?

| EmaS a răspuns:

Cine nu este robit de patimi!

| iKronstadt explică (pentru mihaitaLGP):

Liberul acces la informație, înseamnă accceptarea tuturor că fără cunoștință de cauză nu putem trăi normal. Până în clipa în care calci pe bătături unul care poate schimba soarta omului printr-un singur e-mail. Trist, dar perfect adevărat. Măcar atât ne-a mai rămas, să putem discerne ce-i bine și ce-i rău, fiecare în accepțiunea lui. Părerea mea.
Concluzie personală: suntem liberi să fim considerați insignifianți, noi, cei mici!

| iKronstadt explică (pentru EmaS):

Există om, pe acest pământ, fără patimi? Să nu-mi spui că tu ești, că îmi dai peste cap toate ideile happy

| EmaS a răspuns (pentru iKronstadt):

Pai sa spunem ca nu prea sunt robita de patimi si pacate. Cel putin nu reprezinta pentru mine un mod de viata.

| iKronstadt explică (pentru EmaS):

NU PREA? happy Păi... să spunem că vorbim despre lucruri certe, iar tu faci parte din categoria... căror oameni? Dacă "nu prea" ești înrobită de patimi, înseamnă că ai ceva "scăpări", ca orice om de pe pământul ăsta. Nu suntem toți perfecți, asta ar însemna să fim toți dumnezei, nu? happy Bineînțeles, asta-i total imposibil. Cunoști oare un asemenea om? Unul care este total lipsit de robia patimilor?

| EmaS a răspuns (pentru iKronstadt):

Daca spuneam ca nu sunt robita de patimi, ai fi adus vorba de internet, etc. Dar, vreau sa stii ca orice lucru care pune stapanire pe tine, te faci rob acelui lucru.

| MidnightLady a răspuns:

Liber?
Ok...happy
Daca se grabesc astia cu infatisarile la procesul de divort, o sa-ti raspund serios. Mai tine putin funda aia, pls.

| Hmmmm a răspuns:

Libertatea, prin definitie, constituie libertatea, restul e himeric. Imi place sa cred ca sunt bogat/destept/frumos...liber.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nimeni nu este liber pe pamint, pentru ca fiecare depinde de altcineva sau de altceva.

| Hombre a răspuns:

Nimeni, toti suntem prizionerii planetei.

| EmaS a răspuns (pentru Hombre):

Tu esti prizonier in jacuzzi!

| Hombre a răspuns (pentru EmaS):

Te astept la balaceala sa te purific pentru plecarea in ceruri, voi scoate toti dracusorii din tine. laughing

| harciog a răspuns:

Eu.Pentru simplu motiv ca nu-mi mai pasa de nimic.Nici de mine.

| Hombre a răspuns (pentru harciog):

Atunci impuscate, vei si mai liber.

Întrebări similare