Stephen Hawking:haladuieste departe printre stele in timp ce noi toti cestilalti ramanem tintuiti in mediocrele noastre bucurii si necazuri.Si ne dam importanti pe planeta...
Țintuit în scaunul lui. Nu știu de ce, dar cred că și-ar schimba oricând existența actuală cu una cu bucurii și necazuri mediocre.
Stiu; tocmai de aceea am folosit exact acelasi verb atunci cand vorbeam despre noi; nu fi atat de sigur ca ar schimba. Spiritul omenesc e singurul absolut liber.Ti-amintesti cat de liberi erau filosofii-detinuti din jurnalul lui Steinhardt, intitulat"al fericirii"?
Cel ce depinde doar de sine,fara terti car e sa se amestece in ecuatii; liber este cel ce are controlul total asupra existentei sale si,bineinteles,om liber cu adevarat nu prea exista,pentru ca suntem, in general, o fiinta dependenta de alte elemente, cu atatea dependente create de societatea mizera supraapreciata ca moderna, nu mai ai cum fi liber.
„libertatea„ este doar un concept pentru toti. aici este mai mult sclavie pentru bani, din legi daca vrei sa fii liber total retragete in mijlocul naturii
Cei ce au sume nelimitate de bani.De ce? Pentru ca isi permit , tot ceea ce vrea funduletul lor.
""libertatea este un concept total depasit""
daca vrem sa fim liberi spunem PA la tot msi toate si ne ducem si traim in jungla, vanam ce vrem, mancam ce gasim si ***** ce vrem... imclusiv pumni si picioare in pomi ca brusc realizam ca pestera n-are curent electric, internet si WC... nu putem fii liberi nici daca vrem pentru ca suntem prea dependenti de tehnologie si prea confortabili in casele noastre si de aici Cauza si efect casa tii o casa trebuie bani si ca sa ai bani trebuie sa muncesti so yok libertate
"Libertate" un termen vag studiat de zecii de filozofii... exista nimic? ce este acel nimic? poti face nimic? daca faci nimic, nu inseamna ca faci ceva?
Defineste Libertate, prea multa libertate ANARHIE, prea putina libertate Comunism si alte mizerii... esti la fel de liber ca un Leu intr-o cusca de fier.
Libertate avem toti cu potia, mai mult sau mai putin, tu decizi daca esti liber sau nu.