Raspunsul nu poate fi dat pe scurt, fiindca nu s-ar intelege mare branza. Iar a trata "babeste" acest subiect, ca explicatie, ca definitie, nu cred ca este calea potrivita.
Uite cateva documentare interesante si cateva explicatii mai mult sau mai putin "stufoase"(se gasesc din belsug pe net daca se doreste aprofundarea subiectului).
What the bleep do we know
What the bleep do we know: Down to the rabbit hole
The Secret
http://www.scribd.com/doc/13698235/CONTIINA-I-MISTERELE-FIZICII-CUANTICE
http://www.divin.ro/? 53t4l&v7f2k=2212
A, de mentionat faptul ca datorita unor concepte modificate si interpretate eronat, nu putini au tranzitat la ipoteza creationista.
Am si eu o intrebare, tot legat de fizica cuantica. ca am mai auzit de multe ori de "Fizica coantica ".ce reprezinta ea. de ce este legata? de fizica, inteleg, dar cuantica.
Exemplificarile le-am facut pentru a-i ilustra userului cateva aspecte privind domeniul la care facea referire. Netul este plin de informatii, mai mult sau mai putin autentice, mai mult sau mai putin interpretate corect. I-am dat exemple la poli diferiti, daca ai observat.
Pentru a studia fizica cuantica, mecanica cuantica, bagajul informational este cat se poate de vast. Atat la nivel de incepator cat si pentru avansati.
Azi iti scuz aciditatea, considerand ca poate ai baut cafeaua mai amara.
Fizica cuantica spune, in esenta, ca la nivel mic lumea are alte legi de functionare decat lumea la scara mare. Nu se mai lucreaza cu certitudini, ci cu probabilitati. Un electron, de exemplu, nu stim unde este, pana nu-l detectam cu un aparat. Poate fi oriunde in spatiu, nu asa cum credem, neaparat in jurul nucleului. Un articol care surprinde esenta ciudateniilor lumii cuantice este aici: http://www.scientia.ro/......ntice.html si e scris explicit
Asa cum a spus si lolo, fizica clasica reprezinta o aproximare la nivel de individ/perceptie. Fizica cuantica, cauta sa cuantifice realitatea si o exploreaza mai profund.
http://dexonline.ro/definitie/cuantic
Bun linkul pus de tine;)
De asemenea si linkurile din subsolul acelui articol.
Pt aceasta intrebare, o explicatie mai putin stufoasa:
http://www.scientia.ro/......ntica.html