Ai tot ce iti trebuie aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Dan_Puric Sper ca te-am putut ajuta.
Dan Puric s-a născut în 12 februarie 1959 în Buzău. În 1978 a absolvit Liceul de arte Nicolae Tonitza din Bucureşti. Este absolvent al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti şi a activat la Teatrul din Botoşani (1983-1988), pentru ca, apoi, să fie angajat al Teatrului Naţional din Bucureşti.
Zona Buzăului este un loc vestit pentru inestimabilele sale comori, lăsate de strămoşii noştri daci. Dan Puric este, el însuşi, un tezaur la românilor. Prin talentul său remarcabil, prin dăruirea şi expresivitatea sa, Dan Puric s-a impus drept un nume cu rezonanţă printre marii actori români, întrucât este un artist complet, care abordează întreaga paletă a spectacolului de teatru: este actor, regizor, dansator, coregraf şi mim. În primăvara acestui an, ne-a făcut o minunată surpriză în postura de scriitor, lansând cartea de cugetări CINE SUNTEM, care ne îndeamnă la reevaluarea identităţii noastre de popor străvechi al Europei, insuflându-ne cunoaşterea aprofundată a Istoriei noastre arhimilenare, deoarece se pare că păcătuim prin ignoranţă în ceea ce priveşte trecutul poporului român. Or, ne atenţiona Nicolae Bălcescu, „Istoria este cartea dintâi a unei naţii".
Sursa: http://www.facebook.com/Dan.Puric?sk=info - sectiunea "Biografie"
Vezi si: http://ro.wikipedia.org/wiki/Dan_Puric
Iti spun eu ceea ce nu orice idiot gaseste pe google. Desi e Dan, e totusi Puric. Desi e Puric, e totusi om. Desi e om, e totusi puricat la creier. Desi e puricat la creier, e totusi nesupus deparazitarii. Desi e un paradox din crestet in talpi, e totusi perceptibil din introducere in incheiere. Vezi ce inseamna a avea creier? Inseamna sa ma vezi pe mine Ciresel, desi sunt Izzabella...
Hmmm, ai spus ca iti place cartea "Omul frumos" de Dan Puric. Daca ii faci tu o astfel de descriere, atunci e riscant sa te intrebe cineva, informatii despre un scriitor care nu-ti place.
Atunci, e posibil sa-ti placa totul ce tine de literatura? (interogatie retorica)Si daca literatura are legatura directa cu creatorii ei, atunci poti sa faci o delimitare dintre opera si creator (atunci cand merge vorba de impresii, reactii.)? Avand in vedere ca frontiera dintre aceste doua "elemente" nu e subtila deloc si in multe cazuri ea pur si simplu nu exista.
AvalohAlyn întreabă: