Concurenta inseamna 50% goana dupa aur + crime, 50% progres. Nivelul actual de constiinta a omenirii nu cunoaste alt drum spre progres.
Eu cred mai mult in cooperare. Consider ca este calea cea mai buna catre progres.
"Istoria ne invata ca omenirea evolueaza prin conflict."-Vandal Necrutatorul
Cand ai concurenta dai ce ai mai bun.
RobertG101 si Ucenicu ati dat raspunsurile corecte! Bravo! Felicitari!
Argument: chiar si cei cu slabe dotari si provenind din natiuni defavorizate precum Africa au castigat competitii sportive olimpice. E doar un argument. De ce? Pentru ca oamenii au capabilitatii asemanatoare per ansamblu din orice colt de lume ar veni pentru ca avem stramosi comuni ( Adam - Eva ) si acelasi creator Dumnezeu. Dumnezeu desconsidera lenea, delasarea, ignoranta, pasivitatea, neprogresul in acumularea de noi cunostinte despre potentialul creatiei lui Dumnezeu. Fara legile fixe stabile implementate de Dumnezeu comunicatiile tehnologice de azi nu ar fi putut sa aiba loc. Desi la nivel cuantic particulele elementare au o dinamica foarte mare la temperaturi destul de ridicate. Omul abia se chinuie sa realizeze calculatoare cuantice si se simte nevoit sa le inghete pentru a mari stabilitatea cuantica si a creste predictibilitatea. Dumnezeu prin Duhul Sfant nu are nevoie de temparaturi foarte joase pentru a coordona reactii chimice precise in lant.
Cain a semanat primul semintele competitiei neloiale.
A-l iubi pe Dumnezeu din toata inima si cu toata puterea mintii e un stimulet sanatos si suficient de puternic spre progres si spre cunoastere in conditiile in care Dumnezeu a implantat dorinta de cunoastere si deci progresul in cunoastere FARA a-l da deoparte pe cel care datorita unor probleme ivite ramane mai in urma.
Competitia si lipsa de iubire genereaza stres si ura in societatea umana. Asta nu poate fi numit progres la nivel global pentru toata lumea in conditiile in care "se doreste" prin ONU asa zise sanse egale si pace si securitate mondiala.
Simbioza nu inseamna concurenta ci conlucrare pentru o existenta comuna. Te abati de la intrebare.
Asta si vream sa spun ca exista si coperare in lumea animala, dovedeste ca dumnezeu a creat ceva
Am inteles dar cu toate astea te-ai abatut de la intrebare. Cu toate acestea apreciez raspunsul tau. Toata stima pentru raspunsul tau!
Nu uita ca oscilezi. La intrebarile anterioare ai negat pe Dumnezeu.
A se vedea si postarile mele sub numele de "Stiu" pe http://www.descopera.ro/......ie-simpla.
Daca cineva necunoscand scopurile tale si necunoscand modul cum tu faci lucrurile, NU are incredere in tine, inseamna ca tu nu existi? Vezi ca aberezi cu teoria evolutionista prezentand-o ca ce? ca un fapt? Explica! Nu arunca doua vorbe si gata, crezi ca automat te faci crezut. =))
Depresia e cauzata si de necredinta in Dumnezeu si de teoria evolutionista.
Faptul ca tu raspunzi la intrebarile mele nu inseamna ca vorbesc singur. Nu stau acum sa apas pe butonul "Raspunde" in dreptul interlocutorilor odata ce raspunsurile mele apar. Asa ca vorbesti aiurea cu "Tu vorbesti singur man".
Daca nu era concurenta, traiam astazi intr-o lume monopolizata de anumite companii gigant si cel mai probabil nu la fel de dezvoltata technologic (progresul ar fi fost mai lent). Daca nu exista concurenta (Apple in urmatorul caz), probabil astazi telefoanele cu touchscreen nu ar fi existat (smartphone-uri), iar Nokia in continuare ar fi fost liderul pietei (monopol) cu telefoanele ei imbatranite pe baza de taste.
Confunzi concurenta cu gasirea unor variante mai bune si nu neaparat ca Nokia a facut telefoane rele. E irelevant raspunsul tau. Am prezentat ilustrarea cu procesorul.
Acesta este un raspuns chiar daca este scurt. Asta inseamna ca ceea ce scriu este citit de unii. Asa ca vorbesti aiurea. Tu crezi ca cu ignoranta ma intimidezi. Ce scriu, scriu in primul rand pentru mine.
Concurenta este esentiala, majoritatea facem concurenta. Cum fac si eu la liceu, fac concurenta cu colegii de clasa pentru ca vreau sa fiu primul... Nu vad ce ce n-ar fi asociata cu progresul.
Faptul ca tu esti primul in clasa nu inseamna ca ceilalti nu stiu nimic. Faptul ca sti mai multe ca ei la un moment dat nu inseamna ca ei vor fi mereu asa sau ca ii si intereseaza prea mult. Deci exemplul tau nu e relevant.
''Faptul ca tu esti primul in clasa nu inseamna ca ceilalti nu stiu nimic'', ai dreptate, dar nu ma intereseaza cat timp as fi cel mai destept dintre ei.
''Faptul ca sti mai multe ca ei la un moment dat nu inseamna ca ei vor fi mereu asa '' ai dreptate, dar asta nu inseamna ca eu nu as mai fi invatat, poate as fi in frunte in continuare.
Tu de fapt imi explici cum se poate progresa pe o anumita ramura. Fi sigur ca cine isi doreste sa aprofundeze un domeniu o face si nu are nevoie de concurenta. In schimb mandria e contra acumularii de cunostinte: ai impresia ca stii "te lauzi" cand de fapt stii putine si nu totul. Cunostinta ingamfa pe omul pacatos. Asa scrie in Biblie. Asa au ajuns majoritatea oamenilor de stiinta. Au inceput sa cunoasca mai multe si automat se ingamfa contra lui Dumnezeu fara temei. Un om modest si smerit intotdeauna este constient ca mai are de invatat. Eu nu-mi prezint aici cunostintele ci logica. Nu am zis ca stiu totul ci am venit cu argumente logice pentru a scoate la iveala eroarea din stiinta in ansamblu.
Niciodata nu poti sa zici ca crestinismul are legatura cu logica. Nimeni nu stie daca este adevarat sau nu. Nu mai are rost sa vorbim despre subiectul asta, daca gandesti bine realizezi de acum ca nu o sa ajunga nicaieri aceasta conversatie.
Salata de cuvinte.
Spre informarea ta: concurenta capitalista a aparut inaintea teoriei evolutiei si nu invers.
Irelevant! Concurenta a aparut imediat ce omul a fost izgonit din Eden. De fapt concurenta a aparut mai inainte de aceasta cand Diavolul a inceput sa doreasca sa fie mai mare sau egal cu Dumnezeu.
anonim_4396 întreabă: