Fugi de aici cu obiectivul subiectivul tau. Atata o bati in cap cu termenii astia doi de nu mai stii care cum e.
Marea majoritate a crestinilor educati considera ca "Dumnezeu exista" este o credinta subiectiva.
"Dumnezeu a creat lumea" si "Zeul Zambazulu a creat lumea" sunt credinte la fel de subiective.
Incapacitatea de a distinge intre credinte subiective si fapte obiective este simptom de retard mental sau schizofrenie.
Iubirea, frumusetea, constiinta, tendinta spre spiritual sunt fapte obiective care nu pot fi explicate de teoria evolutiei si nu au de a face cu bolile mintale. Mai degraba necredinciosi ca tine se confrunta cu astfel de boli intr-o masura mai mare. Stiinta lumii e nebunie la Dumnezeu.
Exista si crestini normali la cap: "crestin" nu e sinonim cu "prost" sau "tampit". (Argumentul tau e ca ei ar trebui sa creada si sa afirme tampenii, or aburelile tale nu fac parte din crestinism. Dogmele adventistilor, mormonilor si Martorilor lui Iehova sunt notabile, aburelile tale cu bratul puternic al lui Dumnezeu care unifica teoretic fortele fundamentale nu sunt notabile si nu reprezinta credintele niciunei comunitati de crestini notabile.)
Se poate demonstra rapid ca abureala ta nu e stiinta:
http://www.google.nl/search?q=site:arxiv.org+%22holy+ghost%22+unified
http://www.google.nl/search?q=site:arxiv.org+%22holy+spirit%22+unified
Nu apare nimic despre ce debitezi tu despre "bratul puternic al lui Dumnezeu", deci ceea ce debitezi tu nu e fizica.
"Cu ajutorul existenței acestei particule, denumită neutrino, Pauli explica aparenta abatere de la legile de conservare a energiei și momentului cinetic în dezagregarea beta." Aparenta abatere. Ceea ce debitez eu e fizica extinsa la domeniul imaterial. Prin "unificarea" celor 4 forte fundamentale am vrut sa spun ca ele au ceva in comun desi ele actioneaza diferit. Ceea ce au in comun este Duhul Sfant al lui Dumnezeu care se manifesta sub diferite sensuri de forte adica cele 4 forte fundamentale care mai nou se pare ca nu sunt doar 4 ci mai multe. Duhul Sfant este impersonal nu e o persoana adica e ceva ce apartine de Dumnezeu dar NU e insusi Dumnezeu. De aceea comparatia acestuia cu un "brat" nu e gresita. Un om poate sa traiasca fara brate sau fara maini adica exista ca persoana DAR nu poate sa imprime forte ca sa puna in miscare obiectele din jur. Sursa Duhului Sfant sau punctele de conexiune ale acestuia cu sursa sunt insasi persoana numita Dumnezeu sau constiinta Sa sau unitatea de comanda numita Dumnezeu. Aceasta unitate de comanda exista undeva dar nu se stie unde. Aceasta unitate de comanda se poate deplasa in spatiul virtual. Cum reuseste sa puna in miscare particulele elementare nu putem sti. O idee ar fi ca El a creat automatisme sau ceva material care prin divizare sau dematerializare devine atat de usor incat foarte usor poate fi manevrat in orice directie si in orice fel. La granita intre materie si imaterie ( spiritual ) este un schimb de energie-materie in ambele sensuri. Energia cinetica se poate transforma in masa. Acest lucru este dovedit prin formarea de perechi pozitron-electron cu masa, in urma ciocnirii de fotoni cu energie > 1.022 MeV ce nu au masa ci cantitate de miscare sau energie cinetica E = h * f. Cu cat vibratiile sau frecventa este mai mare cu atat cantitatea de miscare este mai mare.
Cum spunea Barbara Ehrenreich, mecanica cuantica a devenit un pretext ca unii sa-si bata joc de tot ce reprezinta stiinta. http://www.youtube.com/watch?v=u5um8QWWRvo
Principiul de excluziune descoperit de Pauli, explica de ce particulele elementare se ciocnesc si nu intra unele in altele. Totusi aceasta caracteristica dovedeste automatismele de gen perpetuum mobile prin care Dumnezeu prin Duhul Sfant controleaza materia fara sa intervina peste tot mai ales in materia anorganica. Particulele elementare se ciocnesc cedand energia cinetica una alteia intr-un mod ciclic mentinand automatisme ciclice ce se pun in miscare si se intretin singure fara forte externe dar care respecta anumite principii si legi implementate de Dumnezeu ca si cum au fost programate.
Daca ar exista numai protoni in nucleul atomic atunci electronii s-ar uni cu protonii. Dar fiindca protonii se intercaleaza mereu prin miscare cu neutronii electronii sunt mentinuti la o oarecare distanta de nucleul atomic.
Non sequitur: n-are nicio legatura cu "bratul puternic al lui Dumnezeu unifica fortele fundamentale". Pe deasupra si fals, vezi hidrogenul.
Am dat o explicatie excluzand forta slaba si tare tinand cont doar de sarcinile electrice care se atrag daca sunt contrare. Deci evident ca nu se poate formula un singur lucru ci este o combinatie de fenomene care au loc. Nu amestec notiunile ca in videoclipul dat de tine cu Barbara. Nu-mi bat joc de stiinta empirica. Nu fac asocieri incoerente. Nu ma poti compara cu acel om din videoclip.
Exemplu de vorbe fara sens: "dovedeste automatismele de gen perpetuum mobile". D-aia am zis ca e salata de cuvinte.
Principiul conservarii energiei este un automatism de tip perpetuum mobile.
Iata si ceva mai abstract. Pentru a creste un copil se consuma energie apoi el crescand ajunge sa genereze energie modificand starea lucrurilor.
„Când vezi omul cu ochelari de cal îl ocolești. Că să stai să convingi prostul că e prost e cel mai inutil sport. Râzi de el și mergi mai departe."
http://www.piticigratis.com/......nu-i-pasa/
Vassile explica pentru doctorandus:
Am vorbit eu de nationalism de patrie de traditii de indragirea locurilor natale? Tu habar nu ai ce scrie in Biblie si te apuci sa-mi scrii despre Dumnezeu. Cine are ochelari de cal eu sau tu care iti vezi doar ideile tale sau ale celorlalti fara sa cunosti Biblia? Spre surprinderea ta majoritatea celor din Romania si din lume nu au studiat Biblia cu atentie si se dau mari ca sunt deschisi la minte.
Raspuns pentru Sebastin95 si RAY27TM:
Am inteles ce ati vrut sa spuneti: organismele s-au creat unele pe altele. Asta nu este un raspuns sau o dovada ca omul a evoluat. In realitate organismele s-au influentat unele pe altele. Acolo unde vreti sa ajungeti nu e nimic altceva decat moarte vesnica.
anonim_4396 întreabă: