Suprafata soarelui are in jur de 5, 000 grade c. pe langa caldura, nu uita de gravitatia colosala pe care o exercita. din cate imi dau seama, probabil nava ar fi inghitita si distrusa odata ce 'aterizeaza' pe suprafata
( cand zic suprafata eu ma refer la un strat lichid de plasma, nu un strat de pamant ca si pe o planeta. nu se poate pasi pe soare, asa cum nu poti pasi pe un gigant gazos)
Sincer depinde de soare, pentru ca daca se va mai raci sigur, sau daca se vor inventa tot felul de costume termoprotectoare si tot felul de ciudatenii, sigur . Eu sunt sigura deoarece omenirea nu se va opri niciodata din a evolua ^_^
Chiar trebuie sa le raspunzi oamenilor vulgar?
Nu ti-am cerut parerea ta manelarule.
Hahahahahahah, numele lui e "obladon" cum sa asculte manele? Si, 2. Odata ce postezi pe acest site, ceri parerea tuturor, my friend!
Te'am bagat cumva in seama? cred ca ai gresit persoana!
"Chiar trebuie sa le raspunzi oamenilor vulgar?"
n'are rost sa-ti pui mintea cu un retard de 12 ani. atata le duce capul
Nu stiu ce mai cauta pe acest site!
da, de ce nu?, ce nu se vede cit de tare evolueaza omenirea? doar ca noi atunci poate nici nu vom exista asa materiale inca nu sau inventat, dar cred ca oamenii lucreaza la aceste inventii si masinarii
Să aterizeze pe soare...ca să ce? Şi pe soare nu poţi ateriza, chiar dacă nu ar avea o temperatură atât de ridicată.
...
Cea mai ciudata intrebare din ultima luna...si raspunsuri pe masura.
NU, niciodata nu o sa aterizeze nimeni si nimic pe Soare.
Pentru ca NU exista o SUPRAFATA pe care sa aterizezi. Nu e nimic solid acolo, NU poti sa aterizezi pe...gaz.
Toate stelele, (deci si Soarele nostru), sunt sfere de gaz mentinute in echilibru de gravitatie si de reactiile nucleare din interiorul lor. Deci indiferent de soliditatea materialului din care alcatuiesti nava...raspunsul e tot NU.
Ai dreptate ..stiam...dar hidrogenul e sub forma lichida, ca si pe jupiter, ar putea sa aterizeze...dar naveta sa pluteasca cumva
Nu e lichid Laurentiu, e gaz. Insusi Jupiter este un gigant gazos, (nu a devenit o stea doar datorita masei sale reduse), dar e alcatuit ca si o stea, din gaze.
P.S. "Lichidele" de pe Jupiter sunt de nivel molecular, nu formeaza "lacuri", "mari" sau orice alta structura...pentru ca nu ar avea pe ce sa se sprijine.
Hidrogen metalic lichid...deci eu am avut dreptate. La fel ca si pe soare hidrogenul se gaseste in aceeasi stare.
Filozoficus, esti criminal. :D
E ultima oara cand iti mai raspund la provocari, ti-am mai facut pe plac ieri, dar n-ai mai gasit de cuvinta sa ma "corectezi". :)
Te invit sa nu o mai faci nici de acum incolo...
Cauta pe internet si vezi de CATE ori se pomeneste cu referire la compozitia lui Jupiter termenul "Hidrogen metalic LICHID" si MOLECULE.
Sau numara mai jos, (sursa wiki)
Compoziție
"Jupiter are "PROBABIL" un "miez" de material solid în cantitate de 10 până la 15 mase Pământene.
Deasupra acestui miez se găsește partea principală a planetei formată din hidrogen metalic lichid. Această formă exotică a acestui element atât de comun se găsește doar la presiuni ce depășesc 4 milioane bari, cum este cazul în interiorul lui Jupiter (și Saturn). Hidrogenul metalic lichid e format din electroni și protoni ionizați (ca în interiorul Soarelui dar la o temperatură mult mai mică). La temperatura și presiunea din interiorul lui Jupiter hidrogenul este un [lichid], și nu un gaz. Este un conducător electric și sursa câmpului magnetic a lui Jupiter. Acest strat conține probabil ceva heliu și unele urme de "ghețuri". Stratul de la suprafață e compus în principal din hidrogen molecular obișnuit și heliu ce e lichid în interior și gazos la exterior. Atmosfera care o vedem noi este doar partea superioară a acestui strat adânc. Apa, dioxidul de carbon, metanul precum și alte molecule simple sunt de asemenea prezente în cantități mici."
_______________________________
Ghilimelele si majusculele de la "probabil" imi apartin, pentru motivul ca NU se cunoaste daca intr-adevar exista ceva solid, nici macar in miez, deci pana si wiki, foloseste pentru "solide", termenul "probabil".
Auf wiedersehen.
http://www.google.ro/......http?/url
-----------
http://www.google.ro/......http?/url
Pe Jupiter e solid, metalic solid.
Imi pierd timpul cu tine...
Nu m-am documentat pe mine, te-am documentat pe tine, eu am afirmat din primele doua raspunsuri ca nu exista "solide" pe o planeta care se mai numeste si "gazoasa".
In consecinta, tu ai aflat CE e de fapt hidrogenul "metalic", o rasucesti degeaba nestiind sa pierzi.
Pacat.
Nu stiu ce sa zic.
Oare ce material poate sa reziste la o asemenea temperatura, dar sa mai si izoleze in caz ca pe nava respectiva exista echipaj?
Nu cred ca nava respectia se va putea apropia macar.
Deocamdata nu s-a inventat nici un metal asa puternic ca sa reziste pe soare, si in schimb, nu e nimic special sa aterizeze pe el, se stie doar ca aceasta stea uriasa (asa o vedem noi, sunt altele de 10 de ori mai mari) elibereaza un gaz care arde mereu. Dar ca sa iti raspund mai pe scurt, NU este posibil ACUM.
Nu rezista nimeni si nimic soarelui.Pana si Soarele insasi se consuma singur pe an ce trece.Nu e stabil.
N u se va obosi nimeni sa reuseasca pentru ca e inutil, avem foc si pe pamant, preferatul meu e bircheta
Parerea mea este ca in mometul cand o s a decodificam matematica naturii, vom putea face orice, cu exceptia incalcarii unor legi a naturii, cu toate astea ma gandesc ca acea nava ar putea "defalca tridimensional" orice tip de materie in jurul ei si practic nu ar ateriza pe soare ci l-ar sectiona astfel incat sa "plutim" in interiorul soarelui.
Defalcarea tridimensionala este o conceptie care mi-a venit pe moment si inseamna separarea moleculelor electroni, protoni, gravitoni, etc astfel incat sa nu simti nici temperatura si sa poti trece prin materie
Nota: Am multa imaginatie
Ar fi posibil sa se aterizeze pe soare dar e o problema..merge doar pe calculator sau in vise ca nu exista material sau aer conditionat care sa raceasca nava atat de repede
Eu am citit undeva ca soarele dupa ce o sa isi epuizeze toata energia, adica peste 100.000 de ani o sa explodeze.
Asa ca cine stie ce o sa se mai inventeze pana atunci.