| Măcrin a întrebat:

Credeţi ca animalele gândesc, reflectă asupra unei anumite situaţii?
au sentimente de afecţiune? exista frumos sau urât pentru animale? credeţi ca inteleg timpul, viaţa, moartea? animalele inteleg ca rezultatul imperecherii sunt puii?

cum credeţi ca animalele percep oamenii? fac corespundenta intre corpul omului cu al lor? de ex. si oamenii au cap, ochi, membre...

13 răspunsuri:
| GoodGuyOviCONTSUSPENDAT a răspuns:

Eu ma inteleg bine cu cainele meu, nu ma mai musca ca inainte.si cred ca a inteles ca ma doare deci animalele gandesc.

| emiishalala5 a răspuns:

Stai asa...eu am un caine. am avut vreo 3 dar au murit sad si a ramas unul cel mai tanar (3 ani) pe care l-am iubit cel mai mult. el nu gandeste exact ca oamenii. toti spun ca animalele nu au sentimente si asta a fost dovedit stiintific stiu. dar daca tu chiar vrei ca animalul tau sa simta afectiuni fata de oameni el asta va face. ele nu diferentiaza daca o persoana este urata sau frumoasa doar daca pers respectiva vrea sa ii faca vreun rau lui sau stapanului sau.(atunci ataca) si da inteleg timpul (unii o sa spuna ca am creier de gaina sau ceva). cainele meu se juca orice cu mine si chiar din prima zi...nu era dresat era pui. la momentul actual joc si fotbal cu el happy ANIMALELE CU SIGURANTA AU SENTIMENTE DE AFECTIUNE! ai incredere in mine sper ca ti am putut fi de folos

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu exista frumos sau urat pentru animale, exista doar necunoscutul la care ele actioneaza instinctiv prin frica sau actiuni agresive.Am caine care imi pandeste masa cand il dezleg, nu stiu daca reflecta asupra deciziilor, dar ceva tot se petrece in mintea lui pentru ca stie ca-i trag o mama de bataie daca imi ciordeste ceva.
Oricum animalele sunt diferite daca te gandesti la comportament, sunt atatea specii care se comporta diferit incat nu poti face o caracterizare pe baza unei specii.De ex: daca maimuta e animal atunci nu o pot compara si baga in aceeasi oala cu veveritele.

| GodBlessYou a răspuns:

@sunshine

A fost dovedit stiintifica ca animalele nu au sentimente laughing? LOL asta e tare, eu stiu ca a fost dovedit contrariu. Macar aprinde un pic National Geographic sau Animal planet, Discovery... vad ca esti paralel cu cea ce zici happy

| danut a răspuns:

Animalele nu gandesc, sunt supuse doar instinctelor. Cunosc atasamentul dar nu dragostea. Ceea ce pare dragose intre doua animale nu este decat instinct sexual. Alt exemplu, animalele nu sunt constiente de existenta lor, moarte, etc., nu au logica umana. Animalele simt durerea dar nu sufera. Reactioneaza la reflexe neconditionate daca acestea sunt create. In general suntem tentati sa acordam animalelor insusiri umane, dar acestea nu exista.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ti-as explica, dar ai HDD-ul prea mic, si nu ai putea procesa informatia.

| ɐɹıʌןǝ a răspuns:

Animalele presupun că pot avea chiar un coeficient de inteligență mai sporit,dar au o slăbiciune:Nu sunt capabile de evoluare pe baza unor termeni fizici,tehnologici sau matematici.
Presupun că animalele au o legătură cu oamenii,o legătură spirituală,de prietenie,dar din păcate sunt unele animale care nu simt această legătură(cum ar fi pisicile).Dar până și leii,tigrii până la câini au capacitatea de a simți lucruri de genul ăsta,de câte ori nu s-a sacrificat un câine pentru stăpân(cei care au avut legătură puternică că sunt unii car încă-și mai mușcă stăpînul), balene beluga salvând vieți, delfini făcând tot felul de lucruri...

| DorelSudoru a răspuns:

Da ca de aia au creer si stiu sa "vorbeasca"si sa se deplasezelaughing

| carpediem a răspuns:

Bineinteles, animalele gandesc si reflecta. Poti lua cel mai bun exemplu omul. Nu inteleg de ce majoritatea vorbesc de animale si om, cand ambele unt in acelasi regn. Din cate am invatat eu la scoala sunt doua regnuri: animal si vegetal. Nu trei.Etologic un caine daca ii zambesti el "traduce in limba lui" ca iti arati coltii si te va ataca sau daca il privesti in ochii va percepe ca vrei sa fi alfa si-l provoci.

| pwp a răspuns:

Eu cred ca inteleg mult mai multe decat oamenii.

| Ofiintă a răspuns:

Singurul care nu judeca esti uh

| Axyongaming007 a răspuns (pentru danut):

Da ma. Nici un animal nu gandeste, mai putin oameni care sunt cei mai tari si pentru care a fost facuta aceasta planeta. Animalele gandesc si s-a dovedit stiintific acest lucru. Cei care spun ca nu gandesc sunt doar niste oameni care se cred tari. Animalele gandesc. Trebuie sa fi prost sa zici ca animalele gandesc

| danut a răspuns (pentru Axyongaming007):

Ai dreptate, animalele fac postulate, expun teze de doctorat si au un limbaj articulat iar mai nou zboara in cosmos (vezi Laika) Nu vezi ca spui aiureli sau ce am spus mai sus este "real"?