anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeti ca ar putea exista o civilizatie de extraterestrii atat de avansata fata de noi (cu sute de milioane de ani mai avansata) incat sa nu poate comunica cu noi chiar din acest motiv?

Adica ei n-ar putea sa comunice cu noi pentru ca noi am fi prea prosti fata de ei.

La fel ca in cazul in care un om ar incerca sa vorbeasca si sa explice tabla inmultirii unei furnici si orice ar face omul furnica nu va intelege si nu va percepe nimic.

Ce parere aveti?

26 răspunsuri:
| deyutza135 a răspuns:

Posibil

| ThePoet a răspuns:

Nu.

| unknownn a răspuns:

Stiu ca ai o imagine bogatahappy, se vede ca ai vazut multe filmehappy

| DeianVendetta a răspuns:

Oricum nu ar putea comunica cu noi. Gândește-te doar că tot ce există pe Pământ nu există în niciun alt loc din Univers, există o șansă foarte mică să se întrunească toate condițiile ca să existe o clonă a Terrei. În al doilea rând, tot ce folosim noi ca și limbaj și ca știință este o convenție. Noi înțelegem litera "A" pentru că am învățat-o la școală, dar extratereștrii sigur nu o știu. Nu o să știe nici ce înseamnă 1+1, pentru că e o convenție, înțeleg sensul matematic, dar nu și semnificația expresiei 1+1. E ca și cum tu te-ai duce acum în China, fără să cunoști chineză și ai căuta o stradă, ai găsi-o?

| anda77 a răspuns:

Nu se stie daca sunt extraterestrii in univers. Nu se poate sa fim numai noi. Nu se stie posibil.

| Demostene a răspuns:

Daca sunt asa de avansați sigur ca pot comunica cu noi; și noi vom putea comunica cu animalele când vom avea tehnologie mai avansata, treaba e ca am fi considerati atat de primitivi incat nu ar avea niciun interes sa comunice cu noi.O civilizate de sute de mil de ani nici nu cred ca ar mai avea corp material ci energetic ar fi o civilizație gen God care probabil nici nu mai trăiesc în aceasta lume și-au creat propria lor lume paralela

Oricum nu lua în serios ce spun sunt doar idei sf nimeni nu știe.

| Deina198119 a răspuns:

Stii sau gasi multe dovezi ca sunt extraterestri si chiar extraterestri. Dar extraterestri nu au haine. Dar sa ne gandim logic nu exista oxigen si apa pe alte planete.

| MMihai a răspuns:

Este greu de spus. Dacă ăia sunt civilizați poate pot comunica cu noi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Deina198119):

Pot exista alte forme de viata fara oxigen si apa.
Nu toate formele de viata trebuie sa fie ca si noi.
Viata se poate dezvolta si altfel.

( bineinteles, asta e parerea mea )

| Inferno a răspuns:

Parerea mea este ca odata cu evolutia unei civilizatii, evolueaza si limbajul.
Cred ca urmatoarea treapta a limbajului este telepatia.
Nu cred ce spui tu, putin probabil ca o specie avansata sa nu poata comunica cu una mai putin avansata.

| harciog a răspuns:

La cit este universul de mare nu cred sa existe numai si numai o civilizatie ci poate este vorba de n civilizatii unele mai avansate ia altele mai putin avansate sau chiar deloc, cu totul sub alte forme de viata, cum au fost dinozaurii odata la noi si alte animale.

| WR104 a răspuns (pentru Inferno):

Telepatia ar rezolva multe probleme si neintelegeri.Am evoluat gresit din punctul asta de vedere al limbajului.

| WR104 a răspuns:

Prosti cu siguranta ca suntem altfel nu imi explic cum am ajuns in pragul autodistrugerii.Suntem mai inteligenti ca animalele asta nu ne face foarte inteligenti. daca as fi extraterestu as face tot ce imi sta in putinta sa nu intru in contact cu locuitorii planetei Terra.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru WR104):

Eu as incerca sa-i schimb

| WR104 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, si eu am incercat sa ii explic furnicii ca zaharul e al meu cumparat de mine dar se pare ca nu intelege.

| WR104 a răspuns:

Nu stiu, dar stiu ce ar face chinezii.

| adina1345 a răspuns:

Problema ar putea fi, dupa parerea mea, nu neaparat un avans tehnologic, stiintific care sa il depaseasca intru totul pe al nostru, ci faptul ca aceste fiinte extraterestre nu ne seamana deloc, nu sunt fiinte umanoide ca sa zic asa. Ne am tot obisnuit cu modelul de fiinte extratereste oferit de filmele si productiile de la Hollywood (omuleti verzi sau gri, cu ochi uriasi, inexpresivi), dar poate e timpul pentru "think outside the box"! Ultimele teorii spun ca: http://www.descopera.ro/......ortocalii. Deci e foarte posibil sa nu impartim nici macar acelasi fond genetic, ce sa mai vorbim despre tehnologii sau forme de manifestare ale existentei. Oricum, foarte interesanta e si teoria ta, dar cel putin furnica are, ca si omul, carbonul ca "temelie" a existentei sale, deci oarecare asemanare ar fi intre om si furnica. Daca e sa luam in calcul teoria expusa mai sus (meduze pe post de extraterestri, cu siliciu ca baza a vietii), concluzionam ca orice forma de comunicare ar fi aproape imposibila. Dar de multe ori practica sfideaza teoria, deci totul e posibil in acest univers maret. Revenind din nou la ce zici tu, poate ca in genialitatea lor de neinteles, extraterestrii ar putea incerca sa se "coboare" la nivelul nostru si sa comunice cu noi. Si oamenii incearca sa stabileasca o legatura cu unele animale nu:D? Cainii, in inferioritatea lor fata de oameni pe scara evolutiei, au primit totusi titlul de "Cel mai bun prieten al omului". Cu putin dresaj, nu poti sti niciodata:))

| Johanndjmt2 a răspuns:

Este posibil orice. S-ar putea sa fie atat de avansati incat sa nu se foloseasca spectrul electromagnetic deoarece e ineficient pe distante mari ar putea dura zeci sute mii chiar milioane de ani pana ce o informatie sa ajunga dintr-un loc in altul.
Ar putea trimita semnale prin altfel de metode. Ar putea folosi proprietatiile cuantice pentru a transmite informatii instant prin cosmos.
Sau poate pur si simplu nu sunt interesati de noi. De ce nu am primit un semnal daca exista atatea dovezi ale existentei lor?
Ei bine am sa iti scriu ce a spus Michio Kaku intr-un interviu pe subiectul asta.
Spre Exemplu : Sa zicem ca mergi pe un drum de tara si vezi o albina. Primul lucru pe care il faci este sa te duci la ea si sa ii spui : Iti dau energie nucleara iti dau putere nelimitata, du-ma la seful tau? Nu! Normal.
Si totusi
Pana si distanta tehnologica dintre noi si o albina este minuscula in comparatie cu distanta tehnologica dintre noi si o civilizatie extraterestra ce poate fi cu milioane poate chiar miliarde de ani mai avansata ca noi.
Asa ca...
As putea sa spun Da! sunt acolo...
Dar...
De ce ar vrea sa intre in contact? Ce putem noi sa le oferim?

| WR104 a răspuns:

Probabil ca dupa ce vor golii piscina, da.

| WR104 a răspuns (pentru Johanndjmt2):

Si eu am vorbit cu o albina o data dar apoi am aflat ca vorbeam singur de fapt si nu pentru ca nu m.ar fi inteles ci pentru ca ele sunt cam surde.

| Johanndjmt2 a răspuns (pentru WR104):

Si totusi daca noi suntem surzi in felul nostru, pentru ei? Daca ei nu se folosesc de limbaj? Daca comunica prin ganduri sau cine stie ce metoda? E tot cam acelasi lucru.

| SaveTheNature a răspuns:

Noi putem comunica cu furnicilebig grin

| WR104 a răspuns (pentru Johanndjmt2):

Stiu, ma gandeam cat de neinspirat a fost Michio Kaku cu exemplul asta.

| RAY a răspuns:

Evolutia e la fel in tot universul, posibil ca si la ei mamiferele conduc lumea inca ceva important majoritatea limbiilor sunt simple multe popoare din africa scot sunete ca limbaj posibil ca ei sa le recunoasca in plus putem comunica prin limbajul surdo mutiilor sunt modalitati fi fara griji

NOname
| NOname a răspuns:

N-aș exclude această posibilitate.
Interesantă teorie.